Abych otevrel nějaké cestovatelske tema a taky se dozvěděl jak je kdo moc nebo málo optimisticky, tak kam kdo má nejbližší let mimo Prg-Osr :) a kdy? Ja Praha-Kiev-Cherson 14.-18.7. a jsem optimista,takže věřím,že by to mohlo klapnout - na Ukrajinu test/ockovani a zpět se snad v lete uz taky bude dát dostat bez 7 testu a "internace" :)  .

Kam se chystate

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Tak zmena, dortmund sa nekona, prave mi opat zmenili let.

Sa to taha uz od decembra :)

0 Citovat

Koupené mám na říjen Vídeň-Faro a už to stihli posunout, takže uvidíme podle situace.

V létě bych rád větší roadtrip přes Německo do Lyonu a zpět přes Švýcarsko, Lichtenštejnsko a Rakousko. Uvidíme ale jak na tom bude nejnovější člen rodiny s cestováním a jak budou otevřené hranice :) Případně alespoň Slovinsko-Rakousko.

No a určitě padne nějaké Polsko, taky autem.

 

0 Citovat

Na Velikonoce jsem měl naplánovaný Bělorusko, které jsem si posunul o rok z loňských Velikonoc, protože jsem naivně doufal, že už svět bude v pořádku. To samé s květnovou Arménií. Ani u jednoho moc nepředpokládám, že bych nakonec letos mohl letět.

V loni v červnu jsem měl letět s Tapem na Madeiru a tu jsem si o rok taky posunul a u toho tedy doufám, že to letos v červnu s testem půjde pro letět. 

Jinak mám už jen letenky s wizz flexem (vše z kreditu). 

červenec přes svátky - Island z Vratislavy za 1800kč (proběhla změna času, můžu zrušit zdarma). Předpokládám, že s testem by snad taky mohlo jít proletět.

srpen - Santorini za 500kc z Vídně (proběhla změna času, můžu zrušit zdarma). Přepokládám, že s testem taky půjde.

listopad - SAE za 2k z Budapešti. Předpokládám, že taky s testem by mohlo jít proletět. (Pokud nastane změna, možná bych posunul až na prosinec)

Jo a málem bych zapomněl na říjnovou Bukurešť s Blue air :D . Ale u toho kdo ví, co bude. :D 

0 Citovat

Já mám všechno s Wizzairem až na květnovou Madeiru od Easyjetu. Ta je rebookem loňských letů mezi britskými ostrovy. Tehdy šlo změnit i (pseudo)vnitrostátní let za jakoukoliv trasu na libovolný dostupný termín.

Velikonoce v Kišiněvě z Prahy neklapnou. Naštěstí všechny lety s Wizzairem až na jednu výjimku byly posunuté. Na začátku května mám Soluň. V červnu Menorcu a Oděsu.

V červenci Pardubice-Lvov a nově z jara přesunutou Kazaň (abych mohl zrušit nebo dál posunout, potřebuji další změnu). Zlom července a sprna je zaslíbený Nursultánu a tady mě netěší možnost posunout jen o +30 dnů od doby, co jsem si našel letní teploty v Uzbekistánu, kam jsem chtěl podniknout výlet. Na druhou stranu zatím si nechávám flexibilní letenku, protože mám tušení, že to stejně nevyjde.

V sprnu Mýkonos. A v říjnu Gdaňsk-Tromso, Jerevan (jako jediný ještě neměl hýbnuto s časem) a Abú Dhábí z Budapešti (už změněn čas).

Letos už nic dalšího dopředu nekupuji. Ani z Wizz kreditu. Nemá to cenu. Maximálně pár dní před odletem.

Už jsem dostal zrušené Porto, Marrákeš, Jerevan (na leden) a Gdaňsk. A v listopadu jsem vyhodnotil posunutí Kanárů o +60 dnů jako nereálné k proletění bez testů a zrušil je taky.

 

0 Citovat

za chvíli do postele na kutě a v pondělí do kanceláře... docela hodně cestuju Praha - Mladá Boleslav. Zatím bez testu a karantény.

0 Citovat

Tak je vymalovano nouzovy stav  konci v nedeli  ,to jsem zvedavy co ted panstvo vymysli ,jeste aby prislo rozvolneni taky v Irsku 

Kdo vi presne jak je to s tranzitem pres UK ? do Prahy  FR uz to zacal litat 

0 Citovat

Já jsem měl Cagliari z Prahy na 15.-18.4., byl jsem optimista, do Itálie se dá z ČR v pohodě už teď. Bohužel Volotea nedělní let zrušila, takže buď poletím na týden nebo vůbec. S tím, co se u nás děje, to vidím klidně na ten týden :)

0 Citovat

Zrušení nouzového stavu je průšvih. Teď už nás k sobě nepustí žádná země. Jsem zvědavá, jak přesvědčí ostatní země, že tu s tím něco děláme.

0 Citovat

cali napsal(a):

Ohrid už v půlce září stál za vyliž (_|_), si nedovedu představit, co tam dělat kromě jednoho odpoledne v dubnu...

Stačí se rozhlédnout kolem a nedřepět jen v Ohridu. 

0 Citovat

Deny napsal(a):

Zrušení nouzového stavu je průšvih. Teď už nás k sobě nepustí žádná země. Jsem zvědavá, jak přesvědčí ostatní země, že tu s tím něco děláme.

Ale pustí. 

 

0 Citovat

Do Ivančic za tchýní. Výborně vaří  :)

0 Citovat

Konec Března/začátek Dubna Sicílie :D Jen si teď počkám, jaká bude reakce zemí na to, že u nás skončil nouzak a jestli nevymyslí na Česko novou barvičku v EU mapě :D :D 

Půlka Května Řecko, začátek v ATH, dál nevím co s tím provedu

0 Citovat

Já se většinou chystám až večer před odletem, takže z tohoto pohledu zatím nikam :-). Samozřejmě se začnu chystat jako vždy, pokud bude letenka držet a nebude třeba tří a více testů. Letenek mám nakoupených dost, tak snad něco vyjde.

0 Citovat

tramin napsal(a):

Do Ivančic za tchýní. Výborně vaří  :)

:)))) Je radost slyšet, že se někdo těší za tchýní :) Jinak příští víkend už potřetí tento rok využiju linky Osr-Prg :)

0 Citovat

Letos jediný cíl, chytnout Jak-a čtyřicítku a L-410. A pak proletět co půjde z těch asi 30 nakoupených letenek.

0 Citovat

Na tu L410 musím opakovat doporučení na TradeAir v Chorvatsku - v létě se tam bude určitě dát dostat a ceny velmi dobré. Ten Jak s Motor Sich už je dost o štěstí, jediná linka, kde lítal pravidelně bylo předloni na IEV - UDJ.

0 Citovat

Jj na to Chorvatsko jsem se díval, mám už letenky do Splitu, ale na léto, doufám, že to stihnu do dubna ještě jednou, dokud má TradeAir akční ceny...

0 Citovat

Mně včera z Air Austral oznámili, že se v říjnu neplánovaně podívám do Lurd.

0 Citovat

Začátek května Černá Hora, 10 dní a spíš poznávací. Manželka chce vidět mamku, která žije v Rusku. Tak se dohodli že se setkáme na půli cesty, když tchýně zatím nemůže za námi do čech na návštěvu a já zase nemůžu do Ruska.

Jen manželka může všude. Jedna z mála výhod občanství RF a trvalého pobytu v ČR. :-)

Zatím převažuje nápad jet autem, ale ani letenkám a tam půjčenému autu bych se asi nebránil.

0 Citovat

Tak mnou zmiňovaný Ohrid i Malta zrušeno... :( Udělal jsem si ale radost a koupil Svatý Tomáš

0 Citovat

@Jan Vidim, Svatý Tomáš s TAP?

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Tak mnou zmiňovaný Ohrid i Malta zrušeno... :( Udělal jsem si ale radost a koupil Svatý Tomáš

Můžu se zeptat odkud a s jakou společností jste měl letet na Maltu ? 

0 Citovat

Marek: Ano, 400 EUR z LIS. Je to trochu ruleta, vím, chargeback všechno jistí.

Lenka: z Vídně Ryanair

0 Citovat

Ahoj, pristi tyden mam volno a uvazuji o ceste autem do Albanie. Do Albanie je snad jako do skoro jedine zeme v Evrope volny vstup bez testu a vsechny zeme na trase - Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko, Severni Makedonie maji volny tranzit bez testu. Diky za pripadne nazory, podnety, pripominky...

0 Citovat

ani do Macedonska netreba PCR test. mozno by som to spojil aj so Srbskom pri navrate. Ak prides z Macedonska/Albanska/Bulharska atd., tak nepotrebujes test.   

0