Máte někdo tip, jak u dětí překonat kinetózu v letadle? Třeba někdo z odborné veřejnosti poradí. Dětem se dělá blbě i v autě. Evropské lety překonají, ale delší jsou hodem kostkou. Starší zvládla Izrael s W6, ale podobně dlouhý let do Egypta byl posledně už problém. Nejhorší situace byla Sri Lanka (ještě před Izraelem a posledním Egyptem). Cestu tam v Economy celkem zvládly, možná pomohl noční let. Špatně se jim udělalo až ráno v taxíku. Zpáteční cesta byla noční můra. Nekonečná cesta taxíkem z Colomba na letiště v zácpě. Pak pětihodinové čekání na odlet. Zpátky jsme letěli v C, což nás možná zachránilo. Nicméně celou cestu do Dubaje byla zelená a ani na zemi se ji neudělalo líp. Takže místo salónku do místní nemocnice. Dostala injekci 5 mg metoclopramide (premosan), sáček neolyte a tabletku 10 mg hyoscine butylpromide (buscopan). Udělalo se ji zázračně dobře a nakonec jsme stihli navazující let (včetně jediného drinku v salónku). Nad Moravou se ji ale zase udělalo špatně. Teď mám strach s nimi někam daleko letět. Davide, mají letušky nějaké léky pro podobné případy? Nebo se přeruší let a přistane se na nejbližším letišti? Nebo to musí přetrpět? A hlavně, existuje nějaká prevence? Dětská doktorka se netvářila, že by nám mohla něco předepsat. Děkuji  .

Kinetóza

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

9 reakcí

Máte někdo tip, jak u dětí překonat kinetózu v letadle? Třeba někdo z odborné veřejnosti poradí.

Dětem se dělá blbě i v autě. Evropské lety překonají, ale delší jsou hodem kostkou. Starší zvládla Izrael s W6, ale podobně dlouhý let do Egypta byl posledně už problém.

Nejhorší situace byla Sri Lanka (ještě před Izraelem a posledním Egyptem). Cestu tam v Economy celkem zvládly, možná pomohl noční let. Špatně se jim udělalo až ráno v taxíku. Zpáteční cesta byla noční můra. Nekonečná cesta taxíkem z Colomba na letiště v zácpě. Pak pětihodinové čekání na odlet. Zpátky jsme letěli v C, což nás možná zachránilo. Nicméně celou cestu do Dubaje byla zelená a ani na zemi se ji neudělalo líp. Takže místo salónku do místní nemocnice. Dostala injekci 5 mg metoclopramide (premosan), sáček neolyte a tabletku 10 mg hyoscine butylpromide (buscopan). Udělalo se ji zázračně dobře a nakonec jsme stihli navazující let (včetně jediného drinku v salónku). Nad Moravou se ji ale zase udělalo špatně.

Teď mám strach s nimi někam daleko letět. Davide, mají letušky nějaké léky pro podobné případy? Nebo se přeruší let a přistane se na nejbližším letišti? Nebo to musí přetrpět?

A hlavně, existuje nějaká prevence? Dětská doktorka se netvářila, že by nám mohla něco předepsat. Děkuji

0

No, oni z toho zrejme vyrostou. Ale jinak nejlepsi letet na noc, pak Kinedryl, auticka- zvykaci tablety se zazvorem, homeopatika Cocculine.

0 Citovat

S takovym extremem nemam zkusenost, ale aspom par mych zkusenosti:

Podle me je nejlepsi prevenci prave ten nocni let, protoze to prospi. Ja to resil kvuli posadce ve vztahu k lodim. Vnitrni ucho zpracovava pohyb tela, jeho okoli. Pritom mozek potrebuje byt "ukotven" k nejakemu pevnemu bodu, ktery se skutecne nehybe. Paluba lodi, paluba letadla, palubka a sedacky v aute ani tablet v letadle nejsou spravnymi body. Najdes-li pro oci spravny bod, pak si s tim vnitrni ucho umi poradit. Proto v aute pomaha sedet ve predu, protoze oci vidi min vnitrek auta,  avsak vic okoli. Na lodi je zakladem sledovat obzor nebo pobrezi. Je lepsi byt na vyssi palube, kde to vic houpe, ale divat se na obzor nez byt v mirne klidnejsim podpalubi. Radit, aby se deti divaly x hodin v kuse z letadla na obzor je samozrejme nerealne. Bude stacit kdyz bude sledovat namrazu na okynku a uz je to spatne.

Kdy si s tim vsim telo poradi je prave mit zavrene oci, spat. Mozek se prepne, nepotrebuje byt ukotvenej k pevnemu bodu, vnitrni ucho nebude vyhodnocovat chybu a nebude vyvolavat davici reflex. Oblbovaky pomuzou. Pomuze i cukr, respektive je dulezita jakakoliv energie. Kdyz se mi na lodi nekdo zeblil, jedna z pricin bylo prave taky to, ze malo jedli nebo i treba predtim hodne malo spali a byli pretazeni. Jakmile se to ale rozjede, jde to tezky zastavit. Obzvlast kdyz na to deti trpi takhle hodne :-(

0 Citovat

Díky. Kinedryl nesnášejí, že je jim po něm hůře. Normálně se třeba vyblijí a uleví se jim. S kinedrylem mají jen těžký žaludek. Cukr - zkusíme před odjezdem autem. Posledně se jim ulevilo po řízku s chlebem.

0 Citovat

Zkuste ten zázvor - dá se koupit silně koncentrovaný pod značkou Antimetil. 

0 Citovat

Pripadne cerstvy zazvorovy caj. S trochou citronu a vela medu aby sa to dalo pit. 

0 Citovat

zazvorova lizatka a zvykacky na nevolnost v doprav.prostredcich, oboje v lekarne, cocullin. Vim, ze lekari maji moznost dospelemu predepsat leky na morskou nemoc, jedi se par dni pred nastupem na lod. Moje zkusenost, pomohlo mi to na 100%, v letadle mi spatne neni, ale na lodi s vlnama, hoodne spatne.

0 Citovat

Díky. Jméno léku si asi nepamatujete?

0 Citovat

Já vždy kinetózu přeléčím do virózy. Stačí na to butylka vodky. Dětem v tom můžeš máčet lízátka, kapat na cukr, nebo přidávat do lahve na kojení.

0 Citovat

Tak jsme zkusili zázvorové pastilky s medem. Mladší dceři se udělalo blbě už po deseti minutách jízdy. Znáte Majora Payne? Je mi blbě. Dej si pastilku. Aaaa, toto pálí. Je ti ještě špatně? Aaaa, toto pálí. Takže už to není špatně? Ne, toto pálí.

0
9 reakcí