Ahój, v rámci témat "Vstup do Španělska" "Vstup do Řecka" a "Vstup do Itálie" zakládám i toto nové téma, jakožto jedné z mála posledních možností turistiky bez testů/větších omezení. Ryanair se pomalu z Vídně rozlétává do Lisabonu, Fara i Porta a vzhedem k tomu, že mám u nich zrušené lety, jsem podlehl a přebookoval na Lisabon/Faro 25-28.10. Chci se tedy zeptat a rozjet diskuzi na Portugalsko v době covidí. Byl někdo v posledních týdnech/měsících a jak to probíhalo a chystá se ještě někdo v blízké budoucnosti ?  .

Vstup do Portugalska pro turisty

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

To vypada dobre  z Irska ,Faro  ,Lisabon  i Porto  bez problemu  do konce roku i  Silvestr ,ceny zatim  od toho listopadu i za 10 euro  takze skladacka  Dublin  -Faro-Porto -Dublin   v pohode ,nebo samostatne Lisabon  , skoda ze Azory delaji ze soucasnych opatrani kovbojku a neskutecnou hysterii  podomne jen o neco mene Madeira  

Ale 21 teplota more je super  v zime na Kanarech je treba 19-21 uplne v pohode vzduch  22 taky, to nemam v Irsku ani v lete  ,jen ted na podzim  asi vic deste  jak Faro nebo Lisabon ci Porto 

Zeptam se jak probehl presun Faro -Lisabon   my jsme ho drive absolvovali busem a vlakem az do Porta na jihu jsme zusatali dvakrat  ale tam jsme meli auto  na pohyb po celem pobrezi  

No uvidime jak to bude vypadat  v prosinci s  Kanarama 

0 Citovat

Jel jsem flixbusem za 10e, ale jezdí jen některé dny. Pak jezdí několikrát denně Rede za 20e. 

Jinak sever Portugalska se prej chystá na lockdown, ale blíže jsem po tom nepátral. 

0 Citovat

Celé Portugalsko má lockdown tento víkend (30.10-3.11), aby lidi nejezdili na dušičky. Nesmí se cestovat mezi okresy takže ti, poud přistaneš v Lisabonu, zbývá jen ten Lisabon, nemůžeš ani na druhou stranu řeky.

0 Citovat

Tak z hlediska pocasi bych ted vybral to Faro  v pristich 5 dnech  slunecno a 22 ,ale  neletim ted nikam i kdyz mi skoncila po navratu  z CR  14 ti denni karantena ,uvidim jak se vse vyvine spis ale  porad nevzdavam Sivestra na Kanarech 

0 Citovat

Tak nakonec jsem neodolal a v neděli se SmartWings na Madeiru. Letenky v jednom směru za 2500. A návrat plánujeme někdy na jaře. 

0 Citovat

doctorex

závidím, krásný spoj. Zrovna ten jeden den v týdnu, mě nejede autobus z Dolní Olešnice/Nové Zámky na Černý Most.  Hned bych jel.

 

0 Citovat

@doctorex: jak máte pořešeno tak dlouhodobé ubytování?

0 Citovat

Prvních 14 dnů airbnb a pak se uvidí. 

0 Citovat

@doctorex: Pokud půjdeš na Lavradores na rybí trh. Poprosil bych o aktuální ceny ryb: Kambala, Espada, Tuňák, Mořký ďas a krevety . Díky předem a šťasnou cestu.

0 Citovat

Nová lockdown omezení v Portugalsku:

https://uk.reuters.com/article/u...KKBN27G0V8

0 Citovat

Ahoj, tak jen rychlý report. Včera let Praha-Funchal, letadlo zaplněné asi z 25%. Za letu samozřejmě roušky a klasické smartwings hladovka. Po příletu dvě fronty - kdo měl test jen zkontrolovali formulář a šel, kdo neměl, hurá na test. My test měli.
Roušky v obchodech a autobusech, na ulici tak 25% lidí má, spíš starších/obézních, asi mají doporučené pro rizikové skupiny.
Je tu tak 25 stupňů, voda má (podle mého pocitu) kolem dvaceti, na plavání ideál. Protože dneska klasicky makám, proběhl jsem si jen trochu okolí - pláže prázdné, obchody restaurace otevřené.

0 Citovat

Jinak rybí trh - samozřejmě se na něj podívat někdy půjdeme, ceny zkusím nafotit. Chci zkusit upéct tu jejich typickou hrozně ošklivou rybu - black scabbardfish fish.

0 Citovat

@doctorex: Paráda budu se těšít na ceny. Ta black scabbardfish fish je Espada. Já to pekl a je vynikající. Když si na tržišti řekneš, tak ti ji i vyfiletujou. Kde tam bydlíš?

0 Citovat

Nechával jste si někdo na Madeiře dělat test po příletu? Od známého mám info, že pohoda, druhý den měli výsledek, na který čekali normálně v hotelu, ale už je to starší informace

0 Citovat

Chystáme se letět příští víkend, co jsem zjišťoval, tak to zatím probíhá několik měsíců pořád stejně. Mimochodem už jsem také četl o lidech, co byli pozitivní a museli zůstat izolovaní několik týdnů, ovšem s tímhle rizikem už tam každý letí. 

0 Citovat

taclik.j: Zatím v Santa Cruz, potom asi pojedeme na čtvrnáct dnů do Santany a na začátku prosince do Funchalu. Nějak to plánujeme střídat a proložit víkendem v Porto Santo.

0 Citovat

@doctorex: Parádňáckej výlet. Až budeš ve Funchalu doporučím ti špičkovou pizzerii. Nezapomeň také ochutnat Kambalu, to je naprostá rybí špička.

0 Citovat

Tak jsem chtel, nez se od pondeli zprisni pravidla kvuli novemu evropskemu semaforu, jeste stihnout pekny prodlouzeny vikend v Lisabonu, protoze celou dobu mam v hlave, ze Portugalsko je jednou z minima zemi, kam Cesi nemuseji mit test, uz uz jsem klikal na vyhodne letenky z Berlina, ktery mam z domova na severu Cech blizko, pak jsem ale jeste zapatral po detailnich informacich, at uz tady na webu a nebo i jinde a zjistil, ze v Portugalsku je zakaz vychazeni. Tak to bych tam mel problemy, potulujic se s fotakem historickym centrem, to by nedopadlo dobre. Tak jsem tu myslenku vzdal, skoda. Od pondeli uz se bez testu nedostaneme defacto nikam :-(

0 Citovat

Madeira zase zavádí v případě pozitivního testu na letišti fixní cenu izolaci v hotelu.

https://www.madeiraislandnews.co...4H1K1LqwyE

0 Citovat

Hlásím, že portugalský lockdown (platný od dneška) je úplně stejný jako včera ✌🙃 Obchody otevřené, ulice s lidmi, zahrádky a restaurace v provozu, místní s úsměvem na tváři a víno v sámošce pořád od 1,3€/láhev 🍸😍

0 Citovat

Katko, v pevninskem Portugalsku? Takze kdyz jeste nakonec koupim na zitrek letenku do Lisabonu, nikdo me tam nebude vyhanet z ulic, coby svetlovlaseho na prvni pohled zahranicniho turistu, prochazejiciho se a foticiho v ulickach?

0 Citovat

suomi.finland napsal(a):

Katko, v pevninskem Portugalsku? Takze kdyz jeste nakonec koupim na zitrek letenku do Lisabonu, nikdo me tam nebude vyhanet z ulic, coby svetlovlaseho na prvni pohled zahranicniho turistu, prochazejiciho se a foticiho v ulickach?

 

Jsem v Lisabonu a opravdu zde není naprosto žádný rozdíl oproti včerejšku. Ovšem co bude zítra...to garantovat nemůžu. Nicméně bych se vůbec nebála, sama se sem za pár dní zase chystám.

 

Jinak z restrikcí - roušky nejsou na ulici povinné,  pokud je odstup 2 m. V budovách povinné jsou. Regulovaný vstup do obchodů- jeden vyjde, jeden je vpuštěn. Vše zde dnes normálně funguje. Slunečno/polojasno, cca 19 - 20 st. 

Jo a ceny ubytování cca třetinové...

 

 

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Katka je v Lisabonu, takže ano.  To ostatní ti asi nikdo nezaručí, ale zřejmě ano. Jen budou uzavřené památky (ty už byly). Naštěstí jsem (díky Katce) taky vyrazil, ačkoli byl vyhlášený lockdown Rakouska (nikdo na hranicích nebyl a nikde nic nechtěl, v Portugalsku měl být dušičkový lockdown a zákaz cestování mezi okresy, opět nic z toho v Portugalsku neplatilo.

 

No zavřené památky.. Byl jen Ježíš, ale ani náš pan velvyslanec, který mě pozval na víno, nevěděl proč 😁

Jinak včerejší výlet do oceanária byl naprosto v poho, přestože na webu vybízeli k rezervaci online, nebyl problém koupit na místě a hned jít. Navíc cena místo běžných 19 € nyní akčních 13 € a v akvárkové restauraci sleva 50 % na vše 🍸🍸✌😁 A skoro litr sangrie za 2,4 € - to se neodmítá!😁

0 Citovat

No přeci i Klášter jeronymitů, Belémská věž, Convento do Carmo... to všechno bylo zavřený.

A k tomu dalšímu... uááá , že já tam o ty dva dny nezůstal dýl! 

 
0 Citovat

Dekuju za nazor, to zni nadejne a lakave, jeste pouvazuju. Do Berlina vlakem na letiste by to melo byt asi bez problemu a pokud to v realu vypada v Lisabonu, jak pises a nejsou tam vylidnene ulice a policie na kazdem rohu zkoumajici, proc je kdo venku a odkud kam jde, tak pak by to mohlo stat za to :-)

0