Ahoj, možná se budu ptát hloupě, ale nikde jsem nedohledal adekvátní info. Na konci února se budeme vracet ze Zanzibaru do Prahy. Na cestu tam a na pobyt na Zanzibaru žádné testy potřeba nejsou, ale pro návrat do ČR se vyžaduje PCR test, ale jelikož se vrátíme v neděli skoro o půlnoci, tak nestihneme otestování přímo na letišti. Co jsem se dočetl, je potřeba vyplnit Příjezdový formulář a DO PĚTI DNÍ PROVÉST PCR TEST. To znamená, že během těch pěti dní mohu normálně fungovat a nebo dokud nedojdu na test a nedostanu výsledek, tak musím být zavřený doma v karanténě a nemůžu do práce apod.? Díky za info, pokud někdo víte.  .

PCR test po návratu ze Zanzibaru

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Zkus se podivat sem:

https://www.iatatravelcentre.com...226297.htm

0 Citovat

Tak podle toho odkazu to vypadá, že to do Vídně půjde bez testu. 

Nekonzistentní, stále se měnící informace, nebo kdo nic negarantuje. Čeho jsem se to musel dožít. 

0 Citovat

Jj, a nejhorsi je, ze jsi naprosto odkazan na agenta u gate, ktery te do letadla bez testu nepusti a nezajimajiho zadne odkazy ze stranek, ze test pri tranzitu nepotrebujes. Zazil jsem to na trase palma- viden. Nakonec nektere cechy fakt nepustili do letadla, ale ti nemeli ani to tranzitni prohlaseni, ktere vetsina rakusaku vyplnovala az po priletu, a ktere cesi ani nemuseli mit. Ta doba je fakt mazec...

0 Citovat

Vidím to taky tak. Asi nějaký mail z mobilu podepsaný vídeňským ambasadorem velkou váhu mít nebude, zvlášť v banánové republice.

Ve Vídni už strach nemám, zatím mě pustili bez řečí už asi po šesté. 

0 Citovat

Tak na Zanzibaru pochybuju ze by vyzadovali vubec neco ,podle toho jak bylo nedavne info o letisti ,jak se tam inspektori zdesili jak to videli 

Uvitam info o ceste  i kdyz osobne mam asi v unoru smulu a v breznu uz muze byt zase vsechno jinak

0 Citovat

To mě ještě osvítil duch svatý, že jsem jako (většina Čechů, co jsou teď tady) neletěl s KLM. Tolik podrazu, jako nejdříve test i pro tranzit a potom podraz na druhou ještě navíc antigen před každým letem. Z principu si od nich už nikdy žádnou letenku nekoupím. Jinak tady na ZNZ testy za 80, teď už protože na tom ryzujou tak 100 dolarů.

Jel jsem tady z čirého zoufalství, protože jsem tu už potreti. Do Kostariky bych za daných podmínek nejel, Cancún byl na posledni chvíli drahy a poté co mi AF třikrát hyblo letem do Brazílie, a Bolsonaro se nechal ohnout a zavedl PCR testy tak po vraceni peněz od AF mi už žádná jiná destinace na světě nezbyla.

 

0 Citovat

No, on ten KLM je v tom trochu né vlastní vinou. Musí plnit nařízení Nizozemské vlády.

0 Citovat

Nevím, co si myslet o někom, kdo je ochoten potřetí letět na Zanzibar :-)

0 Citovat

S KLM jsem letel vicekrat a vzdycky velka spokojenost ,ovsem co ted provadeji  to urcite pociti na odlivu zakazniku  ,podle meho se mohli vlade postavit a odmitnout to ,ale chapu ,ze vlada tam ma podil a cpe jim kompenzace ,tak se jim asi vyplati vic spoluprace s vladou i za cenu odlivu zakazniku, no skoda  dokud to nezrusi tak se jim taky radeji vyhnu ,nakonec let s nimi byl vzdycky jako soucast letenky mimo Evropu  Po Evrope je litani s klasickymi  ne low costovymi aerolinkama zbytecnost 

Bohuzel ted to vypada ,ze letet vubec nekam s FR nebo easyJet nebo z Wizz  je temer nemozne 

0 Citovat

Upřesňuji 3x v Tanzanii. Člověk už se stébla chytá. Projel jsem ji celou a málokde na světě jsem viděl hezčí pláže než třeba ve vnitrozemské Tanzanii, třeba Ushongo. A to jsem člověk, který malokam jede více než jednou, protože míst je hodně a život je krátký. 

A taky absťák po létání, ve velkých letadlech, se servisem. Už po tom skoro roku (kdy na poslední chvíli měsíc Florida, celá Jamajka a Bahamy) to jinak nešlo. No i na tu bidu rok 2020 27 letu. Rekord z před 10 let, kdy mi vyšlo 78 letu už se nikdy nevrati.

A už mě nebavilo poslouchat od rána do noci houkačky sanitek a v TV nic než korona. Tady jsem sanitku ani nemocné místní ani turisty za celé 3 týdny co tu jsem neviděl. 

0 Citovat

Proc ne 3x  Zanzibar ,ja zase tolik penez nemam ,litame ve dvou s zenou ,ale Kanary taky uz byly 11 x  , Na Floride  jsem kdysi i pracoval  v poslednich letech byl  Oman ,Dubaj ,Jamajka ,Mauricius ,Thajsko 

Zanzibaru je mi lito, pred covidem byl levny ,ted  jsou letenky za 16K/osoba a jeste problemy s testy po navratu  

Letu jeden rok bylo 59 ,to uz asi taky neprekonam ,loni pri te bide 25, ale jen mezi  Irskem a CR Ted nemam sanci asi nejmin do 5.brezna  Snad se to pak trosku rozjede

 

0 Citovat

Na ZNZ letenky i pod 14 z Vídně, ubytko opravdu podrazilo, hlavně východ - Kiwengwa, me oblíbené Pwani Mchangani krásný Coral Reef před 2 roky 30usd noc single a teď 110. Ale pořád se dá spát za 20-30 dolarů pokoj s příslušenstvím za noc dál od moře. 

Bohužel pokud si někdo nepotrpí na plody moře a nedejboze se chce stravovat jako místní, kteří neumí vařit, neumí kořenit. Brambory na hranolky typu pyré takže rozbředlé, na spejlich místo poctivého masa převažují kosti i ta zanzibarská místní pizza je na hraně poživatelnosti.

Taky podobný osud na Kanárech snad 15 krát, naposledy letos v září Gran Canaria na 10 dnů, s autem za babku. Dále na listopad 2020 koupeno ACE a na prosinec FUE z BGY, přestali tam lítat, tak místo toho těžké dejavu tam kde člověk už párkrát byl - ALC, VLC, OPO, LIS....

0 Citovat

Asi jsem měl štěstí, ale nejlepší hranolky v životě jsem měl právě na Zanzibaru. A chobotnici taky. A bylo to v lokální knajpě ve vesnici a ne v resortu. Až tak úplně bych je nezatracoval.

0 Citovat

Nejlepsi hranolky  jsou asi v Irsku ,proste jejich ' narodni jidlo ' Fisch and Chips neumi tak skvele nikde  Ale taky bych nejen na Zanzibaru jidlo nikde nezatracoval vsude se da neco vybrat ,nakonec na Jamajce Jerk chicken  nebo v Thajsku  ryze taky porad kolem dokola 

Ano mozna je Zaznzibar z Vidne pod 14 K  ,jenze pred covidem byl s TUI z Bruselu i za 400 euro zpatecni a obcas i za 300  Ubytko pro dva by se dalo najit porad levne to neresim 

0 Citovat

kvůli hranolkům bych letěla na Zanzibar taky. Ale jenom kvůli těm hranolkům, protože jinak je to hrozná díra

0 Citovat

Vžycky když si v Irsku dávám fish&chips, tak si říkám, že kdyby v tom místo ryby byla utěrka, tak to asi nepoznám. Nejlepší hranolky jsou samozřejmě v Belgii. A na Zanzibaru. :)

0 Citovat

Etablovanej Ir neumí správně napsat ani své národní jídlo...

0 Citovat

floodland  njn , chybicka se vloudila,  mxp  kdovi kde jsi si to daval , treba v Galway je i ta restarace doporucovana v renomovanem pruvodci a ja jich znam po Irsku bezpocet, kde ten cod a chipsy nemaji konkuranci  Belgie muze byt dobra to uznavam, ale na Irsko to nema, jasne subjektivni nazor jako s pivem 

0 Citovat

Naposled to bylo někde ve Wexfordu. Mně prostě přijde, že tyhle deep fried věci už mají jen deep fried chuť bez ohledu na výchozí surovinu.

Kilkenny je sice dobrý, ale belgický piva jsou prostě jednička.

0 Citovat

Jj belgicky piva a k tomu jejich hranolky, uzasny 😊 v Gentu jsem byl v hospode Dulle Griet na vyber z 500 piv :-)

0 Citovat

V oud arsenaal v Antverpách jich mají ještě o trochu víc, bych si tipnul. :)

0 Citovat

Tak koukám, že už mě klame paměť. Oud Arsenaal je moc příjemná pivnice, ale těch cca 600 různých piv mají v Kulminatoru.

0 Citovat

Díky všem za rady, až se vrátím, postnu tady jak to probíhalo v Addis a ve Vídni, jestli chtějí něco vidět ve vlaku RJ atd. Byť ta informace třeba už za týden nebude znova aktuální.

Pro jistotu si nechám za 100$ udělat PCR test už na ZNZ. Beru to jako pokutu. Ukazovat ho budu jen na vyzvání, aktivně ne. No a druhý PCR v ČR za 1300 mínus 600 pokud ještě dává příspěvek bývalá HZP. 

Už jsem v životě přišel o víc, naposledy za dva neproletene lety teď v lednu GOL první GIG-NAT a druhý SSA-SDU, ten zrušen z jejich strany a zpátky prachy asi vracet nebudou.

Opravdu už že Zanzibaru potřetí teď na tři týdny nejsem nadšený, když jsem musel zrušit kvůli zavedeným testům, nejistotě uzavírání pláží, neochotě hotelu referovat, zda jsou otevřeny bazény jako třeba ty na střeše v Riu) pětitýdenní itinerář po Brazílii Rio-Natal-Rio do Fogo-Recife-Porto Galinhas-Salvador Bahia.

Tak doufejme, že se vše nějak stabilizuje a půjde proletět květnová Madeira a listopadový Mauricius, následovaný únorovou Keňou v kombinaci třeba s Ugandou, nebo Mozambik a Zambie. I taková Etiopie s odskokem na Nosy Be (přibližně stejný čas odletu jako Zanzibar, jen jsem tiše záviděl) by nebyla marná. 

0 Citovat

To i TK létali z Benátek  za 400e, a jako bonus na cestě tam se dalo vidět třeba hezké Treviso a na zpáteční cestě před letem do Prahy pár dnů v Benátkách, nebo lépe řečeno v levném hotelu nebo v kempu ve slušném mobil home v čtvrti Marghera s bazénem a jako bonus levný Lidl. 

Jenže vždy je třeba započítat i ty náklady na cestu do Benátek, Bruselu, náklady za já tomu říkám polštář, kdyby se něco podelalo, třeba kdyby hybli datem letu... Tak den dva navíc k dobru, hotel...

Taky sem letel za 8000 do Ria z Bruselu a TGV Paříž nebo do Tokia z FCO, ale konečná částka to nebyla.. vždy o pár tisíc víc, takže ne vždy se vyplatí letět že vzdáleného letiště.

 

0 Citovat

mxp ,jeste k tem hranolkum ,tam kde  to delaji  ze zmrazenych to je jasne o nicem ,ale tam kde si krajeji vlastni cerstve suroviny to pak je o necem jinem a to muze byt jak v Irsku, tak v Belgii  jinak i kdyz mam irske obcanstvi nejsem irsky patriot a Guinness  ani jine irske pivo nepiju  kupuju si bud ceske nebo polske nebo nemecke 

Jinak Miguelas  nic ve zlem ale jednou Petr Nemec ,podruhe Pinko Palini ,potreti  Miguelas  ,neni to zase nejaka Pandrinovina  nebo neci jina zabava a provokace  na poctiveho mikira  -))  Nahodou Treviso je fajn to znam i Benatky dokonce i Pariz  a malem jsem byl i v Riu jen mi nedali  nove vizum do Brazilie pred 19 lety ,kdyz bylo jeste tehdy nutne ,protoze jsem nemel prazdne misto v pase  Japonce s rouskama nemusim ,ale byly jine hezke mista ,treba Raratonga ,samozrejme NZ 3 mesice  a jizni Amerika  5 mesicu a hlavne vsechno  z batohem a prazdnou kapsou -)) 

0