Ahoj, možná se budu ptát hloupě, ale nikde jsem nedohledal adekvátní info. Na konci února se budeme vracet ze Zanzibaru do Prahy. Na cestu tam a na pobyt na Zanzibaru žádné testy potřeba nejsou, ale pro návrat do ČR se vyžaduje PCR test, ale jelikož se vrátíme v neděli skoro o půlnoci, tak nestihneme otestování přímo na letišti. Co jsem se dočetl, je potřeba vyplnit Příjezdový formulář a DO PĚTI DNÍ PROVÉST PCR TEST. To znamená, že během těch pěti dní mohu normálně fungovat a nebo dokud nedojdu na test a nedostanu výsledek, tak musím být zavřený doma v karanténě a nemůžu do práce apod.? Díky za info, pokud někdo víte.  .

PCR test po návratu ze Zanzibaru

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Uz to mam za sebou, celkovy cas od 9.30 do 12.00 ,asi je lepsi tam opravdu zajet az v poledne, to uz nejsou fronty

Kolem 11h docela slejvak na 10min v Stone City,ale lepsi nez 3h na slunci

0 Citovat

Dobrý den, děkuji vsem za poznatky ze Zanzibaru. Chystáme se tam 27.2. s Ethiopian. Odlet z Prahy. To testovani tam i zpet nas tak zaskocilo, ze jsme to chteli vzdat, ale nakonec nevzdavame. Prosim nevite, co se stane, pokud je nekdo na Zanzibaru pozitivni a nemuze domu? Kam ho umisti, na jak dlouho atd.? Predem diky za zpravy.. :) 

0 Citovat

To zatím nevíme, o tom nikde v tom odběrovém centru nebyly instrukce. Ale řekl bych, že v takovém případě ti prostě nedají do ruky to osvědčení. Dále jestli oni mají nějaké zařízení na to... Čert ví. 

0 Citovat

Predpokladam, ze nejaka izolace na pokoji/hotelu aspon 10dni,za svoje $. Ale to jen tak strilim od boku.

 

Jinak doprava,  nungwi-odberove misto na covid-nungwi, zabezpecil hotel, ridic na mne cekal, cena 70$ . Neni to levne, ale jsem tu na homeoffice, tak jsem potreboval byt na hotelu asap,proste nejake pracovni cally jsem musel odpoledne pretrpet u bazenu....

0 Citovat

Taky bych to tak viděl. 

Otázka je, jak by zafungovala ta pojistka Sheba od Ethiopian, kde 150euro denně na ubytko, péče, letenky... Jestli by se automaticky postarali oni nebo by si to člověk celé cvakal sám a pak by mu to zpětně uhradili.

0 Citovat

Ahoj, mozno nekomu se to zijde. 07.02 v 23:50 jsem odcestovala z Zanzibaru do Prahy z Qatar Airways - jsem nemela z sebou zadny covid test, jenom jsem vyplnila Priletovy formular. Na letisti nikdo se na zaden test neptal - jsem mela online check in tak jenom dali boarding passes a vzali zavazadlo. Prestup jeden v Doha -nikdo se na testy neptal. Az v Praze jsem udelala antigenni test na naklady VZP, dostala potvrzeni o zaplaceni (i kdyz to platila vzp), ktere jsem predlozyla pasovemu uradnikovi. Temu jsem taky ukazala QR code z Priletoveho formulare, ale neskanoval ho, jenom kouknoul..Po prijezdu domou jsem dostala vysledky antigenniho testu, te jsem poslala hygene v Praze. Bea

0 Citovat

Ahoj, chápu to tedy správně, že jsi s Qatarem neabsolvovala žádný test? Kryštof

0 Citovat

Omlouvám se, ale jsem trochu zmatený z toho, jak fungují testy při příletu a odletu. Vím, že to záleží na dané aerolince, ale už se neorientuji v konkrétních informacích o Tanzanii...

0 Citovat

Na návrat platí v Praze do 14.2. výjimka, takže pokud to nevyžaduje aerolinka jako podmínku pro vstup do letadla nebo země pri tranzitu, tak test až v Praze na letišti.

0 Citovat

Bsxb to je divné, z toho začínám být jelen, já podle tabulek u tmavě černých zemi vždy viděl že při návratu je člověk povinen udělat PCR test, po 14.2. už ho pro vstup do Česka musí mít z destinace, ze které se vrací, pak 5 dní izolace a povinný druhý PCR test, a že si testy platí sám, protože cestoval, což je zbytna věc a stát to nehradí.

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Na návrat platí v Praze do 14.2. výjimka, takže pokud to nevyžaduje aerolinka jako podmínku pro vstup do letadla nebo země pri tranzitu, tak test až v Praze na letišti.

Ano. Ja jsem mela velky stres pred odletem protoze na strankach Qatar airways zadnou vynimku neuvedli, a napsali, ze budou overovat narizeni ceske vlady platne od 05.02 tym padem jsem byla pripravena, ze mne nepusti do letadla bez testu. Ale pustili na stasti a neptali se na zadne testy. Na letisti vypada to tak jak na fotkach...haha 


img-20210207-224909.jpg
img-20210207-222153.jpg

0 Citovat

krystof134 napsal(a):

Ahoj, chápu to tedy správně, že jsi s Qatarem neabsolvovala žádný test? Kryštof

 

Ano, zaden test z Qatarem z Zanzibaru do Prahy, prestup jenom v Doha.

0 Citovat

Otazne je,co je napsane v Timaticu, jestli to tam jeste neni, tak QR aerolinka to neresi... Emirates pokud vim, vyzaduje explicitne testy, na odletu ze Zanzi..?

0 Citovat

Aha,if anyone needs taxis:

Carlos - also organised trips for us in Zanzibar - super reliable, speaks English +255 777 432 976

Rahim - Jambiani area -+255 776 031 958

Abdul - Jambiani area - +255 679 491 288

 

0 Citovat

Emirates, Flyfubai, KLM ano. Jinak nový terminál se staví, ale snecim tempem.

0 Citovat

Jinak KLM ,co sem cetl na FlyerTalku nekde v QR vlaknu, tak jim nestacil negativni pcr test, ale taky vyzadovali doklad o zaplateni pcr testu, kde byl skutecny datum odberu... proste si chteli asi doslapnou na lidi, co si delali pcr test v "predstihu" ....? 

0 Citovat

S KLM (byť to není jejich vina, řídí se pokyny vlády své země) jsem z principu jsem po všech těch podrazech dolétal.

Není moc destinací, kam by nešlo letět s někým jiným byť třeba o tisícovku dráž.

 

0 Citovat

Pozrite sa do Timaticu: https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Ak to dobre chapem, tak nove podmienky pre CR, (su tam aktualizovane s datumom 5.2.,) tak si pozorne precitajte bod 3. :-) 

To vysvetluje preco Qatar ziadne pcr nevyzaduje. A to som si vsimnul az teraz....je tam klauzule:  this doesn't apply to:....

 

P.s.Teraz som 3x na Zanzi,po sebe, v obdobi: december-februar, neni kam letet. (Akurat utracam mile na upgrade do C,na najblizie segmenty) Este skusim Maledivy cez Velku noc...

0 Citovat

Koukala jsem tam do Timaticu, ale nenasla jsem bod 3. Co se tam pise prosim? 

0 Citovat

Maledivy je jedna z mála zemí, co mě neláká. Za měsíční trip jsem zvyklý udělat tak 2000 fotek, na Zanziku taky vícekrát.. a není co objevovat... Želvičky už stokrat za život, delfíni detto, spice tour detto, opice už těžký hate... a jdou tu vidět i gratis. Vše predrazene... jídlo v rezortech shit, poplatky za platbu kartou navíc 5-6%, poplatky v rezortech pokud někdo platí v silincich taky pokuta, žádna voda a žádný žrádlo do rezortu, voda v rezortu klidně 4 dolary, pizza klidně 300 českých...

To i na těch Bahamách ta pizza stala max 150 kachli, co si lidi myslí, jak je tam draho. A vůbec střední a jižní Amerika je selanka, Afrika hrůza...

Dnes tu přijelo hodně nových Čechů, i co jsme kecali tak objeli celý svět a tady dostávají těžkou čočku.. Obchod kilometry nikde, chlast nikde, za flasu rumu klidně pětikilo, ty vámi chválené hranolky s kostma napichanyma na špejli alias mishkaki a maso aby lupou pohledal, rozplizle ve srackach typu mangová omáčka, chilli a perlička ten místní vodový kečup...a bez ledničky Heinz zkvasí a je moc sladký... Pak  vychrtlá pulkilova kuřata... Snídaně na lejno třeba suché palačinky bez džemu a omeleta z jednoho vejce sotva. Jen rusi se umí ozvat a ten džem si vyrvou. A v obchodě tak předražené fazole nebo kompoty a slus julius. Tady by byl problém i navařit. Jedině se stravovat jak mistni, rýže, rybí hlava a nějaká majda k tomu.

Žádné zázemí typu 7/11, K Circle apod. s hambacena co 24 hodin denne ohrejou a nic to nestojí jako v celé Azii. Žádný Mekáč, Jollybee, jen ty hranolky. Tak tito lidi tu už víckrát nepřijedou.

Aspoň dělám dobrý skutek a zbytky jídla rozdávam místním dětem. Místo bonbónů, tužek za které turisté požadují vykony typu Pepek vyskoc. Kdyby to tu neotevřeli tak ti lidi pojdou. 

A to ještě Tanzánie je jedna z těch lepších zemi...

 

0 Citovat

Opica gratis na ZNZ a důkaz, že na Baha není tak draho. I ten booze tam jde i když taky jen v liquor s.


img-20210127-174904.jpg
img-20200307-135350.jpg

0 Citovat

Když sem já napsal, že tu sem 3x, tak jsem tu byl za vemeno. Nepotřeboval jsem proletavat mile, kromě služebek po Evropě všechny stovky letů za vlastní prachy... Výlučně. 

0 Citovat

kacaul napsal(a):

Koukala jsem tam do Timaticu, ale nenasla jsem bod 3. Co se tam pise prosim? 

Relevantní je bod 5. Občané EU přilétající z vně EU a nemající test budou otestováni na příletu.

0 Citovat

Jj uz tomu rozumim. To je, pokud to projde u letecke spolecnosti, ze nechaji nastoupit do letadla. Ale to bych se bala riskovat. Letime s Emirates resp. Flydubai.

btw. Podle popisu MIGUELAS uz me ten Zanzibar tak nelaka .. :(

0 Citovat

Myslím, že by byla škoda nechat se ovlivnit jedním názorem. Zvlášť pokud k dovolené nepotřebuješ levný chlast. :)

0