Ahojte, poštěstilo se někomu letos v létě stihnout nějakou exotiku? Latinská Amerika vypadá docela nadějně a Brazílie je pak turistům zcela otevřená. Byl bych rád, kdybyste sem napsali své zkušenosti i plány :) Díky  .

Exotika v době COVIDu

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

niemandos napsal(a):

Mikir začíná být nervozní. Už plete páté přes deváté. To by mě zajímalo, jak dopadly letenky na Zanzibar. Mikire, ty za 40 euro nikdy nebyly ty popleto!! To nejsou Kanáry. FR je společnost především pro socky a ti většinou moc pod čepicí nemají, takže máš asi pravdu. S nimi budeš dál slintat do roušky :-). Ale i tak to za 10 euro jeden směr  už brzo nebude. Musíš se s tím vyrovnat. A promin, já už jsem to fakt nevydržel ty tvoje kydy. Snad mi odpustíš ty kliente.

Niemandosi ,neboj  prece vis ,ze obcas letim i s nekym jinym  ,nez je FR  tak pritlacim k tem 40 i tu nulu a mimochodem jeste pred rokem nebo pred dvema byl s TUI  Zanzibar k mani  za tech 400 a i sem tam  300 zpatecni  ted je za dvojnasobek  A do rousky neslintam , koupim si  bolonske spagety a piti a mam na pul cesty vystarano  a pak ten hadr strcim pod nos otocim se k oknu a delam ze spim  a jeste tim nakupem jidla a piti podporim FR ,akorat los jsem si uz dloho nekoupil ,protoze se plati kartou  ,mohl bych si rict pri placeni toho jidla ,ale zase je nebudu vsechno ucit -))

Ale mam novy smer -))

Hongkong poskytne jednorázovou platbu ve výši 5 000 HK (645 USD) komukoli ve městě, který má pozitivní testy na Covid-19, aby povzbudil lidi k provádění testů na virus, uvedla ministryně zdravotnictví Sophia Chan.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

To jo, ale někdo, kdo si neumí najít základní informace, ještě nezaregistroval, že USA je už pěkně dlouho pro nás nedostupná a o ESTE slyšel jen z doslechu

No tak zrovna USA jsou pro nás celkem dostupné (stačí být 14 dní mimo EU) a ESTA je v ČR už dlouho možné získat. 

0 Citovat

A můžeš mi říct, kolik znáš lidí, co aby mohli letět na dovolenou do Mexika přes USA předtím na 14 dnů opustí EU?

0 Citovat

@mirjur

Já nepsal, že jsi socka Mirjure :)

 

0 Citovat

mirjur +1  to si rikame s zenou  na kazde dovolene ,kdyz chodime kolem tech  ohvezdickovanych hotelu ,,,co jako maji ti lide  v nich  vic nez my  ? co si vic uzijou ? Ten kus zvance ? ,nebo pocit ,ze jsou nekdo vic ? Kdysi jsem mel moznost si takove sluzby vyzkouset  a nic mi to nerika  ,resort jsem si nevybral ani na Jamajce   V nekterych zemich jeho opodstatneni chapu ,napriklad ten Egypt ,jak jsme tu probirali  ale jinak  nemam zajem ....

0 Citovat

@niemandos: ale často létám s FR, W6 atd. :-)

0 Citovat

Ona je nekdy kratka pamet , jak jsem tady chystal Thajsko ,tak tusim ze niemadnos psal o nejakem ubytovani kde bydlel na Ko Phi Phi , ktere melo co do urovne hooodne daleko k takovym tem slusnym ,sam to i priznaval  ze je to jen pro otrle  a o socce se rec nevedla  -)

FR je nekterym zde trnem v oku , tak si dloubnou vzdycky ,ted jsem zase rozviril nudu s tim Qantasem .ale stojim si za svym ,vakcinu v soucasne dobe nelze naridit. nebo lze ale pak taky muzou litata  s 10 lidmi  

V posledni dobe ,se ale u vice klasickych spolenosti odehravaji ruzne pripady vyvadeni lidi z letadel  a ruzne dohady  mezi cestujicimi a posadkou , netvrdim ,ze u low costu to neni ve FR uz taky par takovych pripadu bylo....

0 Citovat

https://www.fly4free.com/flight-...-colombia/

Má o tom smysl uvažovat za současné situace?

0 Citovat

https://travelbans.org/south-ame.../colombia/

Hmm, při cestě letadlem není tam nutný ani PCR test, pokud to tak vydrží proč ne, jen teda jeden při návratu, ale to by šlo přežít, je ale horší, že v některých částech Kolumbie musí být hadr na hubě i všude venku a je tam teď zákaz chlastání na veřejnosti i v hospodě, baru... to je horší, jak to bude na jaře, to nikdo neví...

0 Citovat

Vojtěch Horský napsal(a):

...neměl byste tip na letenky na Kanáry?

Přelom listopad/prosinec na cca 10dní, odlet odkudkoliv do cca pěti hodin z Prahy. Jakýkoliv ostrov, cena ideálně do 4k.

Pořád ještě jdou Vánoce na Tenerife (12-26 prosinec) za 100€. Nebo 28/11-12/12 za 106€. Ceny bez zavazadel. Odlet teda v 6:30 ráno z Memmingenu.

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

https://www.fly4free.com/flight-...-colombia/

Má o tom smysl uvažovat za současné situace?

Za současné situace Air Europa asi ne.

0 Citovat

mxp napsal(a):

[citace="Надежда Константиновна Крупская"]

https://www.fly4free.com/flight-...-colombia/

Má o tom smysl uvažovat za současné situace?

Za současné situace Air Europa asi ne.

[/citace]

Jasně, to je asi to největší úskalí...

0 Citovat

niemandos napsal(a):

A můžeš mi říct, kolik znáš lidí, co aby mohli letět na dovolenou do Mexika přes USA předtím na 14 dnů opustí EU?

Nula. Jen to vztahuji k tomu, že do USA Češi cestovat mohou, i na ESTA.

0 Citovat

Zdravím, chystáme se na měsíc do Mexika za rodinou a na cestě zpět je pro nás mnohem levnější letět s přestupem na JFK (MEX > JFK > AMS > PRG). Na cestě tam by byl pouze jeden přestup v AMS. Bude nám umožněno vůbec nastoupit v MEX do letadla a učinit přestup na JFK? Jak je to nyní s vyřízením ESTA? Má někdo praktickou zkušenost zda například nedochází k zamítání žádostí? ESTA budu potřebovat já. Žena není z ČR a má turistické vízum do USA (10 let platnost s max. 90 denními vstupy). Předem díky za případné rady. 

0 Citovat

cez USA to radsej ani neskusajte, ved tam tranzit neexistuje

0 Citovat

@landqvist: pokud budete měsíc v Mexiku, můžete na zpáteční cestě jet přes USA. Normálně si zažádáte o ESTU. Budete splňovat podmínku, že jste byl min. 14 dni mimo Schengen. O 100% potvrzení těchto pravidel doporučuju napsat/zavolat na US ambasadu v Praze.

0 Citovat

ano, tych 14 dni+ by to mohlo vyriesit, ale zase co v USA vymyslia... napr. sice to na aerolinky zatial neplati, ale z Mexika sa do USA je teraz tazsie sa dostat

https://mx.usembassy.gov/travel-...t-sheet/ 

0 Citovat

Třeba ten bán brzo skončí ... https://in.reuters.com/article/h...SKBN2851EP

0 Citovat

Ahoj cestovatelé, rádi bychom na vánoce do Mexika. Nemáte někdo, prosím, aktuální zkušenosti s tranzitem mezi Heathrow a Gatwickem v Londýně? Jedná se mi o let na trase Berlín - London (Heathrow) - London (Gatwick) - Cancun. Na letence je nutný přesun mezi letišti v Londýně. Zpáteční cesta je stejná, vždy je tranzit v Londýně pod 24hod.

0 Citovat

Ahoj, je v Polsku při příletu z Egypta povinná karantena nebo test? A závisí to na tom, zda se Polsko bezodkladně opustí? 

0 Citovat

Caute,

Neletel teraz niekto s QR na Maledivy?

Ze vraj robia pred odletom v Dohe AG testy. A toto uz teda nemienim riskovat, ze zostanem ja, priatelka zatvoreny na 14dni na pol ceste. Este chcvilu pockam co s toho bude, ale uz sa pomalicky s Maledivami na Vianoce zacinam lucit.

0 Citovat

https://loyaltylobby.com/2020/12...e-flights/

0