Ahojte, poštěstilo se někomu letos v létě stihnout nějakou exotiku? Latinská Amerika vypadá docela nadějně a Brazílie je pak turistům zcela otevřená. Byl bych rád, kdybyste sem napsali své zkušenosti i plány :) Díky  .

Exotika v době COVIDu

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Martin napsal(a):

Hotel se jmenuje Oryx Doha airport hotel.

To ste naozaj platili za 1 noc cez 200€ ? Lebo taka cena sa mi ukazuje na bookingu.

My budeme mat tiez nocny prestup, ale to teda radsej prespim na lavickach, alebo v saloniku.

0 Citovat

Neměli v Kataru transferový hotel zdarma při přestupu nad X hodin?

0 Citovat

Myslim, ze toto uz neplati. Uz som sa to tu niekde pytal, len to neviem najst. Teda nemalo by to platit v economy. C neviem. Pokial sa mylim, tak iba dobre.

0 Citovat

Ten hotel jde booknout v rámci stopover programu (i při stopoveru kratším než 24h), 4* hotel za těchto podmínek vycházel tuším na cca 40-50$ při rezervaci na jednu noc. Ale nestudoval jsem aktuální podmínky a ceny... Před rokem jsem platil za 2 noci v 5* 110$.

0 Citovat

Do Qataru tě nepustí, takže hotel mimo letiště nepřipadá v úvahu. 
"Under the instructions of the Qatar Government, entry into Qatar is currently only allowed for Qatari nationals, the children and spouses of Qatari citizens, and permanent resident permit holders."

0 Citovat

mirjur napsal(a):

@jonapet: díky za info, případné aktualizace vítány. Na Iguazú se nechystáš?

ahoj, ne, tohle byl jen týden v Riu. Brazílie nikdy nebyla na mém bucket listu, ale teď po návratu vím, že se tam chci vrátit. Klidně ještě tuhle zimu. Dny dovolené se mi v práci hromadí jak cimrmanovi horníci v dole a ten poměr cena/výkon byl v Brazílii neskutečný...

Co se aktualizace týče, už jsem doma. Všechno proběhlo v pohodě, jeden z nejlepších krátkých tripů. Za 13k ten tarif KLM mohu vřele doporučit. V Riu bylo poloprázdno, na všech atrakcích bez front, ubytování za hubičku. Koupili jsme si 3 zážitky přes Airbnb a dva ze tří průvodců říkali, že jsme první západní turisti po půl roce...

0 Citovat

jonapet: tak to je super, a co to bylo za zážitky? pro inspiraci...

0 Citovat

Rio zážitky: sunset cruise po zálivu Guanabara, jeep tour do Tijuca NP (výšlap na Pedra Bonita + vodopády - variant je mraky) a craft beer tour po třech hospodách ve čtvrti Botafogo. Všechno bych doporučil, hlavně ten sunset cruise si člověk sám neudělá. Na craft beer tour bylo fajn, že jsme pokecali s místním a navíc máme rádi malé pivovary, tak jsme se i dozvěděli něco o brazilské produkci.

Tijuca taky dobrá, ale vzít si průvodce nám doporučil právě ten místní. Prý, když jsou zásahy ve favelách, tak se ti místní rozprchnou právě do přilehlého lesa Tijuca. Navíc věch variant turistických tras je mrtě a nebyl jsem si jistý kterou vybrat a jestli po cestě zpět nebude problém v parku sehnat uber (asi by nebyl).

Na místě se ty tripy dají koupit i levněji, než na Airbnb, ale kdo by řešil, jestli za to chtějí 650,- nebo 800,- Kč... Lanovka na Cukrovou homoli byla za 500,- Kč (tj. R120, ale dá se vylézt pěšky k první mezistanici lanovky a platit pak jen polovinu), transfer vanem z Copacabany až ke Kristovi vč. vstupenky vyšel cca na 300,- Kč, kupováno až na místě v parku Praca do Lido.


craft-tour.jpg
sunset-cruise.jpg
sunset-cruise-2.jpg
tijuca.jpg
tijuca2.jpg
tijuca3.jpg

0 Citovat

torpy68 napsal(a):

To ste naozaj platili za 1 noc cez 200€ ? Lebo taka cena sa mi ukazuje na bookingu.

My budeme mat tiez nocny prestup, ale to teda radsej prespim na lavickach, alebo v saloniku.

Zaplatili a nebyli jsme jediní, ve frontě na check-in tam stálo více Čechů a hotel byl téměř plný. Salónek je také řešením, je zde asi 15 lehátek a půjčují deku, škrabošku a špunty do uší. 

Akce na hotel zdarma při přestupu delším než 8 hodin je nyní zrušená, jelikož není v rámci Oryx hotelu, ale externích hotelů ve městě, kam je vstup nyní zakázán.

 

0 Citovat

@jonapet: pěkné, díky

0 Citovat

@pischkot

Diky za info. Salonik to bude istit. My letime na Vianoce na Thoddoo takze sme zvedavy ako to bude cele. Iste ale je ze nas cakaju dokopy 3 testy kedze je to domaci ostrov. Ale uz sme sa rozhodli, ze do toho pojdeme a dufame ze to bude stat za to.

0 Citovat

Vladimír Vladimírovič Popičimušvihli napsal(a): Aaaa další "nadsocka". To tady bylo nedávno. Mě by zajímala jedna věc. Co vás vede k tomu dávat najevo, že vy socka nejste? Jen by mě to zajímalo. Co znamená dle vás pojem evropská socka? Já, abych věděl do jaké řady se mám zaskatulkovat :) 

Definice "evropské socky" není příliš složitá: jde o její chování v destinaci, ve které má - výjimečně - finanční převahu. Tento typ "evropských socek" se hojně vyskytuje i u nás, v ČR. V České republice je mnoho lidí, kteří ve vietnamských večerkách majitelům drze tyká, zatímco jejich děti ráno opisují od vietnamských spolužáků úkoly. "Evropské socky" prostě existují, tady, v Německu, ve Francii, ale vy se zařaďte tam, kam se cítíte být vhodně zaškatulkován.

0 Citovat

Tohle, co píšete, není socka. Maximálně tak člověk chudý duchem. Jen trochu jinak retardovaný je člověk, co se musí vymezovat, že není žádná "socka" ✌️ 

0 Citovat

Milý Erichu, jestli znáš hodně takových lidí, které popisuješ, tak tě lituji, že musíš žít v takovém prostředí.

0 Citovat

Ahoj Všem.

Nemáte prosím někdo aktuální zkušenost z Kostariky? Případně nechystáte se někdo? Přemýšlím o cestě přes Vánoce a nevím zda jsem hodně naivní a nebo jen málo :)

Děkuji.

 

0 Citovat

Dotaz... kdyz jdu jako samoplatce na covid test za ucelem vycestovani mam pri odberu nejak domlouvat, ze potrebuju aby tam bylo uvedeno my cislo pasu? Chystam se na Maledivy, ktere to pozadujou. diky za info

0 Citovat

@ Martina ,konkretni zkusenosti  nemam , ale za spatny napad  to nepovazuju , koukal jsem na ubytovani to je dobre  cenove , test neni zapotrebi ,alespon tedy pro cestu tam a kdyz zvazim .ze se na obdobi vanoc nebo Silvestra nahrne vetsina  na  Kanary .navic s testem  tak me takova myslenka taky napada  ,navic ,kdyz tam je obdobi dobreho pocasi 

0 Citovat

@Eda Novak: zkus se někam objednat a uvidíš. Já jsem měl číslo OP/pasu přímo v objednávacím formuláři.

0 Citovat

V Prevedigu na to je kolonka pri objednani, pripadne se preptaji na miste

0 Citovat

Eda Novak napsal(a):

Dotaz... kdyz jdu jako samoplatce na covid test za ucelem vycestovani mam pri odberu nejak domlouvat, ze potrebuju aby tam bylo uvedeno my cislo pasu? Chystam se na Maledivy, ktere to pozadujou. diky za info

Tak oni to ani tak nepozaduju Maledivci ako skor letecke spolocnosti. Tiez to budem o mesiac riesit. Pokial to nie je v prihlasovacom formulari, tak staci nahlasit pri odbere.

0 Citovat

@mikir jsem ráda, že v te myšlence nejedu sama. Snažila jsem se někde vyčíst jaké jsou omezení konkrétně na místě. Dočetla jsem, že nejspíš uzavření pláži od 14:30 hodin což mi právě přijde divné a chtěla bych vědět v praxi jak a jestli to funguje. Potom nějaké omezení otevírací doby. Nemůžu najít zda jsou otevřené národní parky. Vše se může několikrát změnit jak už víme. Počkám dalších 14 dnu a potom zkusím znova hledat jak to tam vypadá. Kdybys náhodou řešil také, budu rada za případné informace. Hezké dny.

0 Citovat

@ Martina ,kde jsi vycetla  o tom uzavreni plazi  ,neni to treba  jen na Manuel Antonio ? Kde to nema nic spolecneho s Covidem a zavira se tam v 16  

https://1001beach.com/cs/central...costa_rica

0 Citovat

Ahoj, nemáte prosím Vás někdo zkušenosti s přestupem v Doha v těchto dnech? Chtěli bychom příští týden letět na Zanzibar a vzhledem k tomu, že se v Etiopii zhoršuje politická situace a možná se podle CNN schyluje k občanské válce, tak místo letu s Ethiopian Airlines - Vídeň-Addis Abeba-Zanzibar přemýšlíme o letu s Qatar Airways - Praha-Doha-Dar es Salam-Zanzibar, ale nejsme schopni nikde dohledat, pokud je přestup v Doha cca 2 hodiny, zda se musíme prokázat PCR testem nebo ne? Děkuji.

0 Citovat

Myslim ,ze tu nekdo psal v tom druhem vlakne ,ze je ted na Zanzibaru a letel  s Quatar ,tranzit by mel byt bez testu ,ale asi by ten let nemel byt pres Tanzanii ,tam pak je tusim povinne jine ockovani 

0 Citovat

mikir napsal(a):

Myslim ,ze tu nekdo psal v tom druhem vlakne ,ze je ted na Zanzibaru a letel  s Quatar ,tranzit by mel byt bez testu ,ale asi by ten let nemel byt pres Tanzanii ,tam pak je tusim povinne jine ockovani 

 

Díky, podívám se.

0