Zatím se o očkovacích průkazkách jako o způsobu, jak se vyhnout testům či karanténě, moc nemluví. Respektive pouze teoreticky. Budu rád, když sem budeme shromažďovat aktuality.  .

OČKOVACÍ průkaz jako propustka k cestování

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

@voughne  vsak ja nepopiram ze jsem jiny ,zena mi jednou venovala cedulicku se stanem a pod nim je napis dobrodruzna povaha, visi mi nad krbem  a moje cestovani kolem sveta  pred 22 respektive 18 lety rozhodne nebylo s kreditkou v kapse ani dokonce o cestujlevne  ale o cestuj tam kde sezenes praci  jinak nemas co jist a kde spat  

Ale komentare mam rad i ty negativni , nakonec  i negativni reklama  je reklamou ,ale pro popularitu sem nechodim 

0 Citovat

@Petr76  ale jo obcas se ozvu  v Irsku jsem uz dvakrat vyhral  spor se  zamestnavatelem a dokonce jsem uspel i u irske socialky i kdyz to trvalo nez uznali ze mi to sptne pocitaji ,ale zpetne to pak zaplatili ...ale tam kde vim ze je korupce a  kde to nefunguje je snaha o ozvani se zbytecna ,mam vice zkusenosti jeste ze zivota v CR nebo spise v CSSR 

0 Citovat

Vecsinou na teba nereagujem, sa ti v prispevku rozutekaju myslienky a potom su z toho romany ktore sa nedaju citat, ale osobne proti tebe nemam nic :) By som povedal, ze viac menej s tebou suhlasim (ak to dokazem precitat do konca) a neni v tom Mulder a Scully.

Dokonca si myslim, ze nejaka tvoja kniha "Levne bez kreditky" s korekturou od Katariny (OK par flias od vina by tam bolo navyse) by mohla byt celkom zaujimava :)

0 Citovat

Ty musíš být u zaměstnavatelů hodně oblíben :) To se pak nedivím, že jsi nakonec zakotvil u irské sociálky....

0 Citovat

@voughne: Normální krajiny jako Švédsko, kde nedávno král kritizoval vládu pro to, jak celou situaci nezvládli? Jižní Korea (kde pálili bankovky v rámci anticovid opatření) a další asijské státy, které řeší karanténu obyvatel takovým způsobem, že by většina lidí v ČR mluvila o knize 1984 a hlavně lidé umí nosit roušky? Aha ;)  Ale uznávám, to co se vám děje na Slovensku je podle mě na generální stávku, budete na to mít ideální příležitost.

0 Citovat

@floodland  ,po polski se to povie ,jest trzeba vyvalcit dobre varunki roboty,,,,a to ja umim  bo miesto mego urodzenia jest Bogumin   a to mi vzdcky Polaci rekli kdyz se jeste kontrolovaly hranice  ,,a  pan jest z Bogumina ,,,niech pan jecha to jest nas clovek -))

A na irske socialce jsem jen proto ze zastavam nazor ,ze v mem veku pracovat uz nemusim ,a nemohu za to ,ze maji odchod do penze  az v 66 pripadne jeste pozdeji podle rocniku narozeni 

0 Citovat

@Jarda

Svedsko mi pride urcite normalnejsie ako SK, ci IT :) Kritika krala na tom nic nemeni. Nikto nechce, aby zomierali ludia alebo kolabovalo zdravotnictvo, ale robit opatrenia stylom zachranime 50 tazkych covid pripadov denne, ale popritom odsunieme este ohrozenejsiu skupinu srdcovo cievnych a ludi s rakovinou, a este popritom zruinujeme ekonomicky dalsie destatisice bez adekvatnej nahrady mi pride nenormalne. 

0 Citovat

@voughne: Ale víš, že když necháš covid brutálně rozjet, tak jako se stalo v některých zemích, tak ta péče o lidi s jinými problémy se taky zastaví/zhorší. Takže lockdowny se právě snaží zachránit i ty necovidové pacienty.

A pokud začnou být přetížené nemocnice, tak ekonomika bude trpět i bez lockdownu, protože mnoho lidí si prostě lockdown udělá samo. Tak jako se stalo ve Švédsku, kde ekonomika šla dolů. Já jsem pro otevřené všechny obchody, ale třeba ty zavřené restaurace a bary chápu.

Tohle jsme si tady vysvětlovali už v březnu. Ale o co se tu snažím :D 

0 Citovat

https://ct24.ceskatelevize.cz/sv...se-ma-zeme

Co bysme u nás dali aspoň za ten duben. S tou rychlostí, s jakou to jde, se u nás v dubnu budou očkovat mladší důchodci. Pro úplnost - do Izraele bych se ráda vrátila, ale zrovna u Izraele bych si nevsadila, že se letos otevře turismu. Na Blízkém východě už bych spíš věřila Jordánsku, že se otevře první.

0 Citovat

Jarda napsal(a):

Tohle jsme si tady vysvětlovali už v březnu. Ale o co se tu snažím :D 

Nemusis sa o nic snazit :) Vysvetlit sa to aj tak neda. Kazdy ma na to svoju optiku, ja sa na to snazim pozerat viac cez cisla ako cez hranie na city.

S tym lockdownom teoria pekna, realny stav na SK - ludia umieraju v sanitkach cakajucich na prijme pred nemocnicou, a vedlajsi efekt lockdownu -

"V minulom roku podľa údajov z registra zomrelo 59 615 ľudí. To je o sedemtisíc viac ako 24-ročný priemer a asi o päťtisíc viac ako v roku 2018, ktorý bol doteraz v počte úmrtí rekordný.  Za celý rok 2020 oficiálne na pľúcnu formu covidu-19 umrelo 2250 ľudí . Ďalších 569 umrelo „s“ covidom-19 , teda neumreli priamo na pľúcnu formu tohto ochorenia. Keď toto číslo odpočítame od nadmerného počtu obetí za minulý rok, naznačuje to, že pandémia mohla mať vlani až štyritisíc obetí navyše , o ktorých sme doteraz nevedeli."

Nieco z toho boli mozno nezaznamenani covid pacienti, ale pravdepodobnejsie bude, ze ludia zomreli v dosledku odkladu zdravotnej starostlivosti ... (ne)chcem vidiet statistiku za 2021.

Hlavne, ze nam politici cely cas kecali ako robia opatrenia, aby sme nepolozili zdravotnictvo a nakoniec je defacto polozene spolu s tisicicami beznych obcanov na dlazbe (A to nemuselo byt v takej miere, ak by neplatilo ,ze do Tesca mozes ist, ale bezna prevadzka pri rovnakych podmienkach ostava zatvorena)

Da sa najst nejaka rozumna rovnovaha zivot vs nemocnice? Ano, prave mix opatreni ktore popisuje ta studia, ale to by v nasom pripade mala nasa vlada pocuvat odbornikov a nie populisticky vykecavat na facebooku (Matovic)

Uz sa len modlit za vakcinu, ale to vyzera rovnako na fiasko ... lebo ludia.

0 Citovat

K tomu ockovaniu

Minuly tyzden bola na ockovany moja sestranica (18r), dali jej preukaz a vraj plati 6mesiacov.

Nuz ktovie ako to nakonec bude.

Jo a preskocila vsetkych, bo ludi co znaj lidi idu prednostne :(

0 Citovat

https://ct24.ceskatelevize.cz/do...ri-prymula

Jasně, plukovníku, bude to do konce září, ale všechno jde dobře. Do té doby zvýhodníme ty, co naočkovaní byli, kritizovat zároveň ty, co chtějí předbíhat, ostatní kreténi ať si třebva co pár dní chodí na tu špejli do nosu. Jaké klidnější léto, když co čtrnáct dní se budou měnit pravidla cestování a co bude moct být otevřené? Omluvte můj pesimismus. Ale nejdřív jsme měli nadějně vyhlížet tenhle rok, teď je to léto. V létě nám bude řečeno, že máme vyhlížet další rok.

0 Citovat

Přijde mi, že spousta lidí (možná všichni) je nasraných na covid, ale ten je moc virtuální. Proto je snazší trefovat se do lidí okolo, různých představitelů státu, chodit na demonstrace a vylévat si na nich vztek. Je to i logické :-)

Ale neslyšel jsem od nikoho jiné řešení pandemie, než se dělá v celém světě. Nejlépe je kritizovat, ale nemít odpovědnost :-)

0 Citovat

Omlouvám se, jestli se to už tady řešilo, předsi jen příspěvky jen lítaj... někdo názor nebo relevantní informace, když se nechám očkovat a pak jdu kvůli cestování na PCR test, jestli ho nebudu mít pozitivní tím pádem... protože pak pro mě očkování nemá smysl, když nebudu kvůli tomu moci momentálně cestovat než se za xx měsíců změní preferenční pravidla.

0 Citovat

danny napsal(a):

Omlouvám se, jestli se to už tady řešilo, předsi jen příspěvky jen lítaj... někdo názor nebo relevantní informace, když se nechám očkovat a pak jdu kvůli cestování na PCR test, jestli ho nebudu mít pozitivní tím pádem... protože pak pro mě očkování nemá smysl, když nebudu kvůli tomu moci momentálně cestovat než se za xx měsíců změní preferenční pravidla.

Nejsem si jistá, jestli zrovna očkování ovlivní výsledek testu v tomhle směru. Každopádně se může stát, že i po očkování ti vyjde pozitivní test, protože ses s virem setkal.

0 Citovat

Tak Rumunsko je další země, která pro očkované ruší povinnost PCR testu při vstupu.

0 Citovat

To je sice hezké, ale drtivá většina turistů nejsou důchodci, takže to minimálně do podzimu k ničemu moc není.

0 Citovat

Taky se bojím, že se do června na řadu nedostanu...

0 Citovat

Nevím. Přijde mi to směšné. Stavějí tu většinu turistů do strašně blbé situace, kdy by se ještě při plánování cest v hlavní dovolenkové sezóně měli zabývat tím, kdy se na ně jako milostivě dostane řada. A to ani nemluvím třeba o dvacetiletých lidech, se kterými se u očkování nepočítá vůbec a pokud vůbec budou chtít, tak se na ně dostane jako poslední. Jakékoliv plány na cestování dřív než maximálně tři týdny předem jsem absolutně vzdala.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Taky se bojím, že se do června na řadu nedostanu...

Já koupil v akci Blue Air na květen... :-( (to je bez šance)

0 Citovat

A očkovaným se stanu po první nebo až po druhé dávce? Tohle všechno je nekutečný bordel, kdy si pravidla určuje každá země zvlášť. Navíc každý výrobce deklaruje účinnost vakcíny po uplynutí různě dlouhé doby od očkování. 

0 Citovat

Jedině se narychlo stát učitelem nebo dobrovolníkem.

0 Citovat

floodland napsal(a):

A očkovaným se stanu po první nebo až po druhé dávce? Tohle všechno je nekutečný bordel, kdy si pravidla určuje každá země zvlášť. Navíc každý výrobce deklaruje účinnost vakcíny po uplynutí různě dlouhé doby od očkování. 

Rumuni píšou, že to platí (začíná platit) 10 dní po 2 dávce.

0 Citovat

Tak jsou i vakcíny, kde se dává pouze jedna dávka. Tohle prostě nejde uhlídat. 

0 Citovat

Předpokládám, že se takovou v Rumunsku neočkuje, takže ti, co jsou takovou naočkováni, budou mít zatím smůlu, než se to upřesní. 

0