Ahoj,      Myslím nejenom já se zajímá jak je to s odletem z Německa, asi před hodinou Německo opět přitvrdilo (https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...nicni_jhr) Máte někdo informace jak je to s cestovateli kteří mají pouze tranzit na Německé letiste a odlétají hned pryč?:) Děkuji za jakékoliv oficiální info, nemohu dohledat, před týdnem to bylo ještě pro nas v pohode:) Děkuji Jirka www.jorgus.webnode.cz  .

Odlet z Nemecka koronavirus info

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Potvrzení o elektronické registraci ovšem není test.

Já budu řešit transfer ve Frankfurtu (Krakov-Cancun a zpět) s Lufthansou. 

Jestli to tedy dobře chápu, měla bych se řídit požadavky Lufthansy.

0 Citovat

V tom vsem je ted takovy chaos ze se v tom nevyzna nikdo ,hlavne ze si to prehazuji jako  horky brambor,  jeden na druheho  Porad je to ale o tom kdyz do te zeme neletim  a jen tranzituju do zeme kde nic po me nechteji  tak nemaji po me chtit nic  Jenze treba v Nizozemi si urcili  ze chteji  test i pri tranzitu . v dalsich  zemich chteji  test  uz na odletovych letistich pri nastupu do letadla  ..pokud mam dalsi letenku  do jine zeme a neodchazim z letisze  tak  o co jim jde ?  Porad dokola jen a jen o prachy 

Pripomina mi to takovou jednu davnou situaci z Prahy  , ktera se tu resila , skupinka lidi  chtela letet nekam ,kdy jeden s te skupiny  potreboval do cilove zeme vizum  a nemel  ho, ovsem mohl si ho vyridit v miste prestupu  i tak se Praha tehdy  postavila  a nepustili ho ..minimalne to bylo odepreni  nastupu do letadla na prvni usek cesty  ,kde vlastne nic nepotreboval ,tudiz letecke spolecnosti nehrozilo  ,ze by ho nekdo na jejich naklady vratil a Praha i supervizorka jednoznacne pochybila  a bylo mozne to resit soudni cestou a zadat nahradu  i kdyz  tady se nekteri staveli za nazor  ze mel mit vizum do cilove zeme  ,coz sam  ten dotycny  priznaval  

Ale tento priklad je proste o tom  kdyz daji blbci  funkci  a s tim transitem je to podobne ,nekdo se nekde sekne a rekne ne  a budou komplikace  Melo by se to v cele EU sjednotit   a nepozadovat po nikom nic  Jenze  to by chtelo aby to navrhli nejvyssi predstavitele EU a  ty to evidentne nezajima  a jen si kazdy stat masti svou kapsu ... dokud se tenhle hulvatsky pristup k lidem nezmeni ,nezmeni se nic na cestovani , ani na prisupu lidi k dodrzovani  restrikci 

0 Citovat

Na stránkách Lufthansy "Current flight information" je to jasně popsané: od 24.1. je ČR v kategorii "vysoce rizikových", při nástupu je potřeba se online registrovat a pokud je finální destinace v Německu, tak je nutný i negativní test a karanténa. Pokud se přes Německo tranzituje, řídí se Lufthansa požadavky cílové destinace.

0 Citovat

Z polské diskuze:

Na lince pomoci easyJet jsem zjistil, že je podle nového předpisu nutný test letu fuerteventura- berlín .

Je jim jedno, jestli máte navazující let nebo auto. Prodají vám letenku na konkrétní úsek, pokud je na posledním letišti v tomto případě v Berlíně vyžadován test, ověří jej.

0 Citovat

To je mazec..tak už nevím zda nepotrebuji test..potrebuji test..zda v německu nakonec nebudu v karanténě.. :)

0 Citovat

Mel napsal(a):

Na stránkách Lufthansy "Current flight information" je to jasně popsané: od 24.1. je ČR v kategorii "vysoce rizikových", při nástupu je potřeba se online registrovat a pokud je finální destinace v Německu, tak je nutný i negativní test a karanténa. Pokud se přes Německo tranzituje, řídí se Lufthansa požadavky cílové destinace.

Pokud tedy přes Německo tranzituji do Polska, měli by se řídit požadavky Polska (Poláci po návratu chtějí karanténu a nově je možno ji nahradit testem). Já však v Polsku nezůstávám a hned tranzituji vlastním autem do ČR, kde momentálně platí v podstatě totéž, co v Polsku- karanténa do výsledků testu. Z Mexika, coby vysoce rizikové země, by tedy Němci měli vyžadovat test jen po těch cestujících, kteří svou cestu ukončí v Německu ( a to už před nástupem na let v Mexiku). Po mně, která přes Frankfurt jen tranzituji, by nic chtít neměli, nebo se pletu?

0 Citovat

Bude to adrenalin;-)

0 Citovat

@Mandarinka: z toho, co jsem já vyčetla na stránkách Lufthansy, to chápu stejně. Test pro transit přes Německo vyžadují pouze pro lety z Brazílie, Irska, UK a JAR.

My budeme mít podobnou situaci, návrat z MLE -fra - VIE a odjezd do ČR, takže počítám, že pro tranzit v Německu ani Rakousku test potřeba není. Snad nebude problém s tím, že jako cílová destinace je na letence Vídeň - nemá někdo čerstvou zkušenost? 

0 Citovat

Možná se bude někomu hodit. Dohledal jsem, že akceptují i antigenní testy, tak zkusím kontaktovat laboratoře jestli splňují daný požadavek.

"Antigen tests for the direct detection of coronavirus SARS-CoV-2 are accepted in principle from
all countries, as long as they meet the minimum criteria recommended by the WHO for SARSCoV-2-Ag rapid tests. This includes tests that meet ≥80% sensitivity und ≥97% specificity, compared
to PCR test" 

edit: tak to vypadá, že by to neměl být problém splnit

 

0 Citovat

Pokud budete mít někdo podobný tranzit za sebou, tak sem prosím dejte info, díky moc.

0 Citovat

pokud nekdo budete odjizdet z nemeckeho letiste zpet do CR vlastni dopravou tak taky dejte vedet zda Vas pustili v miste odletu do letadla:)

0 Citovat

my to budeme vědět 6.2 :D

0 Citovat

Jinak ve FB skupině někdo psal, že letěli včera, test raději měli, ale na letišti jim řekli, že pokud jen tranzitují, tak test potřeba není (let Kanáry - Německo)

0 Citovat

Patrik Č napsal(a):

Jinak ve FB skupině někdo psal, že letěli včera, test raději měli, ale na letišti jim řekli, že pokud jen tranzitují, tak test potřeba není (let Kanáry - Německo)

Nemáš na to odkaz? Nevíš, jaká to byla aerolinka?

Já se přikláním k antigennímu testu pro sichr, ale i tak bych raději ušetřila

 

0 Citovat

úplně poslední odpověď, podrobnosti tam nejsou

https://www.facebook.com/groups/...963102435/

0 Citovat

Jestli mluvíte německy, podívejte se na web konkrétní spolkové země, kde se nachází letiště, kde přistanete, a tam na aktuální zákony/opatření. Když jsem plánoval cestu do Portugalska, která nakonec padla, tak jsem hledal na webu Land Brandenburg a bylo tam ve výjimkách jasně řečeno, že se opatření nevztahuje na osoby, které skrz Německo "durchreisen", tedy "procestovávají", bez jakéhokoliv omezení dopravního prostředku.

0 Citovat

Kolegyně včera let Tenerife - Berlín s easyJet. Na Tenerife po nich nikdo nic nechtěl, v Berlíně chtěli negativní test. Řekla jim, že ho nepotřebuje, tranzituje do ČR, po dotazu kdy a odpovědi hned, mohla jít. 

0 Citovat

skoda ze neni nikde neco oficialniho cim se jde ohanet..:)protoze to vypada na to ze zalezi na koho narazis:)a kdyz narazis na spatneho tak neodletis:(

0 Citovat

Asi výlet na Madeiru vzdám. Na toto nemám nervy, každý den něco jiného. "https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...anicni_dtt "


0 Citovat

To vypadá dost špatně:

Bild: Německo zvažuje téměř úplné zastavení letů do země

Německá vláda debatuje o omezení počtu příletů do země téměř na nulu s cílem zabránit šíření nakažlivějších mutací koronaviru. Deníku Bild to řekl německý ministr vnitra Horst Seehofer. Seehofer podle informací Bildu představil kancléřce Angele Merkelové plány, jak by se daly drasticky omezit cesty do Německa. Mezi dalšími zvažovanými opatřeními je uzavření hranic vůči regionům, kde jsou zmutované kmeny koronaviru více rozšířené.

Hlavně bych se bála, že třeba za pár dní odletím z Berlína, ale pak se za další týden třeba nebudu moct vrátit, protože Německo se zavře jako Izrael.

 

0 Citovat

Merkelove jsem celkem vzdycky fandil ,ale ta baba proste je uz za zenitem a nedokaze uz byt soudna  a ve zdravotnictvi maji asi takove chytraky jako je Matovic na Slovensku , ostatne i v Irsku jsou podobni starspytlove a hysterici o UK a Johnsonovi ani nemluvim a jak se nekdo odvazi se chovat jinak tak prask mu pres prsty jako ted Bulharsku  Portugalsko jeste vzdoruje ale jak dlouho 

At to teda vsechno zavrou  jako Izrael a jeste tvrdeji ,ale pro vsechny  i tech hornich 10 tisic co se nekde vali u more ,pro vsechny ty papalase a oligrachy co to maji na haku a delaji si soukrome party a za poruseni okamzity odchod ze vsech verejnych funci ,zadna poslanecka imunita zadnych 100 K a 50 K nahrady  a protoze v minulosti neco porusili tak stejny pristup jako k hospodam  kdyz hostinsti v beznadejne situaci otevreli  

A Blatneho at hlida jeho slavny PES ,jak tenhle clovek otocil,  napred  podepisuje petici proti Babisovi a ted skace jak Babis piska 

0 Citovat

@mikir fandil jo, to ani nerikej nahlas, to co zpusobila v Evrope, u nikdo nenapravi🤮

0 Citovat

když to tak sleduji, tak ty Kanáry nejspíše taky vzdáme 

0 Citovat

Takže necháš propadnout letenky?

0 Citovat

Asi ano, ale v našem případě se jedná jen o jednu letenku za pár euro, druhou ještě stihneme změnit na jinou destinaci.

Zítra se musíme definitivně rozhodnout kvůli bezplatnému zrušení ubytka a PCR testům, ale moc tomu nedávám. Hlavně teď jako největší riziko vidím to, že člověk do destinace odletí, ale nebude se mít jak vrátit. 

0