Ahoj, možná se budu ptát hloupě, ale nikde jsem nedohledal adekvátní info. Na konci února se budeme vracet ze Zanzibaru do Prahy. Na cestu tam a na pobyt na Zanzibaru žádné testy potřeba nejsou, ale pro návrat do ČR se vyžaduje PCR test, ale jelikož se vrátíme v neděli skoro o půlnoci, tak nestihneme otestování přímo na letišti. Co jsem se dočetl, je potřeba vyplnit Příjezdový formulář a DO PĚTI DNÍ PROVÉST PCR TEST. To znamená, že během těch pěti dní mohu normálně fungovat a nebo dokud nedojdu na test a nedostanu výsledek, tak musím být zavřený doma v karanténě a nemůžu do práce apod.? Díky za info, pokud někdo víte.  .

PCR test po návratu ze Zanzibaru

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Michal napsal(a):

A hlavně - v Tanzanii, pro kterou koronavirus neexistuje? Má to potvrzení vůbec statut úředního dokumentu nebo má stejně vypovídající hodnotu jako něco, co si sám vytisknu z PC?

V Africe má všechno statut úředního dokumentu. Záleží pouze na výši všimného. 

0 Citovat

V tom případě vím, co si vybrat. Lepší pobyt u tiskárny a s hrstí dolarů pracovníkovi check-inu, než stát v té covid-frontě 🤣

0 Citovat

Takže jde jen a jen o vytažení peněz z turistovy kapsy, přesně jak od začátku tvrdí mikir. A je úplně fuk, jestli je výsledek pozitivní nebo negativní nebo vůbec nějaký.

0 Citovat

Přesně tak, proto nikdo s pozitivním testem před odletem z Afriky neexistuje. 

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Začínám mít tu aerolinku rád, kdyby do Afriky, tak zas s nima.

Když jim fungovalo upouštění YQ, měl bys je ještě raději;-)

0 Citovat

Tak během letu rozhlasem, ze je někomu zle, jestli tam není lékař... Po přistání půl hodiny v letadle a pak se vystupovalo jen zadními dveřmi do autobusu.

0 Citovat

Aktualizace segmentu Addis Ababa - Wien. Na gatu po nikom žádný PCR test nebyl vyžadován, ani ho nikdo neměl. Po nástupu do letadla každý dostal malou lahvičku s desinfekci a před odletem byla desindikovana sprejem zavazadla.

Přílet do Vídně - u vojáků nic, žádné formuláře vidět nechtějí, nic se nevyplňuje, samozřejmě tam převládali Češi a ve srovnání s minulem nikdo nevyzadoval speciálně po Češích předložení jízdenek atd. a všechny hned posouvali k pasovce.

Ještě tady bude report o posledním segmentu vlak RJ Vídeň - Brno, kde vyhrožujou, že cestují nebude vpuštěn na palubu bez předložení elektronické registrace spolu s negativním testem. A jako bonus si připravili zrušení palubního servisu z Vídně... asi aby měli více času na kontrolu😃

0 Citovat

@Miguelas: Dík za info. Jen detail - ten palubní servis nefungoval už vloni, ale to není podstatné.

0 Citovat

@Mirjur, jasně, to je možné, já ho nevyužívám. Jen že to včera přišlo jako důležité upozornění do mailu, tak z toho jsem usoudil, že to je nějaká novinka. Ale ta voda zatím vždycky byla. Já bohužel třeba na rozdíl od důchodců jezdím za plnou palbu, takže na obcerstvo už mi nezbývá.

0 Citovat

V lednu jsem jela z Vídně a palubní servis fungoval normálka, takže to musí bejt nějaká novinka. Je teda pravda, že v celým vlaku bylo asi 10lidí.

0 Citovat

Info z posledního úseku tripu ze Zanzibaru, a to obavany RegioJet Viden-Breclav-Brno, kde vyhrožují i na jejich www a aplikaci, že nikdo bez vyplněného registračního formuláře a antigen nebo PCR testu v závislosti na zemi příjezdu, nebude vpuštěn na palubu.

Realita je taková, že při vstupu do vlaku kontrola žádná, po deseti minutách jízdy stevard roznesl vodu, nic ho nezajímalo, v Břeclavi kontrola žádná. 

Takže pro hroši kůže je cesta do ČR ze Znz via Addis průchozí bez jakýchkoli testu. Není to můj případ, já testy mám i té izolaci se podrobim. 

Jenom taková řečnická otázka, na co je ta izolace dobrá, když stejně musím do lékárny, nakoupit potraviny, zabezpečit zvířata i osoby bližní, a do prijezdoveho formuláře si můžete napsat kolik adres chcete.

 

0 Citovat

Aluška napsal(a):

V lednu jsem jela z Vídně a palubní servis fungoval normálka, takže to musí bejt nějaká novinka. Je teda pravda, že v celým vlaku bylo asi 10lidí.

Koncem roku psali v informacích, že palubní servis je zrušen v úseku Vídeň-Břeclav. Ověřit jsem si to ale nemohl, protože ani jednou ze dvou cest mi vlak RJ vůbec nepřijel...

0 Citovat

dnes, 12.2.2021, let QR1488,zanzi-doha,
Qatar uz jel podle protokolu, na checkinu ZNZ chteli videt prijezdovy formular a pcr covid test, ten si fotila pani na Mobil, inak na letisku, predtym ako sa postavite do fronty na checkin, tak musite si dat nejake druhe "verifikacne" razitko,  je tam na to personal u stolecku,  hned u checkinu.

0 Citovat

Este je vhodne ist na test 5prac.dni pred vasim odletom zo znz, uz nestihaju "procesovat" testy. A v patek cez poledne jsou modlidby v mesitach, treba s tym pocitat, efektivita cez obed je cca 0.0

0 Citovat

@miro776 díky za aktuální info ohledně Katarcu. Tak už nám zbývá jen ten Ethiopian. Ale i přesto, pořád se tam vyplatí jet, už jen pro ten teplotní rozdíl 40 stupňů.

0 Citovat

Ahoj odletame v sobotu 20.2. s Qatarem pres Doha. Máme i 2 deti a cely den frontě se mi stát nechce. Máme tedy i pozitivní PCR testy z prosince a tak splnujeme podmínku 90 dni kdy CR nechce další testy. Ale v Quataru nam řekli že budou k tomu chtít ještě lékařské potvrzeni ze jsme to prodelali a byli v karantene... Snad nas nenechají na letišti s dětmi... Napište prosím jak kontroly probíhají a jestli řešili někoho bez testu. Diky

0 Citovat

Tak kdo teda pozaduje PCR testy do Zanzibaru? U Smartwings me rekli ze nepozaduji Fischer je chce tankuji v Hurgade a v Mombase 

0 Citovat

FYI, Ak si pojdete na Zanzi vyzdvihnut svoj PCR test, Tak im musite dat svoje potvrdenie o zaplateni 80usd,tam je vase meno,podla toho to vyhladaju. To potvrdenie Vam potom spolu s certifikatom vratia,Ale na tom doklade o zaplateni nie je uvedene,z akej krajiny pochadzate. Napiste si vo vlastnom zaujme na druhu prazdnu stranu nazov statu. Oni  vyhladavaju certifikaty,tj maju to usporiadane podla statov. Toto som vcera zabudol napisat.

0 Citovat

Vše, co píše miro776 je pravda. V mém případě na zadní stranu toho potvrzení, co se pak při vyzvednutí testu prostrkava přes to zamřížované okno, to psali velkými písmeny ti, kterým se sdělují osobní údaje uvnitř toho bílého stanu.

A to procesování vidím tak, že přijdou z pevniny mailem výsledky a vzadu sedi ženska před počítačem a do formuláře zada jen jméno a číslo pasu (v mém případě blbě, museli to tisknout znova) a pak tam dají stempl.

A ještě rada pro ty, kteří tam jedou s cestovkou. Berte rezorty s all inclusive. Abyste pak nemuseli platit za sklenku (ne láhev) aperolu na baru 10$. Při jejich průměrné mzdě 15$ to je stejne, jako kdybyste za drink tady v Horní Dolní dali 800 korun.

0 Citovat

Ahoj, díky všem za sdílení zkušeností. Někdo, kdo letěl ze Zanzi s Qatarem do Vídně by se tu nenašel? Vracíme se cca za 14 dnů zpět /což může být zase všechno jinak/zatím nemáme zpáteční letenky, tak zvažujeme zda Qatar či Ethiopian, popřípadě další alternativy bez špejle v nose. Díky,

 

 

0 Citovat

@Omnika tak zkušenosti nejnovější s Katarci má miro776, nevím jestli letěl do Vídně, je Slovák tak asi ano, a píše to jasně, že na ZNZ chtěli podle nového protokolu vidět při odletu do Dohy PCR test a i si ho fotili na mobil a bez toho nevpusteni do letadla.

Špejle v nose dávno ne, dá se ukecat stěr z horního patra a za mně, opravdu zatím (i když jak píšeš, za dva týdny zas může být vše jinak) bez testu byl jen ten Ethiopian. A pro klid duše se na tom ZNZ nechejte otestovat. Zase než mít zkaženou dovolenou úvahami jestli tě pustí do letadla, za těch 14 dnů jednou vynechej oběd a pivko a těch 80$ máš zpět.

KLM je ze hry, Katarci taky, stejně jako Emirates/Flydubai. Jinak tam nic moc kromě ruských a bulharských charteru nelita, ani Turci. Na druhou stranu komunikace s Katarci bude průchodnejsi, věr mi, že od Ethiopian se žádné odpovědi nedockas.

0 Citovat

Letel som s QR do Prahy, po trase: Zanzi-Doha-Frankfurt-Praha

0 Citovat

Ahoj, je tu někdo, kdo by měl problém s návratem domu? Nebo zatím všichni prošli PCR testem na Zanzi bez problemu.

0 Citovat

Ahoj, na diskusi na Booking.com je čerstvý příspěvek:

1 day ago

Careful in Zanzibar. my husband just tested positive even though we had our masks and were really cautious. Had to postpone our flight and stay in quarantine :(

Jedeme v Ne na Zanzi tak doufáme, že projdeme.

0 Citovat

Doba pro návštěvu Tanzánie pomalu končí. Vláda už přiznala existenci koronaviru, ale omezení nebo lockdown PRÝ neplánuje.

https://zpravy.aktualne.cz/zahra...f6b220ee8/

0