Ahoj,      Myslím nejenom já se zajímá jak je to s odletem z Německa, asi před hodinou Německo opět přitvrdilo (https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...nicni_jhr) Máte někdo informace jak je to s cestovateli kteří mají pouze tranzit na Německé letiste a odlétají hned pryč?:) Děkuji za jakékoliv oficiální info, nemohu dohledat, před týdnem to bylo ještě pro nas v pohode:) Děkuji Jirka www.jorgus.webnode.cz  .

Odlet z Nemecka koronavirus info

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Dá se kromě Swissu ct, pa, ne dostat nějak rozumně z Barcelony do Prahy? Moc toho nenacházím... jen KL s testy nebo nespolehliva LH s dlouhým přestupem. 

0 Citovat

Já mám vybraný Ryanair, ale ten zrovna tyhle dny v týdnu nelétá

0 Citovat

Ryan, celý únor, z Barcelony nelítá. :-(

0 Citovat

Jo aha, vy ještě stíhate ten poslední let 2. února než tu linku FR pro letošek ruší... já potřeboval kdykoliv až v půlce února 🤷🏻‍♂️

0 Citovat

Jo, tu jsem myslela a den předtím do Barcelony. Pardon, netušila jsem, že to pak ruší 

0 Citovat

@Deny to se da vyresit dohodu s nekym kdo ma vyjimku a zajede pro to 

0 Citovat

Leti to naposledy  2.unora,   jeste to pak lita   utery  -sobota  v breznu ,pokud to teda nezrusi,zatim to v prodeji je

0 Citovat

Spolková republika Německo zvažuje zakázat vstup do země cizincům z oblastí s nakažlivějšími variantami koronaviru , rozhodnutí by podle Der Spiegelu mohlo padnout v pátek.

0 Citovat

To uz ani Europska unia negarantuje ustavne pravo - sobotne nakupy v Primarku v Drazdanoch?

0 Citovat

Zdravím! Máme letět s rodinou 27.2. na Fuerteventuru z Lipska. Samozřejmě bychom měli testy na covid tam, ale dělá mi starosti, že je máme mít i na cestu zpět. Máte, prosím, někdo z Vás nějaké informace? Děkuji

0 Citovat

tak to tady prave zjistujeme..zadne oficialni info neni ze je mas mit nazpatek..ale obcas je pracovnici na check inu vyzaduji a to je pak problem to resit tesne pred odletem..:)

0 Citovat

Rekl bych, ze nejdulezitejsi je oficialni info daneho statu (Nemecko i Rakousko maji vyjimku pro prilet a okamzity tranzit do Ceska bez testu). Jednotlive letecke spolecnosti si to ovsem mohou vykladat jinak, i na jejich telefonnich linkach kazdy agent tvrdi neco jineho. Asi je nejlepsi mit vytisteno nebo v mobilu to oficialni info daneho statu (ze neni test pro tranzit potreba), a to pak v pripade problemu na boardingu ukazat. Nebo si i pred odletem domu udelat a zaplatit test a pak se vyhnout neprijemnym debatam pri boardingu ...

0 Citovat

Mám oficiální info z pořádájící cestovky o nutnosti testů zpátky (dnes mě informovali na dotaz)... Nemohu to nechat na poslední chvíli, má nás jet sedm...

0 Citovat

mno tak jedine si tam udelat testy pri ceste nazpatek..ale domu poletis za mesic a neco do te doby uz muze byt situace lepsi..nebo horsi:)

0 Citovat

Dobrat se něčeho přesně je fakt celkem složité. Ale přičítám to tomu, že se teď v EU turisticky cestovat nemá, tak těm pár lidem co bez toho nemohou být to schválně vágním výkladem zneprijemnuji, aby fakt nikdo nikam nelital (protože zase en bloc se to nemůže v EU z lidskopravniho hlediska zakázat)... 🤷🏻‍♂️

0 Citovat

Cestovka by nemela informovat jinak nez oficialni zdroj. V pripade Nemecka je tranzit zpet do Ceska stale mozny bez testu. Urcite je mozne dohledat primo nemecky web nebo aspon web nemeckeho velvyslanectvi v Praze (aktualizovano 26.1.2021):

https://prag.diplo.de/cz-de/aktu.../-/2319970

Samozrejme s testem nazpet se vyhnete pripadnym polemikam, i kdyz treba test ani nebyl potreba.

0 Citovat

ivana S napsal(a):

Mám oficiální info z pořádájící cestovky o nutnosti testů zpátky (dnes mě informovali na dotaz)... Nemohu to nechat na poslední chvíli, má nás jet sedm...

A take by ses te cestovky mohla zeptat, jaky druh testu je nutny zpatky?! Treba Iberia informuje, ze pro lety ze Spanelska do Nemecka jsou mozne i levnejsi antigenni testy:

Also, people who are six years of age or older that have been in Spain in the last 10 days prior to entering Germany, must show a negative PCR or antigen test done within 48 hours prior to their arrival.

0 Citovat

Díky všem! Asi to odpískáme... Vzhledem k tomu, že by měly letět i dvě malé děti, radši zůstaneme doma. Tak se všichni opatrujte!

0 Citovat

ahoj,

nejake nove info ohledne Nemecka? nyni je nejak tam ticho..:)

0 Citovat

Myslím, že mají jednat dnes. Nejpozději přes víkend se tedy dozvíme verdikt. Taky na to čekám.

https://www.ceskenoviny.cz/zprav...pu/1988720

0 Citovat

Zákaz vstupu do Německa  z oblastí s mutacemi koronaviru  začne platit zřejmě  od soboty . Výjimky budou mít lidé žijící v SRN a doprava zboží.

0 Citovat

https://www.thelocal.de/20210129...nuary-2021

0 Citovat

Takže pokud chápu tak my jsme v pohodě ne?

0 Citovat

asi zatím ano.

Tady aktuálně vyhlášený seznam zemí k dnešku: https://www.rki.de/DE/Content/In...cationFile

ČR je zatím jen vysoce riziková, tj. cesty v případě vážných důvodů s testem jsou možné, transit a cesta z/na letiště taky možné.

 

0 Citovat

Ahoj přátelé, tak sedíme v Berlíně v letadle a nikdo po nás nikde nic speciálního nechtěl, jen roušky. Děti jsou spokojené a jestli nás nepustí z Hurghady zpět do Berlína pro auto a domů do Čech, bude to jistě velké dobrodružství. Už to cestování asi potřebovalo vylepšit nějakou bojovkou :-) 

0