Informace z DROZDU, každý po návratu ze zahraničí povinně do 5 dnů na testy na vlastní náklady. Výsledek nahlásit na KHS.  Od 21.09. QR kód povinný formulář vyplněný před příletem. https://plf.uzis.cz  .

Návrat do Česka povinný QR kód + povinné testy.

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Informace z DROZDU, každý po návratu ze zahraničí povinně do 5 dnů na testy na vlastní náklady.

Výsledek nahlásit na KHS. 

Od 21.09. QR kód povinný formulář vyplněný před příletem.

https://plf.uzis.cz

0

Platí ale pouze pro červené země

0 Citovat

Přesně tak, že by z ničeho nic zavedli testy a nikde o tom ani zmínka...

Psali jen o tom formuláři, že je potřeba vyplnit, ale zase jen, z pro nás, rizikových zemí.

0 Citovat

Mně fascinuje spíš to, že to tzv. platí od 21.9. a publikováno 22.9. a média ticho po pěšině. 


screenshot-20200922-211147-com-sec-android-app-sbrowser.jpg

0 Citovat

Publikováno to bylo dřív, snad v pátek tuším jsem to už četla. Ale je pravda, že nějak moc zvýrazněno to nebylo.

0 Citovat

JJ, psalo se o tom minulej týden.

0 Citovat

Já narážím na svůj screenshot z MZV, kde to platí od včera, ale publikováno až dnes. 

0 Citovat

Četla jsem. Dost mě s**e, že tam není možnost si to odsedět v karanténě, jako to bylo dřív

0 Citovat

To by si ty firmy prece tolik nevydelaly :-)

0 Citovat

Právě. Normální šmejdovina při těch cenách

0 Citovat

Nechci to zpochybňovat, ale má to nějakou vymahatelnost? Kontrola na letištích? Při odletu/příletu? Co když to člověk nebude mít? Pokuta/TČ/nic? Schválně zkuste někdo napsat až třeba poletíte z PRG do oranžové země.

Protože moje zkušenost během léta byla taková, že plno lidí o povinnostech tohoto typu nevědělo (řecký QR, kyperský Flight pass) a některé lidi nenechali naboardovat... Chápu, že toto se dá vyplnit během chvíle na letišti, ale ne každý má smartphone a tato informace byla dle mého názoru komunikována jen minimálně. Nemluvě o tom, že vzhledem k omezené kapacitě testů nebude nejjednoduší si bez pořádného plánování zajistit test do 5 dnů od příletu - např. pražský Prevedig má nejbližší slot pro test až příští čtvrtek 1. října.

0 Citovat

QR kód tak na 70%, ale to že se pak neohlasite KHS žádnou 

0 Citovat

Higher education is a lofty endeavor with as many difficulties in its path as there are opportunities. [url]="https://scholaron.com]ScholarOn[/url] provides  [url]="https://scholaron.com/subjects/law[url]Law Expert Answers[url]for every learning need possible. Satisfied students over a decade remains our achievement in the online academic industry.

0 Citovat

No právě. Zatím jsem všechno dodržovala, ale teď se teda bouřím. Radši si to případně tiše odsedím doma v karanténě a nebudu se na hygienu vůbec práskat, když všude slyším, jaký to je. Chápu, že toho mají hodně, ale stát ten systém zahlcuje sám nesmyslnejma požadavkama.

Na druhou stranu, jestli Němci povolí Čechům vstup kvůli tranzitu, tak stejně přilítáme většinou do Německa a když nebude červené to, tak to fakt česká strana bude vymáhat asi těžko.

0 Citovat

Mám v plánu 10.-18.10. Malagu, takže počítám s vyplněním formuláře k odletu a tisku dokumentu s QR kódem na https://www.spth.gob.es/

a pak po návratu do ČR tedy musím vyplnit náš formulář:

https://plf.uzis.cz/

a do 5 dnů na test.

Ale jako ve správném rebelovi mě láká se na ten příjezdový s prominutím vy**at. Samozřejmě kdyby mi začalo být špatně nebo něco tak to je jiná, ale když budu zdravý...Najde se tu hrdina, který toto udělal a prošlo mu to? Otázkou je jak hygiena monitoruje lety a docela o tom pochybuju. Absolutně nestíhají a kamarád co byl nedávno pozitivní, tak i když byl na testech tak se mu vůbec nikdo neozval a karanténu ukončil bez negativního testu jen po konzultaci s praktickým lékařem po 10 dnech.

 

Jinak kdo by náhodou byl v Malaze také v tomto období klidně se ozvěte a můžeme 1-2 dny naplánovat společný výlet. :-) 

0 Citovat

No já mám zkušenost pouze z první vlny. Tehdy platila automaticky při návratu z Německa 10 denní karanténa a na testy pouze v případě příznaků. Jinak být doma. A na hraničním přechodu si dávali moji občanku do nějaké databáze, takže bych to zase tak úplně na lehkou váhu nebral. Během karantény ani později mě nikdo nekontaktoval. 

0 Citovat

@johnHabal letíme týden po vás, budu rad za zkušenosti. 

0 Citovat

Muzu nasdilet z kusenost z minuleho uterka a ze dneska, vzdy prilet z PMI.

O nutnosti vyplneni formulare, ukazani QR kodu jsem se dozvedel az na letisti, kde lidi bez toho otaceli na nove zavedene "pasovce" na T2. Stacilo na miste vyplnit, kod prijde okamzite. Vtipne je, ze celnik chce jen videt, ze mate nejaky kod, rozhodne ho nescanuje a nezjistuje nic dalsiho. Dnes uz z dalky maval, at jdeme dal, ze to ani nemame ukazovat. 

 

Na Spanelske strane QR kod scanuji, zkusenost i z Malagy v Srpnu, ale neporovnavaji s dokladem, jen zase musite mit vyplneno...

 

Takze je na kazdem, co tam chce vyplni a priznat...

0 Citovat

@petr.burka a sel jste na testy na letisti (byly fronty?), nebo nekde jinde? Díky

0 Citovat

Minulý týden přílet do Pardubic, 70% lidi vůbec netušilo nic o formuláři s QR kódem.

Z letadla jsem vyšel první a hnal to rovnou ke kontrole, protože jsem tušil, že to bude závar.

Kdybych celníkovi ukázal QR kód z letenky Ryanair, tak by mne určitě pustil, jenom chtěl vidět nějaký obrázek podobný QR kódu :-).

Jinak jsme si s kamarádem na letišti v Alicante prohodili občanky a s rouškami v pohodě prošli až do letadla.

 

0 Citovat

Chápu to správně, že ten formulář se musí vyplňovat pouze při příletu ze zemí, které ČR označuje jako rizikové?

0 Citovat

Ano

0 Citovat

@Petr - děkuju!

0 Citovat

prosím o radu , jestli někdo víte nebo máte zkušenost, jak postupovat - chtěl bych cca za týden vycestovat a po příletu vyžadují PCR test ( Egypt ). Měl jsem před nějakou dobou pozitivní test v ČR ( nezjistilo se kde, kdo ) a prošel v klidu karanténou doma. Na začátku jsem dostal mailem nějaké instrukce, kde bylo mimo jiné napsáno:

...karanténa trvá minimálně 10 dnů. Pokud budou poslední tři dny bezpříznakové, považujete se po 10ti dnech za neinfekční a můžete ukončit karanténu. Pokud příznaky trvají, prodlužuje se dále. K ukončení karantény se již test neprovádí, nemá to odborný význam. Usmrcené viry, resp. virové partikule, detekovatelné PCR metodou může mít pacient měsíce…

takže jsem vznesl následně dotaz - jak doložím negativní PCR test v zahraničí, když píšete o možné detekci PCR testem ještě měsíce? A dostal odpověď - to bude problém, protože zahraničí vyžaduje negativní PCR test, který opravdu bývá nezřídka pozitivní i týdny po prodělané a úspěšně vyléčení infekci… Ale někde akceptují doklad o prodělané infekci a respektují 3měsíční karenci jako u nás viz příloha.

v příloze, která má v záhlaví nadepsáno "Odborné stanovisko pracovní skupiny epidemiologické MZ (PS EPID) schválené dne 14.9.2020" je několik odstavců, kterými vás teď nechci zatěžovat, i když je to zajímavé čtení. To, na co mě lékař upozorňoval, je skoro v závěru:

Doporučení • U osob, které prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění covid-19 a zůstávají bez příznaků, se po dobu 3 měsíců po prodělání onemocnění nedoporučuje opakování PCR testu a není nutné jim nařizovat karanténu v případě kontaktu s covid-19 pozitivní osobou nebo po nich požadovat PCR test a nařizovat karanténu po návratu z oblastí se zvýšeným rizikem výskytu nákazy covid-19 (rizikové státy).

Otázka zní - platí to recipročně i v zahraničí, ví o tom někdo něco? Jak mít možnost vycestovat s ohledem na výše řečené a možným pozitivním PCR testem ( prozatím jsem neobětoval 2tis na zkoušku dalšího testu )...

 

0 Citovat

Ahoj, jen pro ujisteni: kdyz priletim do Prahy ze spanelske Malagy, nemusim na testy hned na letisti? Doufam, ze ne, ze mohu letistem normalne rychle projit bez testu a odjet domu... 

0