Ahoj, máte prosím někdo zkušenosti, jak to aktuálně vypadá na Maledivách? Četla jsem, že nefunguje veřejná doprava, tedy trajekty, jaký ostrov je tedy dobré zvolit, aby speedboat nestála majlant? Zatím mne asi nejvíc zaujalo Thoddoo, jen mne trochu odrazuje nutnost PCR testu při odjezdu z ubytování v guesthousech...neví někdo, jak testování probíhá? Případně ocením tipy na cenově dostupnější rezorty. Díky!  .

Maledivy během COVIDu

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

Bič boží napsal(a):

Osobní zkušenost - mám za sebou hotel na obydleném ostrově, stravoval jsem se u milých domorodců, i těch cca 300metrů na bikini pláž pro bělokožce bylo OK. Nějak mně vadil ten jejich bordel na který srali a ty jejich pohledy na ne příliš zahalené dívky/ženy (že by jsi měl na muslimských ostrovech respektovat muslimská pravidla je samozřejmost, ale prostě 15ti letá dcera tam zahalená chodit nebude kdybych se rozkrájel). Pak jsme letěli hydroplánem do vily na kůlech v resortu s all inclusive a to naplnilo mou představu o Maledivách beze zbytku. Je to honeymoon destinace, prostě se vyplácnout, šukat, žrát, spát, probouzet se s výhledem přes prosklenou stěnu na širý, blankytně modrý oceán.

Suhlas s tym, ze je to honeymoon destinacia. Tiez suhlasim s tym bordelom. Toto nam tiez obcas trochu vadilo.

Co sa tyka toho ostatneho mame diametralne odlisne skusenosti. Priatelka naozaj nemala problem hodit na seba sortky a kratke tricko. Nic viac sa nevyzadovalo.  Muzske pohlady domacich sme teda nezaregistrovali vobec. Toto priatelke velmi vadilo v Maroku. Skor boli vsetci okolo mily. Voci rezortom nemam nic, len nas to absolutne nelaka. Ked niekto chce ist do rezortu tak nech ide. Mne proste vadi ta ich strojenost ktoru vidiet uz hned v kancelariach na letisku. Naozaj si nepotrpime na to, aby stale bol niekto pred nami v "predklone".

Ale nikoho nedsudzujem. Kazdy podla svojho gusta.

0 Citovat

torpy68 napsal(a):

A to ze niekto nejde do rezortu nemusi nutne znamenat ze na to nema.

Jasně to chápu. Jen jsem chtěl říct, že spousta lidí do resortu na soukromý ostrov nejde, protože na to jednoduše nemá a často pak tvrdí, že je to o ničem. Jistě existují lidi včetně mě, kteří raději poznávají místní lidi a kulturu a nesnášejí podobné resorty, ale těch bude míň. Já si ale poznávání ortodoxního islámu raději odpustím. 

0 Citovat

Já mám pořád resort spojený s AI levnou dovolenou od CK co tě strčí s náramkem do hotelu ze kterého nemáš ani důvod vycházet, protože veškeré služby máš uvnitř areálu a v okolí stejně nic není, jen stovky dalších podobných hotelů...po pár dnech ani netušíš ve které jsi vlastně zemi.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

[citace="torpy68"]

A to ze niekto nejde do rezortu nemusi nutne znamenat ze na to nema.

Jasně to chápu. Jen jsem chtěl říct, že spousta lidí do resortu na soukromý ostrov nejde, protože na to jednoduše nemá a často pak tvrdí, že je to o ničem. Jistě existují lidi včetně mě, kteří raději poznávají místní lidi a kulturu a nesnášejí podobné resorty, ale těch bude míň. Já si ale poznávání ortodoxního islámu raději odpustím. 

[/citace]

Tak my ideme radsej medzi domacich vsade kde sa da.. Nie je nad to, ked sa prestanu bat, a pustia si vas trochu k telu. My sme napriklad mali stastie na 5 dnove oslavy ktore sa robili na pocest chlapca ktory po dovrseni 6 rokov musel podstupit obriezku, lebo tam to tak proste je.  A celych 5 dni sa rodina starala o toho chlapca, robili vsetko preto aby nemyslel na bolest, ale na nieco ine. Hrala mu po veceroch hudba, spievali , dobre navarili.  A toto proste nikdy na ziadnom rezorte nezazijes. Proste ziadna atrakcia pre turistov, ale realny zivot.

Jediny vyraznejsi prejav islamu bolo modlenie 5× denne, a tym padom na chvilu pozatvarane obchody.  

A teda neda sa tam kupit alkohol, co som bral skor ako + , lebo v tejto zatvorenej dobe som ho doma mal az az :)

Ale ako hovorim, ked chce niekto rezort tak nech ide. 

0 Citovat

mxp napsal(a):

Trvalo několik pokusů, než jsem takový ráj objevil - a pak se na něj léta vracel. Naposled jsem tam byl s 10 přáteli a kromě nás tam byli jen 2 další hosti. Celý ostrůvek jsme měli jen pro sebe. Po snídaní nakrmit rybičky z mola, pak zašnorchlovat, trochu opalovačku na prázdné pláži před obědem, po obědě odpočinek na lehátku ve stínu palem, další šnorchlovačka, před večeří volejbálek s personálem, po večeři posezení na baru, případně rybářská výprava, aby bylo co jíst další den. Na týden totální vypnutí a relax.

Super popis, až na chybějící odkaz na to ubytko. :D Podělíš se prosím? :)

0 Citovat

Můj ráj bohužel před nedávnem odešel do věčných lovišť a podobný už na Maledivách není. Čas podívat se jinde.

0 Citovat

lucie.novotna321    tak kludne s nimi cestuj a nespamuj tu...

0 Citovat

lucie.novotna321: a kolik tak sypou za takovou malou nenápadnou zmínku 😀

0