Ak sa niekto chysta do Grecka, od 1.7. musi min. 48 hodin pred vstupom vyplnit dotaznik, pridelia mu QR kod a na letisku mu povedia, ci ho pustaju normalne alebo mu robia test a ide do domacej karanteny na max. 36 hodin. Viac info tu: https://travel.gov.gr/ https://news.gtp.gr/2020/06/27/p...ator-form/ https://www.handelsblatt.com/pol...56892.html Ak sa to naozaj zavedie, vsetky nedavne lacne vikendovky na Santorini, Kefaloniu atd. su na zvazenie.  .

Vstup do Grecka pre turistov od 1.7., QR kod

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Vstupní formulář je něco jiného než to prohlášení o bezodkladnem opuštění Rakouska?

Řecko je v rakouskem semaforu zelené, tak nechápu, na co formulář.

0 Citovat

Tak jsme pristali ve Vidni. V letadle nam rozdali jeste jiny formular k vyplneni, ktery jsme vyplnili, Wizz crew to nevybirala a ve Vidni po nas nikdo nic nechtel. Fakt komedie.

0 Citovat

Bylo by divné, kdyby něco chtěli. Mezi Rakouskem a Řeckem je volný pohyb osob.

0 Citovat

Komedie s tím, že se na jejím konci bude všude válet miliony vyplněných formulářů s osobními údaji kdekoliv...a to ještě před rokem bylo v Evropě primární téma GDPR...právo na výmaz:-) Ha, ha. Jo já chápu, že ten formulář s číslem sedačky bude mít smysl v případě, že budou trasovat někoho, kdo seděl vedle nakaženého. Ale komedie je celej chaotickej přístup k věci, duplicitní a triplicitní vyplňování blbostí, které někdo vymyslí na koleně a ve finále je ani nedokáže k danému účelu využít. A rozdílná interpretace toho co se po lidech vlastně chce. Tak ať se pak nedivěj, že se lidi nebudou chovat příliš zodpovědně.

0 Citovat

Na checkinu nas nechteli odbavit bez formulare o adrese v Rakousku anebo bezodkladnem opusteni zeme. V letadle rozdavali IATA passenger tracking form. Ani jeden formular ve Vidni nikdo nechtel.

Jedina kontrola po priletu byl pan, co nahodne odchytaval lidi a ptal se, kde byli predchozich 14 dni. Kdyz slysel CR a Recko, tak mavl rukou, ze muzu jit. 

0 Citovat

Mě by zajímalo, k čemu Řekům a Španělům ty QR kódy jsou :D

0 Citovat

Tak v Řecku nějaké ty covid-pozitivní turisty na příletu chytli, to zas jo.

0 Citovat

Jinak ty QR kody maji chodit v den odletu. Aspon mi to tak TUI napsalo. 

0 Citovat

Inak ten ich algoritmus vyberu osob na testovanie, je dost zvlastny, ked vcera pri lete z KTW, teda Sliezska, ktore ma dost pripadov vybral akurat nas dvoch Slovakov a este myslim jedneho a zvysok Poliaci to mali bez testov. 

0 Citovat

Vieden - Zaktyntohs, lietadlo A321 skoro plne, nikomu nemerali batozinu, QR dosiel 7h pred odletom. Vyplnil som ziadost 2x lebo som si myslel, ze som ju prvykrat vyplnil zle. Jedna dosla s 2kou, druha s 1kou. 2ky pustali bez testov a nekontrolovali na tom pdf nic, len to cislo pod qr kodom, cize kontrola bola velmi rychla. Turistov je tu strasne malo, ale na cenach sa to nijako nepodpisalo.

0 Citovat

Dobrý den, prosím o vaši zkušenost. Včera jsem provedla registraci na stránkách, ale nepřišel mi ani potvrzující email (spam zkontrolován). Mám to zkusit zadat znovu nebo čekat ? V tuto chvíli nemám vůbec nic v ruce. Děkuji

0 Citovat

Není náhodou odpověď v tomto tématu? :-)

0 Citovat

No, mě přišel alespoň potvrzující email, a to jsem formulář vyplnil předevčírem. QR kód očekávám kolem dnešní půlnoci, když odlétám zítra ráno.

Jinak info pro ty, který chtějí využít přechod po pozemní hranici, musíte mít negativní test na covid viz.: https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestuj...cesty.html

I když to je pouze pro přechod z Bulharska ale i tak...

Pro cesty letadlem stále platí stejná pravidla, tedy bez testu, pouze vyplněný formulář.

0 Citovat

Přidávám aktuální zkušenost. Dnes let VIE-HER, letadlo skoro plné. Ve Vídni žádné kontroly QR kódů  ani měření zavazadel.  V letadle nerozdávali žádné formuláře a po příletu  fronta na cca 5 minut. Kontrola kódů beze změny,  tj. 1 na test a 2 rovnou ven. Překvapil mě ale poměr testovaných, bylo to tak max 15%. Nevím zda Řekům dochází testy, já zkoušel dvě žádosti a na obě přišly dvojky. 

0 Citovat

Hele a jak je to se službami v letadle a na letišti? Ty jsou beze změny? Myslím tím možnost koupit občerstvení během letu? Sachr před odletem a podobně 😁👌

0 Citovat

Ve Vidni těžká bída. Otevřený jen duty free za security a v terminálu snad jen dva bary a že by tam měli sachr, o tom docela pochybuju😉. Už je otevřený Sky Lounge, ale jak tady v diskuzi dřív padlo nabídka je dost omezená a nemá smysl tam vyplácat vstupy z Lounge Key (i když letos moc možností nebude). V letadle většina Čechů a Slováků, čímž nemyslím nijak zle, ale téměř nikdo si nic nekupoval, tak jsem si nevšiml. 

0 Citovat

Co všechno je teda prosím aktuálně potřeba ke vstupu do Řecka? Měli bychom letět 1. 8. z Vídně s Wizz Air. O QR kódu vím, ale někdo tady ještě psal, že Wizz Air potřebuje nějaký dokument ke vstupu do Rakouska a že ho pošlou e-mailem. Mně teda (zatím) nic nepřišlo, tak nevím. Je potřeba ještě něco kromě těchto dvou dokumentů?

0 Citovat

To je ještě daleko. Myslím na ty podmínky (ty se můžou za 2,5 týdne  ještě změnit) i na ten formulář s potvrzením o bezodkladném opuštění Rakouska. A ano, ten posílá  Wizzzair mailem cca 5 dnů před odletem.

0 Citovat

Nicaragua napsal(a):

Ve Vidni těžká bída. Otevřený jen duty free za security a v terminálu snad jen dva bary a že by tam měli sachr, o tom docela pochybuju😉. Už je otevřený Sky Lounge, ale jak tady v diskuzi dřív padlo nabídka je dost omezená a nemá smysl tam vyplácat vstupy z Lounge Key (i když letos moc možností nebude). V letadle většina Čechů a Slováků, čímž nemyslím nijak zle, ale téměř nikdo si nic nekupoval, tak jsem si nevšiml. 


Diky, no jde mi o to, že být dvě a půl hodiny v letadke v rousce... 🙄 Tak jestli je možnost koupit si pivko a snack a tím ji na chvíli dát dolů.. 

0 Citovat

Pivko v letadle maj ve Wizzu urcite, dvě se slevou 1€. Ale letěl jsem v 6 ráno ☺

0 Citovat

Plechovka piva si jde určitě koupit na T3, vyzkoušeno o víkendu

0 Citovat

Dnesni zkusenost s HER-VIE s Wizz: Chteli vytisknout formular, ktery poslali mailem. Nikdo na letisti, v letadle ani po priletu ho ale nechtel, takze vubec nevyplneno. Krom rousek a mereni teploty ve VIE cesta jako pred covidem.

0 Citovat

Ten formulář posílají automaticky všem, ne? Já letím do Norska a poslali mi ho též...

0 Citovat

Vyplnuje se ta registrace do Recka pro kazdeho zvlast, nebo kdyz beru deti tak se tam uvedou nejak jako spolucestovatele?

0 Citovat

Formular vyplnuji jen osoby nad 18 let, deti pod 18 let se zapisuji jako spolucestujici - rodina.

0