Ahoj, jak se dívám, není tu ani jeden topik, který by řešil aktuální možnosti k dovolené. Vzhledem k tomu, jak se vše rychle mění, člověk nemá šanci všechno stíhat sledovat. Nějaké semafory a mapy jsou úplně k ničemu, když do toho vstupuje faktor leteckých společností a transitů vyžadujících testy v prostřední zemi. Proto bych využil tento topic jako tipy pro někoho, kdo chce právě teď letět a neví, kam je to možné. Má teda někdo tip, kam se dá letět příští týden z Prahy (to říkám záměrně, když s Rakouskem je problém a kdoví jestli nebude i s německem), kde: 1) Jsou teď vysoké teploty a moře na koupání 2) Jsou otevřené restaurace a celkově menší restrikce než u nás 3) Je vyžadován maximálně 1 PCR test, který se dělá ještě v ČR (tzn. buď před odletem, nebo po příletu). 4) Vše je v 1 letence - žádný mix společností či nejistých letenek Samozřejmě ideální stav by bylo 0 testů, ale když vidím, že už to komplikují i společnosti jako KLM, nejsem si jistý, jestli taková destinace aktuálně existuje. Jediné co sem našel jsou Kanáry se smartwings nebo cestovkou, ale mám trochu obavu o teplotu vzduchu a moře, navíc vzhledem k ceně letenky to není žádná sláva - za podobnou cenu (9200 kč za zpátečku) už by se mi líbilo něco tropičtějšího. Ale co jsem vyhledal - Zanzibar - problém se tam dostat. KLM - test tam i zpět, Ethiopian airlines - 50 hodinový let přes Frankfurt. Dominikánská republika - opět KLM a ještě tam líta Air Canada, ale nevím, jak je to s transitem v Kanadě. Ještě připadá v úvahu Kuba, která od lednu vyžaduje test. Díky za každej tip a odpuštění komentářů, že jsem línej něco hledat nebo že bych neměl nikam jezdit :)  Určitě nebudu jediný, který teď v zimě a lockdownu něco takového řeší.  .

2021 - kam právě teď letět bez problémů? Aktuální tipy

Založil ve fóru Hledám letenku

Ahoj,

jak se dívám, není tu ani jeden topik, který by řešil aktuální možnosti k dovolené. Vzhledem k tomu, jak se vše rychle mění, člověk nemá šanci všechno stíhat sledovat. Nějaké semafory a mapy jsou úplně k ničemu, když do toho vstupuje faktor leteckých společností a transitů vyžadujících testy v prostřední zemi.

Proto bych využil tento topic jako tipy pro někoho, kdo chce právě teď letět a neví, kam je to možné.

Má teda někdo tip, kam se dá letět příští týden z Prahy (to říkám záměrně, když s Rakouskem je problém a kdoví jestli nebude i s německem), kde:

1) Jsou teď vysoké teploty a moře na koupání

2) Jsou otevřené restaurace a celkově menší restrikce než u nás

3) Je vyžadován maximálně 1 PCR test, který se dělá ještě v ČR (tzn. buď před odletem, nebo po příletu).

4) Vše je v 1 letence - žádný mix společností či nejistých letenek

Samozřejmě ideální stav by bylo 0 testů, ale když vidím, že už to komplikují i společnosti jako KLM, nejsem si jistý, jestli taková destinace aktuálně existuje.

Jediné co sem našel jsou Kanáry se smartwings nebo cestovkou, ale mám trochu obavu o teplotu vzduchu a moře, navíc vzhledem k ceně letenky to není žádná sláva - za podobnou cenu (9200 kč za zpátečku) už by se mi líbilo něco tropičtějšího. Ale co jsem vyhledal - Zanzibar - problém se tam dostat. KLM - test tam i zpět, Ethiopian airlines - 50 hodinový let přes Frankfurt. Dominikánská republika - opět KLM a ještě tam líta Air Canada, ale nevím, jak je to s transitem v Kanadě. Ještě připadá v úvahu Kuba, která od lednu vyžaduje test.

Díky za každej tip a odpuštění komentářů, že jsem línej něco hledat nebo že bych neměl nikam jezdit :)  Určitě nebudu jediný, který teď v zimě a lockdownu něco takového řeší.

0

Zanzibar. (bez testů - jeden nebo karanténa v ČR)
Maledivy (1 test tam 1 v čr - nebo karanténa)
Ví někdo jak to je přesně s Mexikem?

0 Citovat

Ahoj, díky za tip. Na maledivy koukám letenky za 15k s emirates i qatarem. Nevíš jak je to s transitem/testem u těch dvou společností?

0 Citovat

Zanzibar s Ethiopian z Vídně, skvělé časy, ceny a test žádný ani tam ani zpátky, pokud se člověk sám nenapráská a nevyplní český příjedzový formulář, který po něm nikdo nebude chtít.

Jinak Mexiko by mě taky zajímalo nebo nějaký Karibik, Afriku nemusím. Podle tohohle přehledu: https://www.cestujlevne.com/blog...e-cestovat, by měla jít taky Dominikánská republika, Jamajka nebo Kostarika. Ale tam si je potřeba dát pozor na KLM, aby člověk nemusel někde shánět test, aby mohl letět zpátky. Já je při vyhledávání letenek teď automaticky vyfiltrovávám.

0 Citovat

Nevim ,proc Kanary s cestovkou ? Kvuli toho ze musi byt prestup ?  S FR jde porad nejak Kanary poskladat  KLM me taky nastvalo   Zanzibar  bych bral ,ovsem s Ethiopian Airlines  nevim nevim ...Jeste vim o Kostarice ,,jinak toho asi moc neni radeji spis pockat 

Za lepsim pocasim i kdyz spis bez koupani  je porad Portugalsko , s tim jednim testem by sla Madeira a nejspis nebude pak problem zajet lodi na Porto Santo  tam by to melo uz i jit s vykoupanim se  

0 Citovat

Jak již bylo několikrát zmíněno, cenově vychází dobře last minute s Itakou, ceny padají výrazně 2 dny před odletem a to stihneš i test https://www.itaka.cz/, pokud jsi z Moravy, odlet z Katowic je časově příznivější a parking na 14 dnů nás stál 363,- Kč ( oproti PRG super cena ).

Netuším, jaké máš požadavky na teplotu a koupání, ale před pár dny v Egyptě vzduch 27st, moře 25st a předpověď na 10 dnů zde https://www.wunderground.com/for...marsa-alam. V rámci all inclusive je obecně cena na všech resortech cca 25-30 EUR /osobu/den, když sjednáš individuálně, letenka nás stála 7tis. včetně odbaveného zavazadla 20 kg. Můžeš risknout PCR test na místě po příletu 30 USD. Chápu, že spousta lidí je proti Africe obecně, ale dle mého názoru a konkrétní zkušenosti 3x za období říjen-prosinec je to v pohodě v poměru cena/služby/vzdálenost/podmínky...

0 Citovat

Zrovna jsem se vrátil z Kostariky. Letěli jsme s KLM a nikdo nechtěl vidět negativní test, ani nic jiného...

0 Citovat

Já z toho mála co je v současný době k dispozici vybral Dominikánskou Republiku... Letenka s Air France z PRG s rychlým přestupem v CDG za cca 15 tis. RT, v dnešní době docela pěkná nabídka :-) Už mi teda lety párkrát změnili, ale s tím jsem tak trochu počítal...

Maledivy a Zanzibar jsem vyškrtnul z toho důvodu, že na Maledivách bych se po 2 dnech začal nudit, na Zanzibaru tak po 4 dnech... Střední Amerika mně lákala, ale vzhledem k současné situaci - mám pocit, že kdyby se něco posralo, tak dostat se zpět do evropy bude jednodušší v případě Dominikánské Republiky.

Co mi teda dělá starosti, tak aktuální zákaz vycházení od 17:00 ve všední dny a od 12:00 o víkendech, bývalo to denně od 19:00 (s tím bych byl OK), ale tohle je už opruz. Mělo by to platit do 10.1., takže zatím vyčkávám a pak se uvidí... 

0 Citovat

Dle zadaných podmínek asi jen Zanzibar (test stačí po příletu do ČR, nutno se vyhnout KLM, ty chtěj test při přestupu v AMS, Qatar ok, Emirates taky, ale horší časy letů), Dominikanska republika (Skyteam přes Paříž, Swiss přes Curych, ), Jamajka (v teoretické rovině, spojení přes Kanadu je celkem zdlouhavé a kvůli absenci letů British Airways mezi Prahou a Londýnem to byť na jedné letence oblétávat, taky nic moc), Kostarika (Iberia/vcetne OK codeshare Madrid), Mexiko (Lufthansa přes FRA, pak třeba Cancun s AeroMexico, vše na jedné letence), Tanzanie (Ethiopian v codeshare s Lufthansou přes Frankfurt a Addis Abeba a nebo až nesmyslně složité a la s Aegean do Atén a pak Ethiopian přes Addis Abeba do Dar es Salaam)....

Takže asi jednoznačný vítěz Zanzibar. Jen jak jsem si zvykl na prázdné turistické destinace, na mě moc turisticky přeplněný teď, když tam míří celá Evropa a hlavně Rusko.

P.S. Na Kanárech má příští týden celkem dost pršet a teploty nic moc.

0 Citovat

Díky za rady, Malediv jsem se nakonec lekl, protože nevím, jak budou fungovat transfery mezi ostrovy, tak mi připadá logičtější Tanzánie. Ceny letů s rozumnými přestupy z Prahy jsou u Qataru od 22k a u Emirates od 18k, není to teda žádná levnota ale když nic jiného není.. 

Ještě k tomu testu po příletu do ČR - budu muset vyplnit a odevzdat při příletu do Prahy ten formulář a do několika dní jít na PCR, že? Ty free antigeny tam nestačí? Popřípadě tu domácí karanténu?

A jen ještě info ke kanárům - není tam náhodou zrovna někdo a dal info o počasí? Vždy když jsem tam byl, tak byl yr.no celý týden plný deště a realita celý týden jasno, tak nevím, jestli to platí i v zimě :) 

0 Citovat

A na Maledivy jsou nutné testy tam i pak po příletu sem. Ano, vyplní se online formulář co se ukáže na vstupu do ČR a pak jde člověk do karantény, když si udělá negativní test a pošle to na hygienu, tak mu jí obratem zruší.

0 Citovat

Jen tak mimochodem, ty podmínky jsou platné k dnešnímu datu. Příští týden může být vše úplně jinak. Zejména, když se situace zhoršuje nejen v ČR.

0 Citovat

Acko,bohuzel zatim tam nejsem jeste ,ale vseobecne jsme tam byli nejpozdeji na prelomu roku  a pak az od zacatku brezna ,yr.no se hodne zhorsilo v predpovedi a nove stranky at si strci za klobouk  Ale bude to takova klasika mezi 17 a 21 stupni ,at vzduch nebo more  Mi to staci v Irsku nemam nekdy ani v lete takove podminky , ale test nechci ,takze asi jen Portugalsko  Na ten leden bych vybral Zanzibar ,bez testu levne ceny plaze parada , bohuzel ,kdyz neni kam jinam tak se tam nahrhnuli vsichni 

0 Citovat

Po příletu stačí předložit pas, to je vše, co se kontroluje.

0 Citovat

Zrovna dneska jsem dolítla na Tenerife... počasí pro mě teda zatím nic moc, nepršelo i když podle yr.no mělo, nefoukalo, ale jakmile se schová sluníčko, tak je chladno, pro mě na tenkou bundu. Nechápu, jak se někdo v tomhle může koupat.... uvidíme další dny, kdy má prej pršet denně, snad jim to teda nevyjde. Na koupání to nevidím, já budu ráda, když bude na turistiku a trochu sluníčko. Musím teda dodat, že já su maximálně zimomřivá, mně je v podstatě zima pořád :-) Lidi tu chodí jak v kraťáskách a tričku, tak v bundách a pak si vyber :-D 

0 Citovat

Jj, bytná v prosinci říkala, že je to děs, že tak studenou a deštivou zimu tam nepamatují... Většinou ráno bylo azuro, ale během dne přišly mraky, odpoledne vítr a déšť.

0 Citovat

Já to asi přitahuju :-D nejezděte tam, kam mám v plánu já.. 

Naposledy to byla Kefalonie červen 2018 a to lilo, zima, půlka dovolený na hov..,koupali jsme se za týden asi 2x ,místní říkali, že to nikdy v červnu neviděli, takový počasí.

0 Citovat

Ahoj. Co Kapské město? Nejste tam teď někdo a nevíte jak jsou přísné podmínky? Najít nějaké aktuální informace se mi moc nedaří. Mám letět s KLM 17.ledna. Jde to zrušit a dostat peněžní voucher.. ale mrzelo by mi to rušit. 

0 Citovat

No byli jsme v tomto terminu taky na Tenerife a bylo to na tricko, manzel se koupal, na me studeny😂. Pocitove tak 21-23 ve stinu, rano vzdycky azuro a po obede uz zatazeno, mraky. Ale na turistiku petfektni pocasi. Na Teide snih a azuro👍. Vzpominame na to, jako bozi dovolenou “jeste bez deti”. 😘 A taky se porad klepu zimou mimochodem.

0 Citovat

Mauny napsal(a):

Zrovna jsem se vrátil z Kostariky. Letěli jsme s KLM a nikdo nechtěl vidět negativní test, ani nic jiného...

 

Zdravím, 

  Můžeš prosím poskytnout více informací kdy si letěl a jestli už se tedy na Tebe vztahovala povinnost mít negativní PCR test? Pokud ano, kontaktovala Tě aerolinka s předstihem s informací o této nové povinnosti? Případně jak probíhala kontrola dokumentů při boardingu?    My máme letět 14.1. z MEX. Ale jsme až do 14.1. v Puerto Escondido a odtud letíme vnitrostátní linkou na náš hlavní let z MEX přes AMS do PRG. Bohužel je tady čekací doba na výsledky testů 72 hodin. Proto nemůžeme splnit podmínku holandské vlády, kdy test musí být ne starší 72 hodin na příletu do Nizozemí.    Na zákaznické lince nám nabídli letět přes Paříž 19.1. Bohužel potřebujeme být v ČR dříve.    Doufáme tedy, že ještě dojde k úpravě pravidel.    https://www.dutchnews.nl/news/20...r-testing/
0 Citovat

Ahoj, já se teď vrátil z Mexika a určitě doporučuji vyrazit, my letěli s Turkama do Mexico City (ještě bez té komedie s testama do Turecka) - imigrační docela pohoda, ptali se, jestli byznys nebo tourist purpose - odpodvěděli jsme pravdivě, že tourist. Pak chtěli vidět letenky z Mexika a jestli máme ubytování a pustili nás, o testu ani slovo. Jinak na yucatánu ve všech 3 státech otevřené bary, hospody (v některých evidentně snížená kapacita), žádná omezená zavíračka. Část hotelů zavřená. Na mayských ruinách málo lidí, významný podíl místních turistů (i Chichén relativně prázdný, když neuvažuji plac okolo hlavní pyramidy, tak jsme v areálu skoro nikoho nepotkali). Cenotes taky prádzné (ale nebyly jsme u žádné poblíž Cancunu, tam to asi bude jiné). Pokud byste se tam potřebovali otestovat, tak doporučuji kliniky Costamed - výsledky poslali cca za 30 hodin, jednoduché objednání telefonem - umí relativně anglicky na recepcích a žádná čekačky. gl všem

0 Citovat

Poradí mi, prosím, někdo, jak je to s Vietnamem? Konkrétně bych rád letěl na Phu Quoc, ale informace ohledně covidu se liší – některé servery píšou, že se sem lítá, jiné zase mlží... Čert aby se v tom vyznal.🤷🏻‍♂️

0 Citovat

https://www.iatatravelcentre.com/world.php, plus neni nic jednodussiho, nez zavolat na ambsadu.

Pokud mate vietnamsky pas, nemel by byt zadny problem.

0 Citovat

Pokud mě někdo půjčíte Filipínku, můžu letět v březnu do Manily a odtud na Panglao s Covid testem. Odměnou ji bude neomezená konzumace alkoholických a nealkoholických nápojů a nějaké to jídlo v letištním salonku dle nabídky v Praze, Istambulu a Manile. V Manile nebo na Panglao ji předám nepoškozenou rodinným příslušníkům.

0 Citovat

Jako (_|_) dobrý, jinak samozřejmě blud...

0