Ak sa niekto chysta do Grecka, od 1.7. musi min. 48 hodin pred vstupom vyplnit dotaznik, pridelia mu QR kod a na letisku mu povedia, ci ho pustaju normalne alebo mu robia test a ide do domacej karanteny na max. 36 hodin. Viac info tu: https://travel.gov.gr/ https://news.gtp.gr/2020/06/27/p...ator-form/ https://www.handelsblatt.com/pol...56892.html Ak sa to naozaj zavedie, vsetky nedavne lacne vikendovky na Santorini, Kefaloniu atd. su na zvazenie.  .

Vstup do Grecka pre turistov od 1.7., QR kod

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

No někdo kdo potřebuje mít stoprocentní jistotu, že nebude muset do karantény,  sedí v dnešní době doma na prdeli. A víc asi nemá smysl psát. 

Edit: Tak ta stoprocentní jistota je o to vtipnější, že zrovna koukám, že autor se vrátil před 12 dny z HER. Takže cestuje jako by se nechumelilo, ale píše o nějaké jistotě. Jako by se nemohl nakazit v letadle, nebo už si nemoc přiveze z domu a propukne až na dovolené. Takže to,že se vyhne kontrole na letišti, mu bude k prdu.

0 Citovat

V karanténě zůstaneš jen pokud by jsi byl pozitivní, což by bylo stejné všude, i tady v ČR, a asi by sis těžko mohl plnit své pracovní povinnosti a letní plány, takže tuhle argumentaci nechápu, ale tvé čistě osobní postoje a důvody mi jsou upřímně jedno, takže není třeba rozvádět. 

Nevím, jak jinak chceš "ověřovat" fungování jakých kódů než z toho, co napíšou cestovatelé do diskuzí, asi nečekáš, že ti někdo oficiálně z řecké strany potvrdí, že je to ok.

Prostě mě baví tyhle nářky poté, co kódy a namátkové testování v Řecku běží už druhý měsíc.

0 Citovat

Potažmo se otestovat před odletem v ČR a mít jistotu, že nebudu na příletu do Řecka pozitivní. Když už teda jedeme v relacích radši odepsat zážitky a vynaložené prostředky než nějaký easy test. 

0 Citovat

Dobrý den, dekuji za vsechne podnety a feeback po letu. Dejte vedet ty ktere litaji brzo do Recka., hlavne jestli ty ktery litaji s Ryanairem a/nebo rodiny s detma. My se chystame na Rhodosu - odlet 12.8 na 2 tydny. Tesime se! Hodne zdaru!

0 Citovat

@Nicaragua Tak určitě.. Za žádnou cenu nesmíš do karantény, ale v pohodě si lítáš po Evropě. Jsi zdravý, ale raději zrušíš den před odletem dovolenou, než aby ses nechal zdarma otestovat.

U někoho s takovou argumentací by mě ani nepřekvapilo, kdyby byl měl příznaky a kašlal na to a chodil dál mezi lidi. Potřebuje přeci plnit své pracovní povinnosti..

0 Citovat

tak se 4 na zacatku dnes bez testu

0 Citovat

My 4 kusy, všichni jsme měli QR kód začínající 7. Všem proveden test na Rhodosu

0 Citovat

Diky za feedback! Uzijte si Rhodos!


0 Citovat

Nicaragua napsal(a):

U mě je to otázka principu. Já opravdu do toho Řecka nemusím a v rámci svých pracovních povinností a dalšího letního plánování nemůžu podstupovat ani 0,01% riziko, že někde zůstanu v nařízené karanténě. Je to čistě můj osobní postoj, který tady dál nehodlám rozvádět nebo o něm s někým diskutovat. A ověření informace o fungování nového číslování kódů není  samozřejmě jen otázka jednoho příspěvku na místním fóru, byť jsem žádal i s ohledem na ostatní co se do GR připravují, o jakékoliv zkušenosti s novými kódy.

Tak zustan doma na prdeli, nikam nejezdi a nevyzirej internetovej traffic s nesmyslama.

0 Citovat

Děkuji za radu. Smazal jsem své příspěvky, aby někoho dále nedráždily. Pokud jsem se někoho dotknul tím, že jsem tady včera zveřejnil informaci o novém číslování QR kódů a na přímou žádost o sdělení zkušeností po příletu napsal, že v případě nutného testu neodletím, mj. třeba proto, že jsem měl cestovat s mým malým synem, který se prostě testů a těch lidí v ochranných oblecích bojí, tak se mu hluboce omlouvám. Problém tohoto webu a diskuzních fór je čím dál tím menší kvalita příspěvků s přidanou užitečnou hodnotou, které nás cestovatele zajímají a obohacují. Ty už se dostávají do zoufalého nepoměru s osobními výlevy některých kreténků, které ani mě ani předpokládám většinu místních návštěvníků vůbec nezajímají. 

0 Citovat

Budu parafrázovat Boney M s jejich " Oh, those Russians" na  "oh, those millennials"

0 Citovat

El Zorro napsal(a):

Vždyť z těch slin je pramalá šance že by to vůbec zjistili. Druhá věc je jestli vůbec všechny vyhodnocují... 

Jaký typ testu to je? To není ta varianta, jak vám strčí štětinku až do nosohltanu? Bych je pozvracel ...

0 Citovat

teď přílet santorini 4 bez testu, 7 na test

0 Citovat

https://zdopravy.cz/recko-zakaza...6366/ ;

0 Citovat

cywe

0 Citovat

Update k zákazu W6 v ATH..vše zas Ok https://www.aviation24.be/airlin...m-landing/

0 Citovat

Atheny 3.10. - Stale plati 4 bez testu, 7 na test. A vsem prijde SMS: Welcome to Greece. Because of COVID-19 random testing may apply upon your arrival and you may need to self-quarantine for 1 day. Stay safe, enjoy Greece.

0 Citovat

V pondělí jsme letěli na Korfu z Vídně s Wizzem a protokoly s QR kódem kontrolovali fakt důkladně. Měl jsem to na mobilu, takže jsem přesně viděl, co je zajímá a je to: Jméno, číslo OP, číslo letu, lokace a datum. Takže vlastně vše. Kontrolovali to tak důkladně, že jsme měli zpoždění boardingu o víc jak 30 minut. 

EDIT: jinak potvrzuji 4 ok a 7 asi na test. 

0 Citovat

Ahoj, 12.8 letím na Krétu do 16.8 a následně od 20.8 do 23.8 do Atén, musím dvakrát vyplnit formulář, nebo stačí pouze jeden s tím, že tam uvedu i ty Atény? Formulář jsem zatím nevyplňoval, protože nemám booklé hotely. Díky! :)

0 Citovat

radim.akai napsal(a):

Ahoj, 12.8 letím na Krétu do 16.8 a následně od 20.8 do 23.8 do Atén, musím dvakrát vyplnit formulář, nebo stačí pouze jeden s tím, že tam uvedu i ty Atény? Formulář jsem zatím nevyplňoval, protože nemám booklé hotely. Díky! :)


Ano, na kazdy vstup potrebujes novy formular a QR kod.

0 Citovat

Po priletu v Recku pak staci ukazat ulozene PDF nebo chteji videt i mail co prijde, pripadne primo otevrene z tech jejich stranek?

0 Citovat

Letěl jsem VIE - ZTH v neděli a stačilo PDF v mobilu. 


Jinak v ulicích a restauracích lidí pomálu, ale na plážích je poměrně živo. Už jsem teda několik let tahle v sezoně v jižní Evropě nebyl, tak možná nemám úplně správný srovnání...

0 Citovat

santorini - při odletu (včera) do vídně s Wizzair kontrolovali velikost zavazadel... jinak wizzair upozorňuje, že mají být vytištěné letenky, ale viděl jsem, že v pohodě byly i letenky v mobilu.. jinak lidí málo, místní říkali, že turistů tak 20% co normálně.. ale západ slunce Oia celkem masakr... ale spokojenost..

0 Citovat

David Klíma napsal(a):

Po priletu v Recku pak staci ukazat ulozene PDF nebo chteji videt i mail co prijde, pripadne primo otevrene z tech jejich stranek?


RHO a JTR stacilo ukazat screenshot, pozeraju na to asi sekundu a potom riesia dalsieho

0 Citovat

Dnes pri lete z Viedne na Zakynthos cez Wizz kontrolovali vo VIE QR kódy veľmi podrobne, dve skupiny ľudí ani nepustili do lietadla, hoci ich mali vyplnené, mali tam nejaký chybný údaj, v jednom prípade som započul, že im chýbalo číslo letu. Kód inak chodí stále okolo 23:00 deň pred odletom. Platí, že 4 nejde na test. Po prílete som mal pocit, že išlo menej ľudí na testovanie keď to porovnám s Krétou a Aténami v júli. 

0