Zajímavá sleva u bravofly, je třeba mít nastavený Google Flights na Norsko a norské koruny. Cena OSR-PRG u LOTu 1.150 Kč, na BF 252 NOK, úspora přes 500 Kč ;-) Opačný směr je za 272 NOK, zpátečka za 464 NOK. Platba jakoukoli kartou by měla být bez poplatku, zkoušel jsem vyplnit MC debit.  .

[LO] Ostrava - Praha 635 Kč OW

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Nemám, pracuju z domu. :) Akorát zrovna dokončuju barák, do 31.1. se musíme stěhovat, takže teď se mi to zrovna nehodí. V únoru už bych to otočil i třeba jen tak. Snad to vydrží.

Ad hotely - já měl za to, že jsou v pátém stupni PSA zase zavřené. Tak to se omlouvám za mystifikaci, moje chyba.

0 Citovat

Ted jsem premyslel jestli bych  ten LOT taky nemohl zkusit   pri ceste do Ostravy pres Warsawu  ,ale asi to nepujde FR leti na jine letiste  nez LOT a to uz by asi jako tranzit nejspis neuznali ,navic se to miji o den ,takze  nocleh a jeste bych  musel zjistit jestli to funguje  pres to Rumbo ,, nasel jsem  ze by to melo jit zrumbovat na 25 euro   WAW-OSR  47 bych nedal  Do PRG je to asi zbytecne   Pendolino ,nebo Regio to jisti a jsou tam i dalsi vlaky co jdou pouzit 

0 Citovat

Taky doufám, že to výdrží. Přeci jen, je to jediná jistota, že se proletim. Jako Varšava jde taky zatím otočit během 12hodin, ale uvidíme, jak dlouho zůstane Polsko otevřené. Ty hotely (některé) jsou pro služební cesty otevřené i v 5. stupni.

0 Citovat

Mikre, uznali. Není specifikováno, jak se máš dostat do další země z Polska. Takže vlak z Modlinu na Chopina úplně v pohodě. Pořád tranzituješ. Problém by byl ten nocleh. 

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Ty hotely (některé) jsou pro služební cesty otevřené i v 5. stupni.

Jo takhle, to jsem věděl, že pro služební cesty bývají otevřené, ale já myslel všeobecné otevření, protože služebně cestovat nemůžu. :)

0 Citovat

No je tam vlastně napsáno "pracovní" cesty. Takže je vlastně na tobě, jak to odůvodníš... Netuším, co a kde děláš, ale pokud tě přímo "nedrží" zaměstnavatel doma (což myslím není tvůj případ), vždy se důvod pracovní cesty najde.😉

0 Citovat

Myslím, že chtějí IČO nebo potvrzení o pracovní cestě od zaměstnavatele.

0 Citovat

Nechtěli, kdybych nechtěl já, aby byl účet na firmu, tak by stačilo mé prohlášení, že to je pracovní cesta.

0 Citovat

Stačí podepsat prohlaseni,ze jsi na služební cestě,čímž se hotel zprosti případne odpovědnosti,pokud by přišla kontrola nebo se kontrolovalo ex post a dal už je to nijak nezajima.

0 Citovat

@Proky: díra v ledu byla až v dalším zápase v Hradci, ale to není podstatné. Každopádně by to bylo dobré, kdyby linka vydržela.

0 Citovat

Tahle linka stejně moc smysl nemá, jen jako feeder pro Prahu. Z Prahy ale stejně nic moc nelétá. Proto to prodává LOT za pár stovek. Kdo cestuje do Varšavy z Prahy, nebude se chtít zdržovat v Ostravě a pokud by to provozoval Smartwings, tak to bude stát tolik, že to bude létat skoro prázdné.

0 Citovat

Feeder je OSR-WAW. Tu Prahu začali lítat jako další využití te Ostravy v této dobe a zrušili přímou linku PRG-WAW.

0 Citovat

Já vím, proto píšu že feeder do Prahy (což by měl být důvod existence té linky) nedává smysl.

0 Citovat

Podle mě je jediny duvod existence OSR-PRG ten,ze místo 2 linek (WAW-PRG a WAW-OSR) to lítají jako jednu s ohledem na současnou dobu.

Mimochodem na větším letišti jako je Praha se člověk pomalu až boji,jak tam nikdo není. V patek první odlet dne FRA v 10:40 myslím,v airside otevreny jen duty free,Relay a par fast foodu...

0 Citovat

Ano to je důvod existence, bohužel jediný. Spekuluje se, jak dlouho linka vydrží - rozhodne virus, bez něj, tedy za normálního stavu žádný důvod existence není.

0 Citovat

tramin napsal(a):

@Proky: díra v ledu byla až v dalším zápase v Hradci, ale to není podstatné. Každopádně by to bylo dobré, kdyby linka vydržela.

Máš recht, samozřejmě Hradec. Já to tušil, že mi tam ta Bolka nesedí, ale byl jsem líný se podívat. :)

0 Citovat

Proky napsal(a):

Je to tak, to je ve sportu běžná praxe, že hráči letí a autobus s vybavením vyrazil už dříve. Má to mimo jiné tu výhodu, že na místě mají hráči k dispozici svůj autobus se svým řidičem a zázemím a nemusí spoléhat na pronájem jiného autobusu s cizím řidičem.

Přesně tak, jsem vždy koukal, když AC Milan, Real Madrid a další vystupovali z letadla v Praze rovnou do svého autobusu, opravdu v barvách klubu a s cizí registrační značkou.

0 Citovat

Tak fajn, páteční zrušený let, přehozený na středeční...

0 Citovat

Já sem tam jezdím Budějovice - Ostrava,ale raději pojedu vlakem 1.třídou,kde můžu v klidu a pohodlí pracovat u stolečku navrch mě to vyjde časově prakticky stejně.

Proti letadlu hovoří ve finále i cena.

Mě tedy ta linka chybět nebude a osobně nevěřím,že to vydrží nějak dlouho respektivě teď to je spíše nouzový stav LOT zkouší co se dá,ale  rentabilní to nikdy nebude!

0 Citovat

Kdyby ta linka byla perspektivní, tak tam ČSA/ Smartwings pořád létá. 

S těmi letenkami za pár stovek je to pro pár nadšenců co nemají zrovna nic jiného na práci a rodiny s dětmi co zjistí, že to vyjde mnohem levněji než vyhlídkový let.

0 Citovat

Tak ta linka je od začátku deklarovaná jako dočasná. Otázka je jenom, jak dlouho bude ten nouzový stav trvat. Ona žádná linka bez dotací z Ostravy rentabilní nebude. Navíc s Katowicemi kousek vedle. Ale za tu srandu to stojí. A v práci mají ode mě pokoj, tak se jim ta letenka vyplatí.

0 Citovat

No ja doufam, ze ta linka aspon do toho 5.2. vydrzi a nezrusi mi hned prvni letosni let😆

0 Citovat

Taky doufám, že to do 5.2. vydrží :-). 

0 Citovat

Mohlo by to vydržať aj do 27.2. potom vás budem otravovať, kde sa dá vybaviť antigen v Prahe cez víkend pre inostrancov:))

0 Citovat

Proky napsal(a):

Letěl s nimi i Baník na zápas v Boleslavi i Vítkovice před tripem do Varů a Plzně. Pro hráče mnohem lepší, než sedět 4+ hodiny v buse. Navíc v letošní specifické sezóně, kdy je program hokeje i fotbalu kvůli covidu mnohem nahuštěnější, je pravděpodobné, že to týmy ještě využijí.

Jen pro doplnění, fotbalová Sparta hraje ve středu v Opavě a na zápas poletí. ;)

0