Zatial tu citam temy vacsinou o tom ako prebiehaju lety a pripadne dovolenky v ramci EU. Kedze sa vsak pomaly zacinaju otvarat hranice aj mimo EU a letecke spolocnosti obnovuju postupne linky ( uvidime dokedy ) mozno by nezaskodilo zalozit temu o cestovani mimo EU a podelit sa o skusenosti s tym spojene... Osobne mam zatial uz "zarez" v podobe zrusenej pracovnej cesty do Ciny ktoru som mal obsolvovat zaciatkom septembra. Rovnako tu mam uz rok kupene letenky v C s katarcami na Seychelly ( aktualne posunute na koniec oktobra ), ale cim viac sa to blizi, tym viac mam pocit ze najlepsia volba bude poziadat o refund a mat s tym pokoj. Predsa len to mala byt rodinna dovolenka aj s dvoma malymi detmi a veru nemam chut aj pred cestou tam a aj po navrate davat nam vsetkym robit PCR testy a ako bonus po navrate si dat aj domacu karantenu. To ze by clovek mal mat pocas celej cesty lietadlom na tvari minimalne rusku by som nejakom prezil, ale na druhu stranu sa mi to nespaja s pozitkom a pohodlnou cestou v C... A ake su momentalne vase "skusenosti"?  .

Cestovanie mimo EU v koronakrizovej dobe

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Premiumletenkář napsal(a):

  • ECUADOR otevren,nutný negat.PCR ne starší 10ti dnu. Zdroj US Embassy napr. Nevím jak zde vkládat funkční odkazy,pardon.

Ideálně si dát předtím pár dnů v Řecku a doložit to řeckým testem. Režim za kačku 😂

0 Citovat

Mauricius otvoreny od 1.9. ...ale ako ich poznam, ti dokazu velmi rychlo opat zatvorit ked sa im tam objavi opat par pripadov.

Mimochodom pozeram moznost u katarcov zamenit Seychelly za Maledivy kedze smerom na Maledivy nam netreba pchat rozne tycinky az k mozgovej kore... Po navrate z Male ( cervena krajina ) by nas vsak mala cakat karantena a max na piaty den test. Preto som sa trochu pozastavil nad tymto ale vobec nemam tusenie ci to vobec slovenske urady akceptuju...

"Hotel =xyz= na Maldivách novo ponúka PCR testy zdarma, ktoré musia byť odovzdané pri návrate domov! Stačí len cestovať s Qatar Airways a všetko vám vybaví priamo hotel."

0 Citovat

sonic napsal(a):

Po navrate z Male ( cervena krajina ) by nas vsak mala cakat karantena a max na piaty den test. Preto som sa trochu pozastavil nad tymto ale vobec nemam tusenie ci to vobec slovenske urady akceptuju...


Pri navrate z rizikovych krajin je test najskor v 5. den karanteny. Teda clovek pride na Slovensko (to je den 0), 4 dni je doma a az potom, na piaty den, moze ist na testy - ak to nepadne zrovna na vikend alebo statny sviatok, vtedy sa caka dlhsie. 

Negativny test z hotela nezoberu, kedze chcu tych 5 dni dni v karantene. Asi aby sa virus dal zachytit v testoch ak sa niekto nakazil posledny den v rizikovej krajine.

0 Citovat

No ved zdala sa mi to blbost ako voda v kosi. Ale po troch piatkovych belgickych pivkach som to sem prilepil a radsej sa opytal...niekomu to mozno pomoze, ze aspon bude vediet ze mu to nepomoze :)

0 Citovat

Tie testy s hotela by mali vyznam keby ich vyzadovali Rakusaci pri prilete, ze ta bez nich nepustia na Slovensko co sa nedeje.


Len som akosi nenasiel suvislost medzi QR a testom s hotela...

Viem, ze niektore rezorty tuto moznost ponukaju no ked som pozeral ceny ubytka cez Vianoce tak mi az zle prislo.

Poripade ak by niekto mal nejaky odkaz na ubytka na Maledivach kde je to nejak pokope zgrupene.

Rezorty sa tiez otvaraju postupne a domace ostrovy asi najskor v Oktobri a najneskor v Decembri, ale to sa moze este pomenit, a velmi nepredpokladam ze k lepsiemu.

0 Citovat

@ sonic  

Mauricius  ma  horsi  problem nez  par nakazenych  ,potom , co jim tam ztroskotala ta japonska lod  s ropou je .pro letosek  asi oblast  Blue Bay, Pointe d  Esny ,pobrezi az po Bambous  nepouzitelne ,  urcite obrovske skody to napachalo  i na  Ile aux Aigretes  a jestli to  dorazilo az do Trou d Eau Douce a chytlo to i  Ile aux Cerfs  ,tak je jihovychod a vychod  je odepsany  ,mozna i na dele nez  na zcinajici  hlavni  sezonu

Takze pokud chteji aspon castecne neco  zachranit  ,tak to uz nechaji otevrne  pro to turisticke  zapadni  pobrezi   

0 Citovat

sonic napsal(a):

Rovnako tu mam uz rok kupene letenky v C s katarcami na Seychelly ( aktualne posunute na koniec oktobra ), ale cim viac sa to blizi, tym viac mam pocit ze najlepsia volba bude poziadat o refund a mat s tym pokoj. Predsa len to mala byt rodinna dovolenka aj s dvoma malymi detmi

Seychely znám poměrně dobře a troufnu si říct, že to stejně není ideální volba pro dovolenou s malýma dětma, například proto, že na spoustu pěknejch míst / pláží se ti s nima bude těžko dostávat, případně to vůbec nebude možný. Dost pláží (v závislosti na aktuálním počasí, ročním období...) taky není vyloženě baby-friendly + celkově tam není zase tolik rozvinutá potřebná infrastruktura. Ale záleží co od toho čekáš.


Kdybych se chtěl s malýma dětma táhnout takhle daleko, asi bych volil ten Mauricius, ikdyž to není úplně můj šálek kávy...

Bližší info ohledně aktuální situace třeba tady: 

https://www.forbes.com/sites/nis...e54c5e2a1d


Jinak mám na tenhle rok Seychely v plánu taky, ale zatím jsem letenky nekupoval...

0 Citovat

Zdravím, myslíte že příští rok v červnu bude možné vycestovat do USA? 

0 Citovat

Já myslím, že ano.

0 Citovat

Já myslím, že ne. 

0 Citovat

A já myslím, že nevím :-)

0 Citovat

Já myslím, že hlavně je blbost kupovat teď letenky do US skoro na rok dopředu...

0 Citovat

Být za litr nebo dva.... 🤩

0 Citovat

Je hezké, jak si vlastně aerolinky nakonec samotné zničily business. Jejich počáteční odmítání vrácení peněz nebo rozumného dělaní změn jim akorát přitížilo. Teď budou rádi pokud prodají za akční cenu letenku i 14 dní před odletem.

0 Citovat

Chlapci!! Hlavně nemyslet!

 Jinak souhlas s Cali. Snad jen jestli je “blbost” dostatečně vhodný výraz. Klidně bych použil i ostřejší, ale Cali je slušně vychovaný :-).

0 Citovat

Asi má pravdu Cali - je blbost to zatím kupovat na rok dopředu. A jak píše sony - je to tak - jsou tím sami proti sobě. Ztrácí důvěru a tím i peníze. Budou se muset začít chovat slušně a to bude jedině dobře. Snad už alespoň ten příští rok bude líp a bude se moci nějak rozumně cestovat. Tohle co je teď je děs.. 

0 Citovat

mohr.j napsal(a):

Zdravím, myslíte že příští rok v červnu bude možné vycestovat do USA? 

Byl bys ochotný ty stejný peníze vsadit do rulety? :-D Buď to koupíš a budeš mít štěstí a do USA tě pustí a nebo nepustí a letadlo poletí bez tebe a tvýma penězma pěkně zadotuješ aerolinku. Mimo Evropu bych teď nekupoval vůbec nic. 

0 Citovat

mohr.j napsal(a):

Zdravím, myslíte že příští rok v červnu bude možné vycestovat do USA? 


Já věřím, že ano, rádi bychom tam už v květnu (přeložili jsme o rok svatbu ve Vegas), jen si myslím, že můžou být nějaké podmínky testu. 

Ale kdo ví, je to za 10 měsíců, před 10 měsíci koronavirus ještě nikdo  neznal, v dnešním světe je to dlouhá doba. Vyčkávala bych a letenku kupovala spíš na poslední chvíli. 

0 Citovat

Víte někdo, jestli je možné cestovat do USA po 14 denním pobytu v Chorvatsku, které není členem Shengenu? Případně jak prokázat 14 denní pobyt? Nějakým razítkem na hranicích? Díky moc

0 Citovat

A co ESTA?

0 Citovat

ESTU právě mám, dostala jsem jí před rokem, takže by měla ještě rok platit. Mělo by stačit přiletět ze země, co není na tom zakázaném listu, což Chorvatsko není. Ale přijde mi zvláštní že o tom nemůžu najít žádné zmínku na netu. Nevíte někdo? díky moc!

0 Citovat

tak beru zpět, z chorvatska neletí nic přímo do USA, takže to vlastně nejde

0 Citovat

Nezrušili náhodou v dubnu platnost všech ESTA? Raději bych si na webu ověřil, že skutečně platí. 

0 Citovat

Mě se taky zdá, že jsem něco takového někde zaznamenal.

0 Citovat

Díky moc, vůbec mě nenapadlo, že by to mohli zrušit. Sice jsem o tom nenašla žádné potvrzení, ale napsala jsem na konzulát a pro info posílám odpověď: 

"Zaslete zadost o prezkoumani vasi ESTA a vydani povoleni pro vstup do USA na pragueesta@state.gov, prosim. Ve svem mailu nezapomente uvest vase cele jmeno, datum a misto narozeni a cislo pasu. Dale uvedte, proc potrebujete do USA vycestovat. Bezna turistika se v soucasnosti v USA provozovat neda."

0