Ahoj,      Myslím nejenom já se zajímá jak je to s odletem z Německa, asi před hodinou Německo opět přitvrdilo (https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...nicni_jhr) Máte někdo informace jak je to s cestovateli kteří mají pouze tranzit na Německé letiste a odlétají hned pryč?:) Děkuji za jakékoliv oficiální info, nemohu dohledat, před týdnem to bylo ještě pro nas v pohode:) Děkuji Jirka www.jorgus.webnode.cz  .

Odlet z Nemecka koronavirus info

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Michal ,ale ja nechci nic smelit ,dokonce ted uz ani nikam letet kdyz ctu ty debily co zase vymysleli .ale Alejandra S napsala tohle :

Bez testu to do Německa z Kanár nepujde, to už je téměř jisté. Můžeš "na Mikira" zkusit koupit nějakou desetierovku pryč z Frankfurtu/Berlína ve stejný nebo následující den a vymluvit se na letecký tranzit.... Ale to bych si já nelajzla :)

No a nejak jsem to nepochopil k cemu by to melo byt dobre 

   
0 Citovat

Nechci se mýlit, ale jestli tím "na Mikira" nebyl myšlen nákup velmi levné letenky :-)

 

0 Citovat

Jsou teď na hranicích kontroly? Jde mi i příjezd autem zpět do CZ zda mě někdo bude stavět na Rozvadove..:)

0 Citovat

Kontroly jsou aktuálně namatkove. Na pár hodin se tam postaví a kontrolují, pak to zase pustí. 

0 Citovat

Dnešní odpolední cesta ČR - Berlín přes Petrovice. Skoro na každém odpočívadle v obou směrech stáli policajti, ale neviděl jsem, že by někoho stavěli, jen tam stáli. Na hranicích nebyl nikdo. To je ale Sasko, jak je to v Bavorsku nevím. 

0 Citovat

jojo, je to tak :D "na mikira" = "ochcávka" :)

Všude možně lidi psali, že do Německa nepouští lidi bez testu, pokud nejde o LETECKÝ transit. Přestože se stydím, že mě to vůbec napadlo, řešením mohla být letenka za 10e z Berlína do Bergama s Ryanem.

Michalův upgrade s falzifikátem už je ale i na mě moc :D

Nicméně Easyjet opravdu zrušený ...

0 Citovat

Hmm, to je otázka jak hodně to je moc. Klidně ještě můžou šrouby utahovat víc, ale o to víc budou růst snahy to nějak obejít. 

Pochopil jsem dobře, že pozemní tranzit přes SRN už není možný (těch změn je tolik a tak rychlé, že to všechno nestíhám pojmout)? 

 

0 Citovat

To Němci nikde nepisou, akorát aerolinky se sychruji

0 Citovat

myslite doufam ze neni mozny tranzit pozemni cestou bez testu ze?..:)

0 Citovat

Alejandra S  ,tak koncene jsem pochopil . ovsem ten napada co pise Michal me zaujal ,poridit si nekde v bazaru maly dotykac  co bude hodne spatne citelny  vyrobit si  QR kody  a testy  a v pohode vyrazit ,na odletu by to mohlo byt bez problemu  na priletu taky  

Bohuzel, ta banda  si to pojistila,  dalsi kategorii zemi  ..rudejsi nez ruda ,,,, kam se hrabou trenky Zemana na Hrade  a Stohoven  co to vymysleli  

No a Irsko zpoplatnilo  odelet ze zeme 500 eury ,,,,

0 Citovat

Tak vám nic neřeknu, protože jakmile u brány padl dotaz na testy, muž s nimi začal mávat, než jsem stihla něco říct. Což mě štve, protože teď taky nic nevím. Ale všichni nastoupili bez problémů, tak tipuju, že fakt stačilo říct transit a byl klid 

0 Citovat

tak aspoň obecně, jak to vypadá v Maspalomas?:) Jsou nějací lidi nebo je to město duchů se sklíčenou atmosférou?:)

0 Citovat

Ahoj přátelé, jen reaguji na zvěsti které tu byly, že Easyjet vás nenechá na palubě bez roušky ani napít. Byli jsme vybaveni jak v osmdesátkách svačinama a když jsem popíjel plachovkáče, tak mi jen řekli, ať to rychle dopiju, že mají alkohol na palubě zakázaný. V německu na hranicích nikdo a cestou jsem policii také neviděl. Tady v Egyptě se ale rozjíždí obchod s testováním do německa. Dám info, až budu vědět víc. Řekl bych ale, že se straší trochu víc, něž je třeba. Nebo v to doufám, což asi není úplně relevantní informace. Tu se pokusím dát, až z toho budu moudřejší. A raději někam odleťte, něž to zakážou úplně...

0 Citovat

Maspalomas na náš vkus zalidnene akorát. Ale nedovedu si to představit v plné sezóně. Jede tak třetina ubytovacích kapacit a restaurací. Večerka v deset. Zábavní atrakce spíš o víkendu. Pláže bez lehátek. Lidi tam jsou. Stavy doplňují mladí uprchlíci, kteří mají vyhrazené některé hotely. V horách jsou taky lidi. V Las Palmas jsme se bez rezervace nenajedli

0 Citovat

V BER na letišti už to vymakali a všichni na pasovou kontrolu. Když jsem mladému policistovi řekla, že hned jedeme do Čech, vyděsil se a zavolal si nadřízeného. Rozkaz evidentně zněl jasně, všichni formulář a testy. Formuláře rozdávali v letadle a u pak ve frontě na příletu. Po nás ho pak teda nechtěl. Ani testy, ale vše si nechával potvrdit od nadřízeného, všichni byli důkladni

0 Citovat

děkuji za info!!

0 Citovat

Kez by byli Nemci tak dusledni jako ted na ostatni Evropany i v 2015 kdyz Jim tam pochodovali priprchlici.

0 Citovat

Na hranicích s ČR o půlnoci ani noha, ani v jednom směru. Taky počasí, že by celníka nevyhnal

0 Citovat

Byli jsme na Moldave v nedeli, na hranicich ani noha, volne jsme presli pesky a do lesa😂. Takze preshranicni styk no problem bez testu.

0 Citovat

Ahoj, nevite zda pri odletu z Kanaru do Vidne je nutny PCR test?

Popr mate nejakou stranku kde jde najit tyto povinnosti mezi staty EU, nejen CZ - vs zeme ale treba prave Spanelsko vs Rakousko, Spanelsko vs Polsko:)

0 Citovat

Tak v případě Vídně to přeci vždy šlo jako tranzit, takže bez testu, něco se změnilo?

0 Citovat

radsi septam..:)a v pripade Tenerife - Polsko?

0 Citovat

Polsko má sice 10denní karanténu (možno nahradit testem) ,ale ta se nevztahuje pro tranzit na území jiného členského státu EU. Takže volno.

0 Citovat

V každém případě potřebuješ pro návrat do ČR min. antigenni test z Kanaru.

0 Citovat

ktery se bude pripadne kontrolovat na Polsko - CZ hranicich ne?

0