Ahój, v rámci témat "Vstup do Španělska" "Vstup do Řecka" a "Vstup do Itálie" zakládám i toto nové téma, jakožto jedné z mála posledních možností turistiky bez testů/větších omezení. Ryanair se pomalu z Vídně rozlétává do Lisabonu, Fara i Porta a vzhedem k tomu, že mám u nich zrušené lety, jsem podlehl a přebookoval na Lisabon/Faro 25-28.10. Chci se tedy zeptat a rozjet diskuzi na Portugalsko v době covidí. Byl někdo v posledních týdnech/měsících a jak to probíhalo a chystá se ještě někdo v blízké budoucnosti ?  .

Vstup do Portugalska pro turisty

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Mas pravdu,klasika  odkudkoliv po 1.1. ten prvni tyden je cenove spatny 

0 Citovat

Portugalci dnes zprisnili rezim na Silvestra, puvodne bylo planovano, ze lide budou moci byt o silvestrovske noci venku do 02:00 h, dnes to zmenili, oslavy jsou zakazane a pobyt venku povolen jen do 23:00. To, co bylo pro mne nejzasadnejsi - aby zustal do pevninskeho Portugalska volny vstup bez testu, se nastesti, jak to tak zatim neoficialne vypada, nezmenilo...

0 Citovat

A jinak se zatim dalo v Portugalsku turisticky fungovat? Hotely/restaurace jely? Planujem 3-10.ledna Lisbon..

0 Citovat

Ja letim az za tyden 26. 12., ale turisticky fungovat podle mne prevazne pujde. Je tam sice plno ruznych omezeni, ale v realu to nebude tak horke. Kdyz jsem tam byl nedavno naposledy (zacatkem listopadu), meli tam take papirove spousty omezeni a povolene jen cesty do prace, na nakup a do skoly, ale v realu tam fungoval bezny zivot. 

0 Citovat

Tak dej pak echo, prosim! Mas to z Vidne?

0 Citovat

Jsem ze severu Cech, letim proto z Berlina. Ano, rad sem napisu zkusenosti.

0 Citovat

Napis i ten Berlin ,jak to proslo ta cesta z CR do Berlina , diky 

0 Citovat

Jsem druhy den v Portugalsku, vse bez problemu. Cesta vlakem na letiste do Berlina bez kontrol, v Berline letiste dost prazdne, take bez covidovych kontrol, ve Faru na letisti po priletu kontrola zadna. Ve meste se nosi rousky, ale nekde na okraji mesta nebo za mestem cestou na plaz spis jen tak na brade, kdyby neco... Kavarny apod. otevrene, vcelku normalni bezny zivot.

0 Citovat

A co treba Albufeira ? Jak  tam funguje zivot ?  Diky za info o Berlinu ,doufam ,ze takovy pristup vydrzi 

0 Citovat

V Albufeire budeme od utery do stredy, napisu.

0 Citovat

suomi.finland napsal(a):

V Albufeire budeme od utery do stredy, napisu.

Mohl bych se zeptat na zkušenosti? Taky by mě to zajímalo, hlavně asi ty roušky venku, protože to považuju za nejabsurdnější opatření. Pokud vím, je to tam tak jako u nás, má se to nosit v místech, kde nelze udržet odstup, tedy na ulicích jen opravdu plných.

A jinak otázka na kohokoliv, našel někdo, co se plánuje ve smyslu opatření po Novém roce? Pěkný přehled je tady: https://www.theportugalnews.com/...ined/57089, ale ten se týkal jen prosince a vánoc. Teď byly restaurace otevřené i v oblastech s nejvyšším rizikem, ale aby se to najednou nějak nezměnilo...

0 Citovat

Zkusenosti rad napisu, v Portugalsku jsem byl s rodinou od 26.12. do dneska 1.1. Nejprv Faro, pak Albufeira a potom presun vlakem do Lisabonu. Vse na pohodu, v ulicich bezny zivot, kavarny, cukrarny, restaurace, holicstvi, obchody s cimkoliv - vse otevreno. Jedina vec, ktera pripomina covid, jsou ty rousky, ale je to takove rozumne - pokud je clovek nekde mimo vetsi mnozstvi lidi, ma rousku spise jen na brade preventivne pripravenou k pouziti, pri prochazkach po plazich klidne uplne bez rousky. Proste selsky rozum... Ubytovaci zarizeni a hotely celkove hodne prazdne, v Albufeire jsme byli v jednom mega velikem ctyrhvezdickovem hotelu, ktery mel ale ted v zime velmi prijatelnou cenu a bylo tam pusto prazdno. Jak budou vypadat zprisneni ted od ledna, to nevim, to uz jsem tak nestudoval, kdyz jsme dnes priletli zpet. Ale myslim, ze v realu tam porad bude mnohem normalnejsi zivot, nez u nas.

0 Citovat

Moc díky za report. Budu sledovat, s čím přijdou, jestli se něco změní. Zatím ale bylo skvělé, že všechno měli podle regionů, snad vždycky půjde vybrat nějaká oblast, kde to bude vcelku normální.

0 Citovat

My letime v nedeli do Lisabonu, tak dam vedet.

0 Citovat

Prakticky  Portugalsko zustalo jako nejlepsi  varianta ,kdyz ctu co pise  suomi , skoda  ze ten pristup pevninskeho Portugalska neplati i pro Madeiru nebo Azory   No a  u Kanaru skoda  ze se nevzeprou vuci Madridu ,,,,skodi sami sobe 

0 Citovat

Ahojte, teďkom (10:00 dne 3.1.2021) jsme dojeli autem z Portugalska. Byli jsme tam přes Vánoce a Silvestr. 

Aktuálně:

- cestování jako turista v pohodě

- roušky komplet všude

- zákaz vycházení po 23 (přes svátky a Silvestr byly výjimky)

- venku a uvnitř pouze 5 lidí pohromadě (nedodržují všude)

- v jistých oblastech po 13:00 vše komplet zavřeno a zákaz vycházení

- památky většina otevřena, někde zkrácení otevírací doby

- v určitých oblastech všude policajti při vjezdu do města a ptají se na důvod, proč tam jedete

- hotely otevřeny, jídlo formou bufetu

- restaurace otevřeny

 

0