Zdravim, protoze i ja mam aktualne nechtene az moc volneho casu (zavrena prace) tak koumam, jak by se to dalo vyuzit pro nejakou cestu. Uvitam tipy na destinace, do kterych se da rozumne dojet/doletet bez obstrukci (testy/karantena atd.). Okolni letiste jsou moznost, pokud se na ne da dopravit (napr. Viden ci neco v Polsku). Ja osobne jsem v podstate na nic zajimavyho zatim nenarazil..  .

Aktualni tipy na dostupnou destinaci bez obstrukci

Založil ve fóru Hledám letenku

Jsme zrovna na Malte, negativni test, ale jinak jsem mile prekvapena, vse dostupne, otevrene, teplo na koupani, turistu malo, letelo nas asi 30 lidi PRG-MLA.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Stockholm bez omezeni?

https://www.thelocal.se/20201029...gothenburg

Mělo by jít primárně o doporučení, opravdu omezením se Švédsko pořád snaží vyhýbat.

0 Citovat

To je omyl. Poslechni si toto po case 5:30 a po 16:40: https://www.irozhlas.cz/zpravy-d...300600_mpa

0 Citovat

nejaka exotika s azurovym morem smerem na vychod popripade afrika? Rad bych letel s QR v Qsuites takze Zanzibar nejde :( napadaji me jen Maledivy, ale chtelo by to neco noveho. Sri Lanka je stale uzavrena a nebezpecna, nebo byl nekdo? Diky!

0 Citovat

Jojo, taky mi to chybí... Sluníčko, bílej písek, prázdný pláže... Na přelomu října a listopadu jsem byl zvyklej vždycky někam vypadnout. Na Zanzibar jsem koukal, ale nepřipadá mi to jako kdovíjaká pecka, zase za každou cenou cestovat nechci.

Zvažuju Francouzskou Polynésii, s French Bee přes Vancouver (na přískok do Paříže bych aspoň využil voucher od Air France). Sice tam teď trochu utáhli šrouby (zákaz nočního vycházení na Tahiti a Moorea), ale co je v denšní době ideální, že jo...

0 Citovat

andreko napsal(a):

Jsme zrovna na Malte, negativni test, ale jinak jsem mile prekvapena, vse dostupne, otevrene, teplo na koupani, turistu malo, letelo nas asi 30 lidi PRG-MLA.

A jak je to s rouškami venku v praxi, nosí se?

 

0 Citovat

Nosi se rousky, ve meste vsichni, na plazi tak na 50%. Policie upozornuje, pokud je na blizku.

0 Citovat

Jako poměrně lákavé se jeví Turecko a Egypt

  • běžný život/turistika probíhá bez zásadních restrikcí
  • relativně málo případů (ano, vím, tyto země na tom s testováním nebudou nejlépe)
  • do Turecka není potřeba test, do Egypta starý max 48 hodin
  • příjemné počasí

Problémem je vymyslet routing, který bude v nějaké rozumné míře a nebude mít mnoho pochybných přestupů. 

0 Citovat

My jsme byli minuly tyden na Djerbe posledni turnus a byla to tezka pohoda koupeno 22 hodin pred odjezdem za cca 5600 all 1ks, + 210 datova sim karta 25 GB a skvely work HO, bez nutnosti varit. V hotelu bylo ubytovano 17 hostu, cca 40 lidi od personalu a 330 pokoju :-D. Za me skvela slunickova HO dovolena.

Obcas se uz objevuje uz i Egypt okolo 1000 zl /6000 tisic + 30 USD test na letisti coz je za me akceptovatelne a na konci listopadu mam v planu. Kanary do 09/11 listopadu nestihnu, Madeira jedine z Warsavy a kde jinde letet dal netusim. 

0 Citovat

Bonzaq napsal(a):

Jako poměrně lákavé se jeví Turecko a Egypt

A jak lidé řeší u takových zemí pojištění na covid? U zahraničních pojišťoven? Náhoda je blbec a bez toho bych to neriskoval...

0 Citovat

A jak lidé řeší u takových zemí pojištění na covid? U zahraničních pojišťoven? Náhoda je blbec a bez toho bych to neriskoval...

Nabízí to i některé české pojišťovny, jako příklad mohu uvést AXA. https://www.axa-assistance.cz/covid-19/

" O KDYŽ POTŘEBUJI CESTOVAT DO ZEMĚ, KDE UDÁLOSTI SPOJENÉ S COVID-19 NEJSOU KRYTY? V takovém případě prosíme o zaslání cílové destinace, termínu cesty a důvodu cesty na email IPUS@axa-assistance.cz. Vaší žádost posoudíme a vyjádříme se Vám do 24 hodin do následujícího pracovního dne (v případě víkendu následující pracovní den)."

0 Citovat

Ahoj,

ráda bych se Vás zeptala na názor a zkušenost nyní s transitem přes Německo. Měla jsem letět 26.3.-29.3. do Lucemburska, let opět zrušen kvůli restrikcím Německa a nemožnosti transitu přes Frankfurt. Volala jsem do Lufthansy a nabídli místo toho odlet v neděli 28.3. z Prahy s přestupem ve Vídni a zpáteční let ve středu ale už přes Frankfurt, že tam to nekontrolují. Přitom zákaz transitu je pro všechny kdo pobýval 10dní před v Česku. Bojím se, že mi neumožní nastoupit. Letěl jste někdo teď podobně? 

děkuji :) 

0