Zatím se o očkovacích průkazkách jako o způsobu, jak se vyhnout testům či karanténě, moc nemluví. Respektive pouze teoreticky. Budu rád, když sem budeme shromažďovat aktuality.  .

OČKOVACÍ průkaz jako propustka k cestování

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

padrino11 napsal(a):

Ok, ale stejně ten supermarket nemůžeš nechat komplet bez personálu.

Třeba takový Amazon si myslí, že ano. Neměli by tam být pokladní ani ochranka. Dokonce ani automatické pokladny.

https://www.reuters.com/article/...SKBN1FA0RL (snad je to správný link, hledal jsem teď v rychlosti).

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Jaká neschopnost a neefektivita? Naopak spousty lidí se odmítá očkovat protože vakcína byla vyvinuta prý příliš rychle.

Uzávěry všeho mají omezit zbytné cesty. Chození do práce je nezbytné, třeba pokladní zatím neumí pracovat z domova a MHD také i když je to rizikové, protože teleportace v praxi zatím nefunguje, každý nemá auto a i kdyby tak se na silnice všechna auta stejně nevejdou.

Za neschopnost a neefektivitu považuju to, že si na vládě myslejí, že situaci zachrání zákaz prodeje svařáku na náměstí, uzavření exteriérů botanických zahrad.... A mimo jiné i jiný metr pro supermarkety a jiný pro maloobchodníky, kteří jsou schopní hygienická nařízení dodržet i snáz. Nebo zavření muzeí a galerií, co snadno můžou větrat a pohlídat si, aby uvnitř byl vždycky jenom určitý počet lidí. Prostě se šmahem zavře všechno. Pak jsou naši vládci překvapení, že jsou přeplněné parky a hory. Fyzické chození do práce je nutné JENOM pro určité profese. Pro administrativní práci obecně stačí střídavý home office a nic se nezmění. Přesto zase většina administrativních pracovníků chodí dneska do kanceláře, protože se největší zdroj nákazy nechává na libovůli nadřízených. Tady se vláda nařizovat bojí.

Obecně v celém západním světě tuhle situaci politici využili pro další testování, co všechno lidi přijmou. A to v zemích na západ od nás snesli minulý rok i teď víc než my. Politici nemají motivaci tuhle situaci rychle řešit, výjimečné stavy jim vyhovují. Přijatelnější už by byl předem včas oznámený lockdown na dva tři týdny než třeba ty tři poslední měsíce u nás. Nakonec se dostáváme do situace, kdy de facto vláda povolí hotelům a restauracím otevřít, ale za takových podmínek, že v reálu neotevřou a dotace nedostanou. Přičemž školy samozřejmě zůstanou zavřené, že. Všechno je problém příštích let a příštích vlád.

0 Citovat

Tolik opatření přijali a stejně patříme v počtu nakažených mezi nejhorší na světě.

0 Citovat

@floodlant ,nevytrhuj prosim neco s kontextu ,nenapsal jsem pozde ,ale proste neprijede vubec a budou prazdne regaly ,ale nema to smysl rozpitvavat  ,neni valka  ,zivot jde tak nejak jak se da a hysterie s COVIDEM se proste prehani  to je neodiskutovatelny fakt at uz mam nazory jakekoliv  

A verim ,ze i kdyz bych se nakazil ,ze svuj nazor nezmenim ,ale nikomu tu nakazu nepreju ,promoreni je ale asi lepsi ,nez vakcinace ,asi oboji ,pro ty co vakcinu chteji 

Ale nejaky ockovaci prukaz a omezeni lidi  co se nedaji ockovat a co treba COVID nikdy nemeli ani se nenakazi to je opravdu silene a neakceptovatelne 

0 Citovat

@Mikir díval jste se na ty grafy úmrtnosti, co jsem Vám posílal? Pokud ano, tak Vám přijde to, že i při značně omezených sociálních interakcích umírá 2x lidí víc než by normálně mělo (přímo v důsledku covidu nebo omezení lékařské péče) normální, v pořádku a celý svět jenom zbytečně přehání a hysterčí a vlastně jenom vlády zkouší, co si mohou dovolit? 

0 Citovat

Prohlásit za neoddiskutovatelný fakt vlastní názor (ještě v případě mikira), tomu už se fakt nelze než smát...... :))))) A to si vždycky myslím, že už mě nic nepřekvapí :))))

Jakub S obdivuju Tvou snahu, ale je opravdu marná a naprostou ztrátou času (včetně četby té odezvy na ni).

0 Citovat

Jakube S, omlouvá tě jen tvé mládí a enthusiasmus k němu patřící. Nezlehčuji COVID, ale tvou snahu něco někomu vysvětlit a ten někdo je pařez.

0 Citovat

Jasne a jeste stary parez ,zivotem protrely  co nebude skakat jak druzi piskaji a co se jen tak neceho nelekne, ovsem  kupodivu ani ja COVID nezlehcuju ,ale nikdy ze me nebude ovce 

Bohuzel nejsem milionar ,tak si tu rousku v obchode a v MHD nasadim taky 

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Tolik opatření přijali a stejně patříme v počtu nakažených mezi nejhorší na světě.

Na papíře ano, ale taky by se měla udělat korelace počtu nakažených vůči počtu provedených testů a počtu obyvatel. Kdyby dělali stejný počet testů na sto tisíc obyvatel jako u nás v Indii, tak by asi všichni byli v šoku. Jeden z důvodů, proč mě zase tolik nemrzí, že se letos nejspíš mimo Evropu nedostanu.

0 Citovat

Michal napsal(a):

[citace="padrino11"]

Ok, ale stejně ten supermarket nemůžeš nechat komplet bez personálu.

Třeba takový Amazon si myslí, že ano. Neměli by tam být pokladní ani ochranka. Dokonce ani automatické pokladny.

https://www.reuters.com/article/...SKBN1FA0RL (snad je to správný link, hledal jsem teď v rychlosti).

[/citace]

Pořád je tam někdo jako pokladní, kdo kontroluje ID u alkoholu ( pochopil jsem to tak, že to mají jako zvlášť sekci, kam tě pustí po ukázání ID, asi něco jako "slepá ulička " ) a stejně někdo ty regály musí doplňovat :D 

0 Citovat

Místo ID bude sloužit ten čip, co ti dají společně s očkováním, pak ani ta kontrola nebude třeba :-D

0 Citovat

Jj holomci, si těch čipů, které dostáváte zadarmo nevážíte, na čipování nechcete chodit a přitom třeba co by za ně dala Škodovka:

https://www.novinky.cz/ekonomika....seznam.cz

0 Citovat

floodland napsal(a):

Takže budeme srovnávat špičkového lékaře zachraňujícího lidské životy s kamioňákem co přijede pozdě. Mikire tobě opravdu není pomoci.

 

Jasně,  profesi lékaře nemůžeme srovnávat s ničím!

To je jako se mnou, taky jsem nadčlověk a kdejaký rikšák mně nesahá ani po bláto na podrážce mých pohorekl!

0 Citovat

mikir napsal(a):

Jasne a jeste stary parez ,zivotem protrely  co nebude skakat jak druzi piskaji a co se jen tak neceho nelekne, ovsem  kupodivu ani ja COVID nezlehcuju ,ale nikdy ze me nebude ovce 

Bohuzel nejsem milionar ,tak si tu rousku v obchode a v MHD nasadim taky 

 

Nic si z toho nedělej, ta mladá chátra se bude za chvíli očkovat už i proti rýmě.

Já se radši té šmakuládě od dobrodějů z Pfizeru vyhnu.

Protože na imunitu je nejlepší zdravý rozum, borůvky, čerstvé hřiby a horský vzduch.

https://m.facebook.com/story.php...p;sfnsn=mo

 

 

 

 

 

 

0 Citovat

Srovnávat doktory s kamioňáky je fakt top! K tomu už není ani co dodat :)

0 Citovat

Krakonoš napsal(a):

Protože na imunitu je nejlepší zdravý rozum, borůvky, čerstvé hřiby a horský vzduch.

Ještě bych přidal pivo, slivovici a rum, zejména tuzemák. :-)

0 Citovat

čím tvrdší játra a žlutější pokožka, tím víc imunita

 

0 Citovat

jsem z Chebu, v realu je to ještě horší

0 Citovat

Zdíša napsal(a):

Pánové, vy tu kauzu z Chebu znáte z osobní zkušenosti, co ten lékař přesně řekl, jak to to tam vypadá nebo stejně jako Mikir soudíte podle toho co píší novinky atd? Nebo počkáte na případně soudy na nezávislé posouzení, které teprve bude.

Vy všichni jste z Chebska? Máte tam rodinné příslušníky? Ta jedna i druhá žena, o které šlo,  jsou vaše blízcí příbuzní? 

I já vím  jen to , co jsem si přečetla a myslím si o tom své. 

Všichni ne, ale někteří tu mají dost známých a kolegů a prostě se zeptali. Na to "nezávislé posouzení" bych nevsadil ani kopjejku, taky bude záležet na tom, kdo to zadá a co bude chtít, aby mu vyšlo.

Ne, ty ženy nejsou mé přibuzné, ale o stavu KKN a.s. vím léta své (jak z provozu, tak z managementu). Lidi prostě nejsou, chybí, to je fakt. A že je lůžková kapacita na hraně průseru to je taky fakt a rozhodně ne jenom tady.

 

0 Citovat

Ono se není čemu divit, že nemají personál. Do Německa je to kousek a proč by měli dělat v Chebu, když za to můžou mít několikanásobně tolik peněz. Když nejsme schopni jako stát zdravotníky důstojně a adekvátně zaplatit, tak se pak nemůžeme divit.

0 Citovat

Více peněz lepší zdravotní péči nazaručí. To je stejně naivní představa jako přidat učitelům a očekávat, že se skokově změní kvalita výuky. Nezmění. 

0 Citovat

Nezmění. Jenže u učitelů ti nehrozí, že odejdou do Německa. U lékařů ano a nejen tam. Dokud nebudou kompepitivní platy v oddvětvích s vysoce kvalifikovanou silou zajišťovaných státem, bude se pracovní síla odlívat do míst, kde zaplatí lépe. Obzvlášť když to je už v sousedním státě. Takto jedná každý ekonomicky racionální člověk. Podobně jako proč letět na Kanáry za osmičku se Smartem z Prahy, když můžeš za litr z Vídně nebo Berlína? Naštěstí je stále dost lidí, co letí z Prahy, jinak by se to sesypalo jako domeček z karet.

0 Citovat

Tak odejdou no. Vůbec nic se nestane. To si jenom určitá skupina lidí myslí, že jsou něco víc. Nejsou. Podívejte jak skončili piloti.

0 Citovat

Co kdybychom se vrátili k tomu, k čemu ( snad ) slouží tento portál? Jasně, že všichni nějak prožívají současnou dobu. Mám pocit, že jsme obecně zapomněli, jaké to je - cestovat, každý kam chce, dle svých možností, díky zkušenostem jiných dokáže řešit to, co by přes CK nešlo.

Osobně jsem rád za tipy od Lukáše, Davida, vlastně všech lidí, kteří mají jistě větší zkušenosti, jak to udělat. Nemám čas sedět hodiny u netu a hledat, navíc některé věci člověk prostě sám nemá šanci zjistit. Takže díky všem...

Mělo by to být v této komunitě o sdílení, pomoci a podpoře. Když jsem v posledních měsících sám absolvoval několikrát pobyt v Egyptě, vidím nyní, jak funguje lehká "reklama" či doporučení - viz poslední akce. Jsou místa, kam jet v pohodě, pak takové hotely i resorty, kam asi ne...ale i to je jen můj názor, byť na základě desítek cest do dané země.

Mám rodinu a děti školou povinné to mají nyní jinak, my doma z toho po měsících potřebujeme taky odlehčit, tak jsem vznesl dotaz na lyže - dcera se chce naučit na snowboardu. Jako absolutní analfabet jsem dal jednoduchý dotaz - chci tam, kde se dá lyžovat, což dle infa snad brzy bude Francie - je mi jedno, kam pojedeme, jen si přejeme slušné ubytování a další věci, které jsem dotazoval. Všichni si můžeme vyměňovat názory na politiku, mezinárodní situaci, očkování a témata, která jsou fajn, ale...tady je to o cestování, takže díky všem, kteří nemají problém pomoci.

0 Citovat

@mikir+: Netrap se s tím, když tě někdo pomlouvá za zády. Protože je v perfektní pozici, aby ti mohl políbit prdel.

obecně: Bůh stvořil člověka, když ho přestaly bavit opice. Na další pokusy už pak neměl nervy.

Když se opijeme, říkáme hloupé věci - například pravdu.

50% teenagerů vidí život optimisticky, zbylých 50% nemá na drogy peníze.

Co tě nezabije, to se tě pokusí zabít znovu.

 

0