Ahojte, poštěstilo se někomu letos v létě stihnout nějakou exotiku? Latinská Amerika vypadá docela nadějně a Brazílie je pak turistům zcela otevřená. Byl bych rád, kdybyste sem napsali své zkušenosti i plány :) Díky  .

Exotika v době COVIDu

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

@Petr

Fayrouz Plaza je velmi dobrý hotel. Píšeš, že vybíráš podle moře. Reef u hotelu je nádherný, laguna malá a často, hlavně při větších vlnách, dost zakalená. Ovšem pozor, přístup jen po mole, jak reef, tak laguna a pokud budou velké vlny, molo je uzavřené a do moře se nedostaneš. Sám jsem to nezažil, byl jsem v létě, ale četl jsem hodně recenzí, kde to lidé psali, hlavně v zimě. Dá se pěšky po pláži dojít (cca 1 km) k zátoce Marsa Mubarak, reef na levé straně úchvatný, pasoucí se Karety obrovské denně, když budeš mít štěstí, tak i Dugong. Jednou po ránu jsem to štěstí měl. 

0 Citovat

@ Petr . diky za podrobny komentar , to jizni stredisko se mi prave libilo asi nejvic ,ovsem dalsich 100 euro ten transfer, alkohol by nam nevadil  V SAE jsem taky zkusil napsat primo na hotel .ale nekdy to muze byt mozna trosku sazka do loterie ,kdyz bude hotel neseriozni ,ale je pravda, ze se to muze stat i  pres ten booking,com ,tam pak ale resim situaci  s nekym  tretim a ne jen komunikace mezi mnou a hotelem 

Dival jsem se taky na tu Itaku ,takova cena jak pises ani nahodou ,ale on samozrejme listopad je vseobecne cestovatelsky nejslabsi  mesic v roce a k tomu soucasna situace s covidem  Zacala mi pak naskakovat  reklama Itaky  tak nejlevnejsi nabidka  asi  1650 PLN / os /8 noci   v prosinci  pred vanocema  let s Katowic  obousmerny transfer  249 PLN /os 

Kdyz to tedy srovnam s tim kdy si vyberu Silvestr  a to jizni strestidko  7 noci pro dva pres booking  ,ten tvuj transfer a let  smartwings, csa  se zavazadlem ,tak jsem asi na stejnem  ( 23K pro dva )

Nejak si nejsem jisty ,zda bych za takovou cenu a takovych podminek chtel do Egypta ,ale uznavam .ze uvazovat se o tom da 

Edit :

Sorry  zapomel jsem pocitat dve letenky  takze  31 K i s tim transferem pro  dva ,to pak ta Itaka na last minute vychazi lepe 

0 Citovat

@Petr St - díky za info, já to myslel tak, aby měl člověk víc možností pro sebe ( moře, šnorchl ), pokud nejede sám. Mám zkušenost Albatros Sea World, Novotel, Utopia, Resta reef, Concorde, Wadi Lahmy a pokud to tam znáš, víš, že jsou velké rozdíly v kvalitách ubytování i moře z hlediska přístupu, pokud je jen molo. Na šnorchl je ok abu dabbab ( Hilton, Malikia ), Utopia ( nyní zavřená ) a Pensee ( ale ubytování... ), marsa mubarak ( právě kvůli procházce z Fayrouz ), Gorgonia ( nereagují na dotaz ), Shams Alam ( zavřeno ), Wadi Lahmy a Lahami Bay ( nereagují, asi zavřeno )...prostě hledáme pro větší skupinu lidí přes vánoce, aby všichni byli v pohodě, snad je Fayrouz správná volba :-)

@mikir - vše, co píšeš, je jasné. Možná pro Tebe vzhledem k cestování komplikovanější a větší náklady...pro Moravu jsou Katowice blíže, než Praha a za parking v KTW na 14 dnů u letiště jsme platili 500,- Kč, což v PRG ani náhodou, také bylo Polsko nedávno zelené a neřešil se příletový formulář ( testy, karanténa ). Itaka je zajímavá na last minute, podívej se na jejich webu, jak padají ceny před odletem...jinak Wadi Lahmy je reálně 3*, co se ubytování týče, vše ale nahrazuje ten klid a pohoda, rodinná atmosféra, jen žádný luxus a kolos s akvaparkem, což nám vyhovuje. Dokonce žádní animátoři :-) z kontaktu napřímo bych obavy neměl, vždy vše dodrželi, pokud bys chtěl, mám tel + whatsup přímo na manažera, který rozhoduje o ubytování.

0 Citovat

@ Petr diky ,muzu treba  poslat email s dotazem na cenu ,co mi nabidnou ,ano vim o Itace ,ze jim padaji ceny last minute , Katowice me nevadi mam v Ostrave rodinu . Praha pak taky ne ,tam ma zase rodinu zena  Jinak z Irska litam do Polska primo celkem casto 

Porovnaval jsem ted Silvestrovsky termin na Fuerteventure ,kde jsem byli 2x v aparthotelu Esquinzo  s polopenzi prave ve stejnem obdobi a 1x v Costa Calma bez jidla , ale letenky nas nikdy nevysly  s 10 letu na Kanary  tak. jak to vychazi blbe  v soucasne dobe , pripadne dalsi porovnani s Lanzarote ,kde taky mame bohate znalosti ze 4 pobytu  pokazde v jinem apartmanu a na jidlo jsme si chodili sami  Navic nikdo nevi ,co bude ke konci roku  jestli padnou soucasna opatreni nebo ne , pokud ne znamenalo by to test .Jednoho Silvestra jsme prozili taky v Omanu .kde to bylo spojene s Dubaji 

Nemam rad kdyz mi nekdo neco organizuje s cestovkou jsme nebyli dobrych 15 let a ze Smartwingsem jsme leteli naposledy  z Mosnova do Dubaje ,kdyz jeste Mosnov tento let asi dotoval 

Nechavam pro letosek  tomu zatim volny prubeh .ale cenove bych se chtel  vejit pro dva do 1000 euro na tech max 10 dnu i s cestou za vse a Zatim jsem nic  krome Kanaru nenasel  O tom Egyptu vim ,ze by tam takova cena byla mozna ,ale doposud jsem ho odmital 

Jeste se tedy zeptam  .jak vypada  ta kontrola  na letisti  ?  A u toho booking.com je  taky toto upozorneni 

Upozorňujeme, že akce „Speciální nabídka - pouze pro rezidenty a občany Egypta“ je určená výhradně pro rezidenty a občany Egypta. Pokud při check-inu nepředložíte platný egyptský průkaz totožnosti, egyptský cestovní pas nebo doklad o trvalém pobytu na území Egypta, bude vám naúčtovaný příslušný příplatek.

Dále upozorňujeme, že v barech a restauracích rezortu je předepsán neformálně elegantní oděv.

V areálu bazénu musí hosté mít vhodné plavky. Volné bavlněné oblečení ani dlouhé plavky nejsou povoleny.

Ve venkovních prostorách rezortu musí být hosté plně oblečeni.

V souladu s nařízeními úřadů usilujícími o omezení šíření koronaviru (covid-19) může toto ubytování po dobu platnosti nařízení od hosta vyžadovat předložení dalších dokumentů k ověření totožnosti, itineráře cesty a dalších relevantních informací.

V reakci na situaci týkající se koronaviru (covid-19) platí v tomto ubytování v současné době dodatečná bezpečnostní a hygienická opatření.

Nabídka jídla a nápojů může být v tomto ubytování z důvodu situace týkající se koronaviru (covid-19) omezená nebo nedostupná.

Z důvodu situace týkající se koronaviru (covid-19) platí v tomto ubytování určitá opatření pro zajištění bezpečnosti hostů a personálu. Některé služby a vybavení proto mohou být omezeny nebo nedostupné.

Wellness a posilovna nejsou v tomto ubytování z důvodu situace týkající se koronaviru (COVID-19) k dispozici.

Informujte prosím Wadi Lahmy Azur Resort o svém předpokládaném čase příjezdu předem. Tuto informaci můžete napsat do políčka pro zvláštní požadavky při rezervaci nebo se obraťte přímo na ubytování. Kontaktní údaje jsou uvedeny v potvrzení rezervace.

Při check-inu je nutné předložit platný průkaz totožnosti s fotografií a kreditní kartu. Upozorňujeme, že vyhovění zvláštním požadavkům závisí na dostupnosti a může se na ně vztahovat poplatek.

 

Muzes prosim, k tomuto neco  napsat ?  Diky

0 Citovat

Chtěla bych někam za teplem - asi nejméně komplikované je Mexiko - Cancún. Máte někdo praktickou zkušenost, nebo tip na letenky?

0 Citovat

Ale copak, Soči už nestačí, soudružko?.. Oneworld partneři mají asi nejlépe naceněné lety z okolních letišť do CUN (BER, VIE). Praktická zkušenost není, já letím až za měsíc. Kamarád co tam teď je sice letěl do Mexico city a pak po pár dnech domestic flightem, ale říkal, že v MEX pohoda. Jen nějaký obecný pokec s imigračním úředníkem, ale žádné issues. Takže přímo v CUN to bude ještě jednodušší nejspíš.

0 Citovat

@mikir - jestli myslíš kontrolu na letišti v Egyptě, po příletu jako první vystupují z letadla pouze ti, kteří mají platný test s sebou, u výstupu z letadla stojí člověk a chce vidět datum na testu a slovo "negativ", nic víc. Zbytek cestujících, kteří se rozhodli podstoupit testy až na místě, čeká v letadle, až jim odeberou vzorky a prý jsou informováni přes hotel pouze v případě pozitivního testu, nevím detaily. Test na místě stojí 30 USD, když jsi přes cestovku, prý to proplácí po návratu...osobně bych neriskoval test na místě s rizikem karantény na hotelu, ale je to každého věc. Klasicky dále projdeš přes pasovku, kde odevzdáš jednoduchou příletovou kartičku, vízum je do dubna 2021 zdarma. Nikde žádné zdržování, RMF je poměrně malé letiště, když máš test dopředu, i s koupením datové karty vlastně čekáš jen na kufry, tipuji celou proceduru s nastoupením do taxi za 30 min od přistání.

hotel: pokud je nějaká nabídka určena pouze pro občany a rezidenty Egypta, asi mají jiné ceny, ale to bys měl vidět v přehledu. Místních bylo vždy 10-15, ale vidíš je pouze na jídlo, přes den vůbec. Většina z nich neumí plavat, takže na pláži nebo molu je nepotkáš...myslím, že na žádném hotelu v Egyptě nefunguje wellness, masáže, posilovna a související služby, jídlo v restauraci je buď přímo servírované a la carte nebo švédské stoly, kde si ukážeš a kuchaři Ti naberou, co chceš. Ve Wadi Lahmy jsem oblečení vůbec neřešil, prostě kraťasy a tílko nebo tričko - jídla se podávají na venkovní terase u moře, na hotelech 5* Tě nepustí do restaurace v plavkách a večer min delší šortky a tričko s rukávy nebo košile. Obecně jsou ale všude rádi, že mají aspoň nějaké hosty, příjemné, uctivé chování i přístup je standard. Posílám do sz přímý kontakt na manažera, jak jsem psal, kdybys chtěl cokoliv ověřit, zeptat se, domluvit - ať vám vyjde dovolená, ať už budete kdekoliv!

0 Citovat

https://www.fly4free.com/flight-...cuba-e348/

Tohle nevypadá vůbec špatně.

0 Citovat

@Petr  diky .zatim to nedorazilo ,jinak jsem myslel ze Egypt je bez testu  ,takze dalsi naklady ,ale ty asi budou vsude  uz jsem si na MZV precetl  ....

0 Citovat

A komedie pokračuje. 

0 Citovat

Do některých zemí test není potřeba (Zanzibar, Mexiko, ...). Pustí vás ale bez testu do letadla při nástupu v Praze nebo Vídni? Jak je to s testem při návazném letu, když jsou lety na stejné letence, je potřeba ukazovat potvrzení při každém přestupu? Když je mezipřistání v Americe (např. United) je potřeba ESTA? Má někdo osobní zkušenost? Jestli málo čtu a je to někde napsané tak se omlouvám za zbytečný dotaz a stačí odkaz. Díky

0 Citovat

ESTA potřebuješ při letu přes USA vždy, protože i při přestupu procházíš imigračním. Platné ESTy byly všem z EU zrušeny a nové se nevydávají. Lze letět (a nejspíš dostat novou ESTu / vízum) při pobytu 14 dní mimo Schengen.

Před zakoupením letů z okolních letišť doporučuji zkontrolovat dostupnost spojů. Např. Flixbus do 17.12. nejezdí linku Praha-Vídeň a Regiojet ji jezdí autobusem jen jednou týdně, vlaky vůbec. To mi přijde horší jak na jaře. ČD zatím jezdí, ale pokud nekoupíte dostatečně dopředu, aspoň za dvojnásobek běžné ceny.

0 Citovat

Já zase doporučuji sedět doma na prdeli. Jistě to bude bezpečnější. 

0 Citovat

si seděl a stejně si to dostal, no ni?

0 Citovat

To jo, ale někdo, kdo si neumí najít základní informace, ještě nezaregistroval, že USA je už pěkně dlouho pro nás nedostupná a o ESTE slyšel jen z doslechu, neumí si najít informace o přestupu v jednotlivých zemích, by měl sedět na prdeli doma Covid necovid. Nejde o Covid, ale aby pak někde nezůstal viset jak Tom Hanks. Prostě co jsem ochořel jsem takový chápavý a citlivý Naděždo. :-)

0 Citovat

právo "svobodné" volby aneb začínáme cestovat :-)

Latest: Qantas (the national airline of Australia) becomes one of the first airlines in the world to state that only passengers who have had the #COVID19 vaccine will be permitted to fly on its international flights

0 Citovat

Jestli to zavede FR,tak to bude pro mikira konec světa :)

0 Citovat

To je naprosto v pořádku. Každá firma si může vybrat pravidla při přepravě. Jistě budou následovat další. Už aby to bylo a zbavili jsme se těch "posraných slintáků", jak to tady všem vadí a opět vše bylo jako dřív :-)

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Pravda, taky jsem se mezitím díval, že letenky asi od 8k, pobyt tam taky překvapivě není nejlevnější i bez AI (booking snad ani AI nenabízí, neviděl jsem), no a když jsem chtěl wi-fi zdarma, tak mi vyskočily 2 (!!) nabídky... takže HO asi nehrozí. Ledaže by Petr dal k dobru nějaké žhavé konkrétní tipy... :-)

Egypt individuálně není tak levný jako přes CK.

LM přes cestovní kancelář byla loni skoro celou zimu už kolem 7 tis. za týden AI, hotel 4-5 hvězd vč. wifi, letadla i transferu do hotelu za osobu ve dvou osobách.

Letos je to zatím kolem 9.5 tis., ale určitě to půjde koncem ledna dolů.

Stačí zadat LM nabídky na dovolena.cz (ceny se značně liší podle místa odletu).

0 Citovat

Samozřejmě, že o ESTA jsem slyšela, jen mě udivilo, že se stále prodávají letenky z Evropy jejichž segment je s United s přestupem v New Yorku

0 Citovat

@padrino11 - souhlas, jen záleží, s jakým cílem tam jedeš. Hurghada a okolí velké resorty, zábava, diskotéky, noční život, bazény, super ceny...ale moře a korály na reefu "mrtvé", lidi to totálně zdevastovali. O pár 100 km na jih je to jiné, ještě se dá vidět v moři spousta věcí, obecně větší klid a pohoda, což nemusí někomu vyhovovat, také o něco dražší. Jezdím tam i kvůli tomuto http://divemagazine.co.uk/travel...wards-2020 a stále si myslím, že za ty peníze, celoroční podmínky a vzdálenost není srovnání...

0 Citovat

pokus napsal(a):

Samozřejmě, že o ESTA jsem slyšela, jen mě udivilo, že se stále prodávají letenky z Evropy jejichž segment je s United s přestupem v New Yorku

Prodává se ledacos a leckde a i takový běžný přestup v rámci tranzitu může být za současné situace neřešitelná záležitost.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Jestli to zavede FR,tak to bude pro mikira konec světa :)

Nastesti FR  je normalni letecka spolecnost,ktera ma zajem o klienty  i kdyz dneska ma logo  konec lockdownu a  odkaz na  testovaci centrum v Dublinu  ... ovsem Irsko porad  akceptuje jen 14 dnu karantenu ,ale s temi testy je to tim ,ze uz  skoro neni  zeme  ktera je normalni ,,proto tak skocily letenky na Zanzibar

Doufam ,ze Qantas brzo  zkrachuje  ,protoze zadna proverena a bezpecna vakcina jeste neexistuje  je to zrejme jen vymluva  asi jim dosly penize

0 Citovat

Mikir začíná být nervozní. Už plete páté přes deváté. To by mě zajímalo, jak dopadly letenky na Zanzibar. Mikire, ty za 40 euro nikdy nebyly ty popleto!! To nejsou Kanáry. FR je společnost především pro socky a ti většinou moc pod čepicí nemají, takže máš asi pravdu. S nimi budeš dál slintat do roušky :-). Ale i tak to za 10 euro jeden směr  už brzo nebude. Musíš se s tím vyrovnat. A promin, já už jsem to fakt nevydržel ty tvoje kydy. Snad mi odpustíš ty kliente.

0 Citovat

Tak jsem se dnes coby správná socka prošel po Costa Adeje, omrkl jsem prázdné 4 a 5-hvězdičkové hotely, které tady ční do mraků, a napadlo mě, kolik by tam asi stálo bydlení v této době... Koukl jsem na honosný Bahia Princess, 4 noci pro 2 - sleva Black Friday - 10k za pokoj. Koukám na ten pokoj, je tam všechno, co máme my za třetinovou cenu v běžném rezortu, akorát snídaně je tam navíc, jinak nic. Naopak - internet v celém tom obrovském hotelu je jen ve společných prostorách a za poplatek! Tak to raději budu spokojená socka, než nespokojený - co je opak od socky? A s těma letenkama to bude podobné. Každému, co jeho jest.

0