Informace z DROZDU, každý po návratu ze zahraničí povinně do 5 dnů na testy na vlastní náklady. Výsledek nahlásit na KHS.  Od 21.09. QR kód povinný formulář vyplněný před příletem. https://plf.uzis.cz  .

Návrat do Česka povinný QR kód + povinné testy.

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

@suomi - hned na letišti nemusíš, ale ještě před cestou zpět do ČR musíš vyplnit příjezdový formulář na https://plf.uzis.cz/  Pokud se vracíš mimo seznam zemí s nízkým rizikem nákazy, následuje na vlastní náklady test nebo karanténa - tedy pokud jsi nebyl v průběhu posledních 3 měsíců pozitivně testován a jsi bez příznaků - viz předchozí příspěvek. Příjezdový formulář ale vyplnit vždy...

0 Citovat

Jo jo, diky. A vyhnout se karantene a testum teoreticky jde? Myslim tim, ze bych se proste po navratu nenahlasil, kdyz budu v Malaze stejne jen od soboty odpoledne do nedelniho rana. Nebo budu po vyplneni prijezdoveho formulare nekde v databazi a hygiena me bude sama od sebe zvat na testy, ze o mne bude vedet?

0 Citovat

Jestli udržíme stávající tempo nárůstu epidemie, tak po návratu zpět do ČR nebude potřeba vůbec nic, protože všude jinde bude bezpečněji.

0 Citovat

suomi.finland napsal(a):

Jo jo, diky. A vyhnout se karantene a testum teoreticky jde? Myslim tim, ze bych se proste po navratu nenahlasil, kdyz budu v Malaze stejne jen od soboty odpoledne do nedelniho rana. Nebo budu po vyplneni prijezdoveho formulare nekde v databazi a hygiena me bude sama od sebe zvat na testy, ze o mne bude vedet?

To máš možnou pokutu až 3 mil., pokud se na to přijde ;)

Jinak byla nějaká doba návštěvy, při které u Španělska není potřebný test po návratu, ale to bylo myslím 12 hodin.

EDIT: Je to jen 12 hodin. MZV:

Jaké jsou podmínky pro návrat osoby s českým občanstvím do ČR, která má bydliště ve Španělsku?

Platí pro ně stejné podmínky jako pro všechny ostatní české občany, kteří pobývali na území Španělska více než 12 hodin. Od 5. 10. 2020 neplatí při cestě do ČR povinnost PCR testu/karantény pro osoby cestující z Baleárských a Kanárských ostrovů. 

Ale je to na stránkách MZV jen 1x, že by zapomenutý pahýl?

0 Citovat

Ahoj všichni, chtěla bych se trochu poradit. V pondělí 13.9. odlétám z Prahy do Benátek, a ve středu 15.9. zpět. Zatím je Itálie oranžová, ale nevěřím, že to vydrží ještě 2 týdny, takže budu potřebovat test před návratem ze zahraničí. Tak můj plán je takový, udělám si antigen v neděli den před odletem, výsledky budu mít hned, v pondělí letím. Ale v pondělí před odletem si v Praze na letišti udělám ještě PCR test. A ten by mi měl platit pro návrat ve středu viz. info z MZV:

Před zahájením cesty do ČR veřejnou dopravou (zejm. letadlem, vlakem, autobusem)  cestující musí disponovat písemným potvrzením poskytovatele zdravotních služeb o negativním výsledku antigenního testu (max. 48 hodin od odběru), nebo písemným potvrzením akreditované laboratoře o negativním výsledku RT-PCR testu (max. 72 hodin od odběru).

Myslíte, že to projde? Letím s Ryanair. Děkuji za případné odpovědi, snad jsem něco nepřehlédla a půjde to takto provést. Nerada bych běhěm sotva 48 hodin v Benátkách stála frontu na Santa Lucii na červený kříž (pokud tam ještě je).

0 Citovat

Ahoj, pokud se vlezeš do těch 72 hodin, nevidím důvod, proč by test neměl platit. My jsme pro návrat z Itálie využili online testování (sada zakoupená ještě v ČR) a také prošlo bez problémů (vraceli jsme se do Vídně a nechtěla jsem riskovat, že nám někdo na check-in neuzná tranzit, tedy jsme radši měli test).

0 Citovat

A aerolinky rikaji co? Nekdy to maji jinak nez co rika mzv. 

0 Citovat

Je nějaká lhůta, do kdy lze předem vyplnit příjezdový formulář? Jinými slovy, mohu ho vyplnit již nyní, když se budu vracet až za týden?

0 Citovat

Příjezdový formulář není potřeba, na Terminálu 2 ho nechcou vidět vůbec a na Terminálu 1 kouknou jen z 1 metru jestli máte QR kód :D  + v nejhorším se dá vyplnit na papíře přímo u přepážky.

0 Citovat

Přílet na T2, takže na to kašlu. Díky.

0 Citovat

Na T2 sice formulář nechce nikdo vidět, ale letecká společnost (u nás Vueling) ho vyžaduje před nástupem do letadla. A kromě toho chtěli vidět i respirátor, měla jsem jen roušku, ale než mě pustili do letadla, chtěli vidět, že mám náhubek, který vyžaduje cílová destinace. V Praze pak už nikdo nic neřešil...Kontrolovali důsledně všechny.

0 Citovat

Přiletím do Vídně z PT, pokračuji busem do ČR. Předpokládám, že stačí vyplnit příletový formulář jen do Česka, kde uvedu že cestuji z Portugalska, jelikož Rakousko je jen tranzit, je tak ? .. formulář mě nepustí dál bez uvedení čísla spoje autobusu, ale spoj žádné číslo nemá, takže je asi ok tam něco nalhat.. ? Letím s Ryanair, certifikát nahraný v aplikaci mám, je tam nuté mít i PLF ? Snad po mě nebude nějáký zrzavý O´zaměstanec FR před nástupem do letadla vyžadovat rakouský formulář :-)

0 Citovat

H.H na letistich jsou vesmes zamestnanci letiste ne zamestnanci FR do aplikace na aktivniho blbce narazis kdekoliv ,  neni treba  nahravat  nic , udelam si test vytisknu  i kdyz mi prijde do mobilu  a vic neresim  PLF mam taky  extra samostatne vytisteny  nebo v mobilu odkudkoliv nejen s PT 

0 Citovat

Od 1.9. se mely  zprisnit kontroly pri priletu na letisti v Praze  ja jsem 2.9. odletal s T1 a nikdo nechtel videt nic  ( let Dublin )  tezko rict jak to vypadalo na priletu 

0 Citovat

Po mně ten priletovy formualar taky chtěli 4x (ze 4 letů) videt uz v zahraničí před odletem do čr a na T2 ho též chteli videt ale stačilo zamavat s qr kódem, podrobnosti nikdo nekontroloval

0 Citovat

Jde mi v podstatě o to, zda mít pro jistotu i příletový formulář tranzitní země, jestli ten po vás někdy někdo chtěl, i když není potřeba. Příletový/příjezdový do ČR je mi jasný 😉 

0 Citovat

Ahoj, let z Egypta ze Sharmu - Řím - Praha, tranzit v Římě 3 hod, bez vyplněného příletového formuláře do Itálie nás nechtěli pustit do letadla (Wizz Air), byli dost nekompromisní :-(

0 Citovat

Ahoj, dá se příjezdový formulář do ČR vyplnit a odeslat ještě před cestou do ciziny, když vím, kdy a jak se budu do ČR vracet?  Díky za radu

0 Citovat

Petr, ano, dá, dělám to tak běžně, třeba dva týdny před návratem. Vytisknu formulář doma a mám pokoj.

0