Ahoj, poradili byste mi někdo se zrušeným letem? Máme objednaný ten chybový tarif na Havaj PRG-LHR-LAX-OGG a teď mi došel mail od letušky, že máme zrušený let LAX-OGG a že si ho máme přebukovat. Jak byste mi doporučili postupovat, jaké mám možnosti? Nikdy jsem tohle nemusel řešit. Přikládám část toho mailu: Dobry den, Dopravce American air. Zrusil dne 11/02/2015 svůj let BA5187 z LAX do OGG. V tomto pripade je mozne let zmenit na odlet 10/02 ci 12/02/2015 z Prahy a nebo posunout odlet z LAX do OGG na 12/02/2015 rano. V přiade noclehu však dopravce ubytovani nehradi. Prosim kontaktujte nas co nejdříve pro dohodu náhradního spojeni. Dekuji Vam Díky za rady .

Zrušený let

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj, poradili byste mi někdo se zrušeným letem? Máme objednaný ten chybový tarif na Havaj PRG-LHR-LAX-OGG a teď mi došel mail od letušky, že máme zrušený let LAX-OGG a že si ho máme přebukovat. Jak byste mi doporučili postupovat, jaké mám možnosti? Nikdy jsem tohle nemusel řešit. Přikládám část toho mailu:

Dobry den,

Dopravce American air. Zrusil dne 11/02/2015 svůj let BA5187 z LAX do OGG.

V tomto pripade je mozne let zmenit na odlet 10/02 ci 12/02/2015 z Prahy a nebo posunout odlet z LAX do OGG na 12/02/2015 rano.
V přiade noclehu však dopravce ubytovani nehradi.


Prosim kontaktujte nas co nejdříve pro dohodu náhradního spojeni.

Dekuji Vam

Díky za rady

0

Ahoj, prostě si připrav číslo rezervace, vyber řešení a zavolej na kontakt od letušky ... oni ti změní e-tickety a pošlou nové.

Jak se uvádí v mailu : můžete kompletní 3 lety absolovovat o jeden den dříve nebo později. Případně letět jako původně, ale když dorazíte do LA, tak tam zůstanete čekat na ranní let další den. ( nedostanete nocleh a nemá smysl asi přes noc vyrážet do LA ). Tak se prostě domluv se spolucestujícími, že vyrazíte 10 nebo 12/2/2015.

užíte si to .. havaj má úžasnou přírodu ...

0 Citovat

A myslíte, že by šlo, abychom třeba zůstali 1 den v LA a letěli až třeba 13. ráno? Ten původní tarif to totiž nedovoloval. A pokud ano, dostali bychom v LA zavazadla?

0 Citovat

To se zeptej přímo jich, jak dlouho ten přestup povolí. Dle mě to problém nebude. Zavazadla si nech odbavit jen do LA (pokud je to první stop v USA, tak ti je stejně vydají).

0 Citovat

Díky za odpovědi. Chtěl jsem se nejdřív poradit tady než tam budu volat. A ještě poslední dotaz. Je to k něčemu jeden den v LA (že bychom půjčili auto a pár nej věcí projeli) nebo to nemá význam? Nikdy jsem v LA zatím nebyl.

0 Citovat

Myslím, že to za to stojí ... nikdy nevíš, zda se tam ještě podíváš. My měli při návratu z havaje čas od 5 do 17h. Stihli jsme chodník slávy, beverly hills, santa monicu a venice beach. Hlavně z letiště není pláž zase tak daleko .. jinak u auta pozor na zácpy a velký provoz ( to nemá na jeden den cenu ). V noci bych taky řešil trochu bezpečnost smiley .. jestli budete mít takto celý den, tak bych do toho šel .. smiley

0 Citovat

Mužu se jen zeptat, jakou jistotu, že odletíte máte? Když využíváte chyb pří zadání? To vám řeknou rovnou, že neletíte a nebo vám to mohou zrušit klidně i týden před odletem?

1 Citovat

Zdravím,


dnes nám bol zrušený let easyjet PRG-AMS, ktorý bol ale zakúpený cez opodo.co.uk. Informovali o tom (easyjet) 4 hodiny pred odletom takže celkom krása :D. 


Prebookovanie na ďalší let bolo možné až pozajtra čo je už neskoro. Okrem toho je možnosť full-refundu. Iné možnosti ako let s inou spoločnosťou na ich náklady povedali že nemáme nárok (čo sa mi nezdá).



1. Nevyznám sa v tomto moc, ale predpokladám správne, že máme nárok na 250€ kvôli zrušeniu letu? 


2. Platí to aj ak by som požiadal o full refund alebo to potok zaniká? 


3. Mám niečo riešiť s opodom alebo to nechať tak?



p.s. zobrali sme náhradný spoj bus, nakoľko lety zajtra stáli stovky €

0 Citovat

Zdravím, 

kamarád měl letět stejným letem a přebookovali ho na zítra v 6 ráno na let s KLM. Řešil to na letišti. Každopádně v tomto případě určitě full refund + 250€ kompenzace 

0 Citovat

Jan Paděra napsal(a):

Zdravím, 

kamarád měl letět stejným letem a přebookovali ho na zítra v 6 ráno na let s KLM. Řešil to na letišti. Každopádně v tomto případě určitě full refund + 250€ kompenzace 

Zdar,

jsem zrovna v Zurichu na hotelu,kvůli zrušenému letu do Vídně v 18 hodin údajně kvůli větru.Odletět mám zítra v 7.10(A 343 :-) ).Neví někdo,jak je to v tomto případu s kompenzací za zrušený let?

0 Citovat

No pokud kvůli větru, tak nijak, nárok na finanční odškodnění není. Nejspíš to pravda bude, koukám, že dnes bylo zrušeno z Curychu množství letů a naprostá většina je zpožděna.

0 Citovat

Je ale zvláštní,že jiný let odletěl do Vídně necelou půlhodinu po tom mém...

0 Citovat

Tak zvlášť pokud jde o vítr, nic divného na tom nevidím. Váš let byl navíc zrušen už z Vídně, zkrátka některá posádka vyhodnotí, že aktuální situace let neumožňuje, jiná o pár desítek minut později může mít štěstí.

0 Citovat

Jasně,to dává smysl.

0 Citovat

Ja som mal pred par rokmi zruseny let VIE - IST s THY. takisto kvoli vetru vo Viedni a dostal som od nich odskodne. Kazdy pripad je individualny. V tom mojom bol fakt brutal vietor, Vieden vela letov neprijimala, ale niektore pristali/odleteli s oneskorenim. Mne navyse THY let zrusili vyse 10 hodin pred planovanym odletom (nechapal som, ako si mozu byt na 100% isty ako to bude za 10 hodin presne vyzerat). Presne kvoli tym detailom som to radsej dal na vymahanie spolocnosti a za necely mesiac mal peniaze na ucte. Takze skusit treba stale, hlavne ked ta to realne nic nestoji. Idealne je odfotit si tabulu na letisku s odletmi, ak niektore lety funguju normalne a niektore su zrusene.

0 Citovat

@vl k:tak to asi zkusím.Ne že by mě to nějak pomohlo,ale hlavně kvůli tomu,že přijdu o 1 den dovolené v Polsku u Baltu,což jsem navíc musel řešit komplikovaně a ne levně tady z hotelu.Přes koho jsi to řešil?Dík

0 Citovat

Dneska jsme letěli přes Curych a ty zpoždění a rušení letu bylo kvůli pocasi-bourky,letadla nabirala na rotacich zpoždění a některé lety rusili - předpokládám že let měl být s LX. Kompenzace v tomto případě určitě ne.

0 Citovat

tramin napsal(a):

@vl k:tak to asi zkusím.Ne že by mě to nějak pomohlo,ale hlavně kvůli tomu,že přijdu o 1 den dovolené v Polsku u Baltu,což jsem navíc musel řešit komplikovaně a ne levně tady z hotelu.Přes koho jsi to řešil?Dík


Zadal som to spolocnosti Flighright

0 Citovat

eremi napsal(a):

Dneska jsme letěli přes Curych a ty zpoždění a rušení letu bylo kvůli pocasi-bourky,letadla nabirala na rotacich zpoždění a některé lety rusili - předpokládám že let měl být s LX. Kompenzace v tomto případě určitě ne.

Let měl být s OS,ale to je asi jedno...

0 Citovat

Řeším zvláštní situaci: koupil jsem letenku přes zahraniční agenturu. Aerolinka všelijak přeházela návrat zpátky, že se z toho stalo martyrium - agentura nás informovala, že můžeme kvůli změnám požádat i o vrácení peněz, což jsem udělal. A od té doby už 3 týdny řešíme storno té letenky. Vždycky jim napíšu a oni komunikují, napíšou že ano, potvrzují, že s aerolinkou vyřizují mou žádost a zase se nic neděje, u nich na webu je moje letenka stále confirmed. Odlet je už za 3 dny... co se stane, když letenka nebude do chvíle odletu stornována?

0 Citovat

Ivan napsal(a):

Řeším zvláštní situaci: koupil jsem letenku přes zahraniční agenturu. 

Proč se nepodělíš o jméno té agentury? Že by nějaká fajnovka. To by pak vše vysvětlovalo. A stane se to, že když nestornují, tak penízky jsou fuč. Co jiného myslíš, že se stane.

0 Citovat

Jasně že to byla fajnovka - chybový tarif Corsairu přes Lastminute.fr. Na principu to nic nemění - agentura sama nabízí, že stornuje a při tom nestornuje... přiznám se, že o tomhle džouku jsem ještě neslyšel.

0 Citovat

Jo mě u edreams trvalo přesně 50 dní než peníze vrátili a to jsem to milionkrát urgoval. Naštěstí odlet byl až za 3 měsíce, takže čas tam byl. Nicméně říkal jsem si, že kdyby ten odlet byl dřív než tak bych byl asi v háji jako v tvém případě. Pokud u nich nemáš zaplacenou rozšířenou podporu, tak tě mají na háku a jen píšou kecy aby získali čas.

0 Citovat

Zdravím. Chci se zeptat. V polovině července jsem měl letenky do Dubrovníku. Letuška.cz mi napsala, že lety jsou dopravcem zrušeny. 

Nabízeji plnou refundaci, kde si účtují poplatek za dobropis (OK), ale zároveň dále zmiňují, že mi s tím propadají servisní poplatky a pojištění. 

Jako nejsou to žádné ohromné sumy, o které bych měl přijít. Ale z principu mi vadí ten přístup, že se zruší let, oni si naúčtují storno poplatek a k tomu mi ještě propadne cca další  1/3 z ceny letenek? 

Mají na tohle vůbec právo? 

0 Citovat

Bohužel mají. Koupí jsi souhlasil s jejich podmínkami. 

2