Ahojte, poštěstilo se někomu letos v létě stihnout nějakou exotiku? Latinská Amerika vypadá docela nadějně a Brazílie je pak turistům zcela otevřená. Byl bych rád, kdybyste sem napsali své zkušenosti i plány :) Díky  .

Exotika v době COVIDu

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

tamir - opraveno, omlouvám se...

mikir - nevím co je komplikovaného na tom si udělat test. Je tady fajn a většina turistů z Anglie a Německa si chce pobyt prodloužit...navíc za ceny někdy i poloviční.

0 Citovat

Tak predpokladam, ze to neni jen o testu  ,alespon podle toho co uvadeji na MZV 

https://www.mzv.cz/newdelhi/cz/k...edivy.html

Navic ne kazdy chce bydlet v resortu a obydlene  ostrovy s mistnim maji asi jine podminky nez resorty   a ciste ten test odmitam hlavne s principu  ( samozrejme i  pro to. ze je neprijemny a  vysledek je  az par dnu  a ty rychlotesty  nejsou presne nakonec zadne a kdyz me otestuji pozitivne a nebude to pravda  tak  co ? 

Jinak verim ,ze tam je fajn a bral bych to taky  

0 Citovat

Prosím vás, neplevelte další vlákno, v tuto chvíli jedno z nejdůležitějších, Mikirem. 

0 Citovat

byl jste teď někdo v Dubaji? platí aktuálně pro ČR - Tourists must take two COVID‑19 PCR tests: one before departure with a validity of 96 hours from the date of the test, and a second test upon arrival in Dubai. ?

0 Citovat

Tak pokial vsetko klapne tak podam info s obyvaneho ostrova po Vianociach. Tiez mi tie testy vadia, ale asi to nejak prekoname. Skor mi teda vadi, ze je to +250€ zbytocne navyse naklady pre 2 osoby.

0 Citovat

Sarah  co jsem tim nazorem o soucasnych podminkach na Maledivach zaplevelil ze na me nema nikdo reagovat ? Jinak nepovazuju v soucasne dobe  za nejdulezitejsi vlakno  cesty mimo Evropu   Napred se musi vratit do normalu  Evropa  Co mam s toho ze muzu do Kostariky bez testu, kdyz  do zemi  ze kterych  se tam nejak  slusne dostanu  test potrebuju  a pri navratu to same 

Nakonec nezbude ,zadna varianta  nez  test nebo nikam a to je proste diktatura  to neokecas 

0 Citovat

Zkušenosti s PCR testy v Praze o víkendu pro samoplátce?

Příští pondělí v cca 1 ráno budu přistávat v Egyptě a potřebuji potvrzení v angličtině o negativním PCR COVID-19 testu provedeném max 48 hod předem. Odlet přes IST mám v neděli ráno, takže potřebuji jít na test v sobotu ráno a dostat potvrzení do večera, abych ho mohl vytisknout. 

Máte někdo nejakou dobrou referenci v Praze? Ideálně bez výrazného příplatku za express potvrzení. Věřím, že by ta informace mohla pomoci i ostatním. Díky moc předem.

0 Citovat

mikir napsal(a):

Maledivy  jsou tedy  prilis komlikovane  a co  ten Zanzibar  taky  test ?  


prave jsem priletel na zanzibar, zadny test neni treba, ani nic takoveho. Jen zmeri teplotu po priletu. Visa on arrival za 50 usd.. doporucuji prijit na arrival lounge kde vam pomuzou s vyplnenim viz a daji neco k piti :) priority pass na to plati :)

0 Citovat

Fridgy: U nás v Praze je lounge zavřené. Co nabízí  arrival lounge na Zanzibaru?

0 Citovat

taclik.j napsal(a):

Fridgy: U nás v Praze je lounge zavřené. Co nabízí  arrival lounge na Zanzibaru?

jak pisu, pomuzou vam vyplnit viza, nabidnou piti a mate soukromyho mmigration urednika, je to rychlovka a nestojite ve fronte jak blbci :D a zavazadla vam najdou typci za vas...salonek sice nevypada nejak luxusne, ale fakt me to prekvapilo, nesnasim ty fronty a stani po tolika hodin na cestach. doporucuju:)

0 Citovat

fridgy  za kolik  jsi sehnal letenky  a pres co ? Ja jsem uvazoval , ze bychom leteli az  tesne po Novem roce ,ale ty ceny nic moc 

Dival jsem se taky na tu Kostariku  z Londyna je v nabidce  letenka na tyden s Britisch Airways   za cca 400 GBP ,ale uz je to prece jen pri soucasnych pomerech trosku z ruky 

Asi to nakonec skonci ,ze nejak prekousnu ten pripadny test a skoncime na Silvestra na Kanarech

0 Citovat

mikire, leteli jsme s qatar airways, docela last minute rozhodnuti, ale ty ubytka jsou ted docela levny, doporucuju Nungwi/Kedwa severo vychod ostrova, nejlepsi plaze:)

0 Citovat

diky uvidime jak se vse ukaze, tak jak  se vetsinou  nedalo  na last minute  uz pak na Silvestra nic sehnat .tak mam pocit ,ze  to letos celkem pujde  a nejaky vyber bude,zalezi co budou za opatreni , jednoznacne preferuju lokalitu bez nutnosti  testu na priletu ,zapatky uz  to neni tak podstatne 

Na priletu s testem je pak vzdycky riziko .ze test bude chybne  pozitivni  i kdyz to nebude pravda ,tak s toho vzikne rada problemu a  zkazeny pobyt 

0 Citovat

Tak tady zrovna spekuluju, přes co letět příští týden do Zambie. Ještě jsem se teda nerozhodl jestli poletím a tak sonduju možnosti.  Nejrychleší je to s Etiopian airlines, se stopem v Addis Abebě a technickým stopem v Harrare, ale mě se nejvíc líbí s Emirates. Letěl teď někdo přes Dubai. Jestli dobře čtu, je potřeba test před odletem 96 hod starý a pak píší i další pro vstup, který se dělá předpokládám na letišti. Máme 8,5 hod přestup, takže to klidně vydržíme v salonku. Na cestu zpět je ale test třeba taky, což s Etiopian pokud dobře čtu není potřeba, ani pro transit v Addis Abebe. Až pak doma v CŘ. No raději bych letěl přes Dubai. Asi je lepší být někde v karanténě či nemocnici tam, než třeba ADD nebo Harrare :-). I když nevím, jestli se při tom technickém stopu leze z letadla a nějak kontrolují cestují. Když nad tím tak přemýšlím, tak bych si nejraději udělal v Lusace raději druhý test pro cestu zpět přes tu Dubai. 

Pokud by ještě někoho napadlo nějaké jiné řešení, rád si nechám poradit.

 

Edit. Zapomněl jsem zmínit, že v ADD je přestup 3 a 4,5 hod a nemají tam žádný salonek kromě salonku Etiopian, kam se ale nedá bez statusu. C mi zaměstnavatel nezaplatí :-( Takže když nad tím tak přemýšlím, raději budu sedět 8 hod v DXB v salonku, než 4 hod v ADD.

0 Citovat

Svatá dobroto, hoďte na něj síť!

0 Citovat

Svatá prostoto!!! To jako na mě????

0 Citovat

Svata prostato?!

0 Citovat

Ano dobrá poznámka. I na prostatě záleží. Obzvláště u salonků, kde maji hajzlík na chodbě ;-))

0 Citovat

Dělajó frajéry ale hajzle majou na chodbe

0 Citovat

Tak tak. Není to žádná prča a neporadí nikdo ani Mikir či Michal. Ale šak počkám do zitřka. Synek byl dnes na testech, sám s manželkou chrblu jak starý hrnec, tak možná poletím místo do Lusaky do karantény. Ale mrzelo by mňa to. :-). Proto sa taky tak vyptávám, páč mě chrblání neopůštá a opravdu nerád bych trávil 14 dní nekde v Africe  k karanténě nebo hůř v jejich kvalitní nemocnici.

0 Citovat

No a to si predstav ze by te chteli cevkovat katetrem kalibrovanym na africke curaky....

0 Citovat

Na to radši nemyslet. Brrrrr. Ty ale umíš potěšit. Daj si radši nejaké belgické. Já tu chlpu na Vysočině Svijany za 10 Kč z Lidlu. Nejak jsem v té mlze přejel Balónový hotel v  Radešíne a tím pádem nekoupil jejich pivka.

0 Citovat

niemandos napsal(a): Edit. Zapomněl jsem zmínit, že v ADD je přestup 3 a 4,5 hod a nemají tam žádný salonek kromě salonku Etiopian, kam se ale nedá bez statusu. C mi zaměstnavatel nezaplatí :-( Takže když nad tím tak přemýšlím, raději budu sedět 8 hod v DXB v salonku, než 4 hod v ADD.

Etiopci většinou nabízí na přískoky po Africe upgrade za slušné peníze, což by vyřešilo salónek cestou tam. Nicméně salónek v ADD stál za starou belu už před covidem. Bar v době ranní špičky zavřený. Ale v tranzitním prostoru letiště je hafo lehátek a vůbec není problém tam pár hodin přežít.

 

0 Citovat

Diky mxp. Interiér salonku jsem viděl a opravdu moc nadšeni nevyvolal. I o těch lehátkach jsem četl na tom novém terminálu. Trošku jsem přeháněl, nejde jen u ten salonek. Ale mám diky situaci nevyužitých 6 vstupů a nerad nechávam něco propadnout. Každopádně díky.

0 Citovat

To zas byla kalba

0