Zdravím, Wizzair mi zrušil jarní let z Vídně do Maroka (myslím, že už tam nebudou létat). Na webu se píše, že dva týdny před plánovaným letem můžu změnit rezervaci na jiný let. Můžu opravdu počítat s tím, že to půjde přebookovat na jakýkoliv jiný dostupný let a zdarma? Případně můžu zvolit jiné počáteční letiště (např. Prahu místo Vídně)? Díky za relevantní odpovědi :-)  .

Wizzair - zrušení a přebookování letu

Založil ve fóru Letecké společnosti

Zdravím,

Wizzair mi zrušil jarní let z Vídně do Maroka (myslím, že už tam nebudou létat). Na webu se píše, že dva týdny před plánovaným letem můžu změnit rezervaci na jiný let. Můžu opravdu počítat s tím, že to půjde přebookovat na jakýkoliv jiný dostupný let a zdarma? Případně můžu zvolit jiné počáteční letiště (např. Prahu místo Vídně)? Díky za relevantní odpovědi :-)

0

Ahoj, 

 mám stejný "problém" let Vídeň - Marrakéš v lednu.  Ta rezervace se změnit může již teď, ale musí to být uskutečněno 14 dní před plánovaným odletem nebo max. 60 dní po plánovaném odletu. Takto jsem to alespoň pochopila já ... Přijde mi to divné, že by to šlo změnit max. 14 dní předem ... Nikola 

0 Citovat

Taky mám zrušeno Vídeň - Marrakéš. Ale při rebooking nevidím žádná možná odletová ani příletová letiště. Vidíte tam někdo nějaké možnosti?

0 Citovat

Na jakýkoliv jiný let to nejde, jde to jen na ty, které Wizz sám nabídne. Obvykle to je jiná destinace ve stejné zemi, případně něco poblíž. Pokud nic nenabízí, tak zřejmě žádná podobná trasa není. V takovém případě je možné zkusit zákaznickou linku a přebukovat ústně.

0 Citovat

Přesně, nic to nenabízí. Maroko z Vídně už v nabídce není vůbec a nelze změnit ani odletové letiště ani cílovou destinaci. Proto jsem myslel, že to půjde až dva týdny předem. Dá se s nima komunikovat jinak než telefonicky? To jsem zkusil jednou a už nechci :-D Vrácení letenek za 500 mě nevytrhne a jinou destinaci bych si vybral...

0 Citovat

Nech si vyplatit 120% na kredit a za to si kup jiný let. Možností, kam za tu cenu letět, je dnes spousta, případně pár drobných doplatíš.

0 Citovat

Okrem tohto letu do Maroka mi zrusili aj let na 05/2021 do Jerevanu :(

0 Citovat

btw, jak je to s tim volanim na Wizz? dneska jsem na to koukal a pisou 14 Kc/minuta? 

0 Citovat

jarkn napsal(a):

Okrem tohto letu do Maroka mi zrusili aj let na 05/2021 do Jerevanu :(


Ja mam 05/2021 Jerevan stale v pohode. Na jaký datum ho zrušili?

0 Citovat

Na webu wizzu je uvedeno české číslo s normální sazbou určené pro zákazníky s postižením nebo v případě přerušení letu. Na tom se podle zkušeností mnoha osob dají dohodnout i jiné věci, ale někdy ti to operátor/ka odmítne. Jo, operátoři tam mluví jen anglicky.

0 Citovat

ake su v sucasnej dobe (nielen) u Wizzu pravidla k navratu, ak by mi zrusil spiatocny let v momente, ked som uz odletel?

musi ma aerolinka dostat domov, ci na to mozu uplne prdiet?

0 Citovat

U Wizzu si vždy kupuješ jednosměrnou letenku, tudíž pokud zrušili letenku nazpátek, nic ti negarantují. Bohužel Černého Petr máš ty.  

0 Citovat

ale tak zase malo by platit, ze ked to je vramci 14 dni, tak na nieco narok bude

0 Citovat

Ano, takové pravidlo v teoretické rovině stále platí, ale v dnešní době se vše lehce svede na Covid-19. Nějakou kompenzaci (ve smyslu zrušení letu) v téhle době nemá ani cenu vymáhat. Bohužel letecká společnost dostala do rukou mocný nástroj jak se zbavit zodpovědnosti.

0 Citovat

ano, kompenzacia je podla 261/2004 podmienena a v sucasnej dobe na nu nie je narok. 

nic ine ale podmienene okolnostami nie je. covid necovid, zrusil sa let? aerolinka ta ma dopravit dom, end of story.

alebo som naivny a su to naozaj take kurvy, ze zo zakona si budu schopni urobit trhaci kalendar a odpalkovat ludi tak, ze "najblizsia prilezitost je v listopadu, ked lety obnovime"? 


1. V případě zrušení letu:

a) je dotčeným cestujícím nabídnuta provozujícím leteckým dopravcem pomoc v souladu s článkem 8;

Clanok 8:

Odkazuje-li se na tento článek, je cestujícím nabídnuta možnost volby mezi :

a) - náhradou pořizovací ceny letenky do sedmi dní způsobem stanoveným v čl. 7 odst. 3, a to za část nebo části neuskutečněné cesty a za část nebo části již uskutečněné cesty, jestliže let nadále neslouží účelu vztahujícímu se k původnímu cestovnímu plánu cestujícího, s polu s případným   zpátečním letem do původního místa odletu , a to při nejbližší příležitosti; 

b) přesměrováním za srovnatelných dopravních podmínek a při nejbližší příležitosti na jejich cílové místo určení; nebo

c) přesměrováním za srovnatelných dopravních podmínek na jejich cílové místo určení v pozdější době podle přání cestujícího s výhradou dostupnosti míst.


b) je dotčeným cestujícím nabídnuta provozujícím leteckým dopravcem pomoc v souladu s čl. 9 odst. 1 písm. a) a odst. 2 a v případě přesměrování, jestliže očekávatelný čas nového odletu je alespoň následující den po plánovaném odletu zrušeného letu, pomoc stanovená v čl. 9 odst. 1 písm. b) a c);

Clanok 9:

jsou cestujícím zdarma nabídnuty:

a) strava a občerstvení v rozsahu přiměřeném čekací době; 

b) ubytování v hotelu, pokud 

- se pobyt na jednu noc nebo více nocí stane nezbytným, nebo 

- se nezbytným stane pobyt delší než zamýšlený cestujícím; 

c) přeprava mezi letištěm a místem ubytování (hotelem nebo jiným zařízením).

0 Citovat

Kompenzace ne, postarat by se o tebe samozřejmě v případě zrušení letu měli.

0 Citovat

Po připsání kreditu za posunutý letu a při následném pokusu o odeslání formuláře na vrácení peněz vyskočila hláška "Wizz credit conversion unable to create claim". Na chatu mi agent sdělil I am sincerely sorry to hear about this unfortunate situation. In this case, You need to submit a claim by following the link: https://wizzair.com/en-gb/inform...omplaints/. Takže snaha vyhnout se refundaci. Máte s tím někdo aktuální zkušenost, vymámili jste z nich refundaci? Díky.

P.S. Kredit si v tomto případě nechci nechat - je letos první, ale na 99 % nebude poslední podle toho, jak Wizz šachuje s lety. Navíc kredit platí jen rok, což taky není moc vstřícné, dřív platil 2 roky.

0 Citovat

Já u nich mám claim za zpoždění letu o více než 4 hodiny už několik měsíců, stále ve statusu "In Progress", a obávám se, že z nich nic nedostanu. Na nějaké maily ohledně toho nereagovali.

0 Citovat

Ja ten claim vyrizovala sice jeste pred covidem,ale cca do par dni prislo info,ze penize posilaji a do tydne opravdu prisly. Jak to je ted, nevim, za vyplneni nic nedas...Me to asi taky ceka, muj jediny letosni let s wizzem mi taky zrusili, a jelikoz mam celou sezonu uz naplanovanou s Ryanairem (Maroko),jejich kredit taky nechci.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Já u nich mám claim za zpoždění letu o více než 4 hodiny už několik měsíců, stále ve statusu "In Progress", a obávám se, že z nich nic nedostanu. Na nějaké maily ohledně toho nereagovali.

Posli stiznost k Rakouskymu UCL - muzu jedine doporucit!!

0 Citovat

Wizzair příjemně překvapil. Od podání claimu že nejde připsaný kredit převést na refundaci uplynuly 3 dny a už přišel mail, že mi refundaci odeslali na kartu.

0 Citovat

Ahoj všichni dnes mi přišel email od Wizzair.com, že mi posunují zpatecni let o 2 dny což mi vůbec nevyhovuje odlet je v 10/22 a přílet 11/22, dostanu z nich peníze nazpět za oba lety tam i zpět?? Díky 

0 Citovat

Jo 

0 Citovat

[citace="Jan Vidim"]

Jo 

A jak? 

0 Citovat

Pokud je to v jedné rezervaci, tak při otevření stránek/appky bude po otevření rezervace možnost refund. Pokud jsou kupovány samostatně, tak nezměněný let zrušit/změnit bezplatně nejde. 

0