- Fórum
- Obecně o cestování letadlem
- OČKOVACÍ průkaz jako propustka k cestování
OČKOVACÍ průkaz jako propustka k cestování
Alena Svobodová napsal(a):Mimochodem to zvýhodnění očkovaných mají naši politici nejspíš z Německa, tam to už taky zaznělo.
Ukažte mi jeden stát na světě, kde v médiích neproběhla informace o zvýhodňování očkovaných. Kristepane...
eremi napsal(a):Ano, kritik opatreni a člověk co nemoc zlehcoval... Zajímalo by mě,jestli ted resi jestli je hospitalizován s covidem nebo na covid?
Nicméně ani ECMO ještě nemusí znamenat trvale následky. Třeba se z toho dostane.
Protože je to můj rektor, tak se k tomu raději nehodlám dál vyjadřovat. Třeba to tady varuje nějaké lidi kolem 50 - 60, že to není nemoc těch obézních důchodců.
doctorex napsal(a):Vakcína je prověřená a schválená zcela standardně. Za mě je šance dost minimální.
Pokud se nepletu, všechny covid vakcíny byly zatím schváleny jen v režimu nouzového použití (emergency use). Vlastně běží 4.fáze testování. Takový větší experiment.
eremi napsal(a):Zajímalo by mě,jestli ted resi jestli je hospitalizován s covidem nebo na covid......?
https://www.seznamzpravy.cz/clan...ima-135516
eremi napsal(a): Nicméně ani ECMO ještě nemusí znamenat trvale následky. Třeba se z toho dostane.
Já co jsem slyšel z povolaných úst pulmonologa, tak návrat z ECMO je obecně velice komplikovaný i bez čínského viru. Ale třeba bude mít kliku a bude to jen chřipečka ...
No ať je to jak chce, přeju mu, ať se z toho dostane bez následků a zmoudří. Hlavně aby to nebylo tak, jak v tom příběhu toho režiséra co popisoval, jak vedle něho na kapačkách leželi s Covidem na JIPCE dva odpírači a i při střetu s realitou tvrdili, že Covid je chřipečka. Snad se pan rektor k tomu postaví jako chlap. Protože jen moudrý uzná, že se mýlil :-).
Aerolinky Emirates a Etihad zavádějí cestovní průkazy pro očkované nebo lidi s negativním testem
Saúdskoarabské aerolinky Emirates a Etihad ve spolupráci s Mezinárodním sdružením pro leteckou dopravu (IATA) zavádějí cestovní průkazy pro lidi, kteří byli očkovaní proti covidu-19 anebo mají negativní test. V úterý o tom informovala agentura Bloomberg.
Cestovní průkaz IATA se bude předkládat na vybraných letech z Abú Zabí, metropole stejnojmenného emirátu, v prvním čtvrtletí, informovala národní letecká společnost Etihad. Ta průkaz posléze rozšíří na další lety, pokud bude počáteční zkouška úspěšná. Společnost Emirates zahájí první fázi zavádění cestovního průkazu v dubnu u letů z domovské Dubaje.
Zdroj: ČTK
To zas psal někdo, pro koho jsou reálie Zálivu stejně vzdálené jako reálie Řeporyjské radnice pro mě.
Martin Vícha napsal(a):[citace="mirjur"]
Taky se bojím, že se do června na řadu nedostanu...
Já koupil v akci Blue Air na květen... :-( (to je bez šance)
[/citace]
já na červen a taky to vidím na kkt
offtopic, ale toto si nikto tu ani v CTK nevsimli? :)
Saúdskoarabské aerolinky Emirates a Etihad
Inak pevne verim, ze aj ked sa nedostaneme na rad na ockovanie do leta, tak aspon vramci EU budu stacit antigeny.
https://ct24.ceskatelevize.cz/sp...oronavirus
"Kvůli rychleji se šířící britské mutaci nového typu koronaviru je podle spoluautora výpočtu rizikového skóre PES Jana Kulveita z Oxfordské univerzity třeba opatření v pátém stupni upravit, aby epidemii víc brzdila. Připravit by se měl i šestý stupeň , napsal."
Ano, slavný PES se bude pořád upravovat, ale vláda bude stejně schvalovat chaoticky opatření jinak. Těch stupňů může být třeba deset a dokud budou se na dva tři týdny nezavře všechno kromě nezbytných služeb, tak se nic nezmění.
tonic napsal(a):offtopic, ale toto si nikto tu ani v CTK nevsimli? :)
Saúdskoarabské aerolinky Emirates a Etihad
Inak pevne verim, ze aj ked sa nedostaneme na rad na ockovanie do leta, tak aspon vramci EU budu stacit antigeny.
To je zbytečný optimismus, kdyby evropské státy chtěly uznávat antigeny, tak k tomu už měly dost příležítostí, které využilo jenom pár regionů. Ale neboj, bude dostatek voucherů do lázní pro naočkované seniory, všechno bude v pořádku.
P.S. Vidím to tak, že i na jaře budu vzhledem k situaci nejenom v Evropě sedět akorát tak na pr...li a v létě budu doufat, že bez testů půjde letět do Francie nebo Portugalska. Sorry za ten pesimismus, ale po tom, čemu jsem naivně věřila minulý rok a něčemu i před pár týdny, se nechám jenom příjemně překvapit. Cestování je taková Popelka, na kterou si státy vzpomenou, až na ně opravdu dopadne ekonomická realita.
Alena Svobodová napsal(a):To je zbytečný optimismus, kdyby evropské státy chtěly uznávat antigeny, tak k tomu už měly dost příležítostí, které využilo jenom pár regionů. Ale neboj, bude dostatek voucherů do lázní pro naočkované seniory, všechno bude v pořádku.
P.S. Vidím to tak, že i na jaře budu vzhledem k situaci nejenom v Evropě sedět akorát tak na pr...li a v létě budu doufat, že bez testů půjde letět do Francie nebo Portugalska. Sorry za ten pesimismus, ale po tom, čemu jsem naivně věřila minulý rok a něčemu i před pár týdny, se nechám jenom příjemně překvapit. Cestování je taková Popelka, na kterou si státy vzpomenou, až na ně opravdu dopadne ekonomická realita.
A on je to teda takovej desnej problem obetovat naky penize za PCR test, aby jste mohla vycestovat? Je spousta zemi, kam se da i dnes.
Očkovací průkaz jako povolenka je asi jediný důvod, proč se nechám očkovat. Sranda ale je, že přímo u popisu vakcíny od Pfizer je uvedeno, že nebylo potvrzeno, zda má vakcína nějaký vliv na možnost nakazit dalšího.
Tedy pokud vše dopadne dobře, tak má odstranit/zmírnit příznaky, ale člověk může být dál přenašečem. Přes to doufám, že očkovací průkazy časem nahradí nutnost testů.
Může vakcína Comirnaty snižovat přenos viru z jedné osoby na druhou?
Vliv očkování vakcínou Comirnaty na komunitní šíření viru SARS-CoV-2 není doposud znám. Zatím není známo, kolik očkovaných lidí může nadále být přenašečem a šiřitelem viru.
Zdroj: Státní ústav pro kontrolu léčiv
Přihlášení
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se!