Ahoj, poradili byste mi někdo se zrušeným letem? Máme objednaný ten chybový tarif na Havaj PRG-LHR-LAX-OGG a teď mi došel mail od letušky, že máme zrušený let LAX-OGG a že si ho máme přebukovat. Jak byste mi doporučili postupovat, jaké mám možnosti? Nikdy jsem tohle nemusel řešit. Přikládám část toho mailu: Dobry den, Dopravce American air. Zrusil dne 11/02/2015 svůj let BA5187 z LAX do OGG. V tomto pripade je mozne let zmenit na odlet 10/02 ci 12/02/2015 z Prahy a nebo posunout odlet z LAX do OGG na 12/02/2015 rano. V přiade noclehu však dopravce ubytovani nehradi. Prosim kontaktujte nas co nejdříve pro dohodu náhradního spojeni. Dekuji Vam Díky za rady .

Zrušený let

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

MIGUELAS napsal(a):

Každý tu moralizuje jako tehdy, když tu jedna uživatelka zmínila úsporu za lodě, když člověk jen vystoupí později než by měl. Škoda, že v běžném životě nepotkavam lidi jako vy, čisté jak lilie, ale naopak většinou samé podvraťáky.

Tak si holt musíte hledat lepší společnost. 

1 Citovat

Zagloba napsal(a):

A když jste si tady za covidu kupovali letenky od Ryana za pár euro, protože jste věděli, že je zruší a pak jste si je přebukovali na mnohen dražší lety, tak jak je to v tomto případě s morálkou? Že se tehdy nikdo neozval? Pak se tady všichniu chlubili, kolik set euro ušetřili.

Všichni ne. Některým je pár set euro za cenu vysedávání u PC těžce u zadele. 

 

0 Citovat

Ty voe, jojo, žijeme v kapitalistické džungli, kde si musíte sedět na peněžence a prosadí se ten, kdo řve jako maják, ale řve nejvíc nahlas. Edové tohoto světa se ale za nás korporacím pomstí. Všechno je to hezky normalizované, jak vidím. Pak se nedivte, že moderní společnost produkuje pořád víc sociopatů a v budoucnu se budou zákony muset tvrději vymáhat, jestli chceme fungovat líp než Afrika a jižní Amerika.

3 Citovat

"Zakony sa budu musiet vymahat tvrdsie" ... presne, a zacat mozme rovno u korporatov. Kto z nas nedostal na kompenzaciu odpoved v zmysle "Vyssia moc"? Ano, niekedy je to opravnene, ale vecsinou je to bullshit a odskodnenie dostanu len ti najvytrvalejsi.

A to je presne aj Edov pripad. Ked nieco tvrdim, tak si za tym stojim. Ked aerolinka tvrdi, ze to boli relevantne dovody a potom mu poslu voucher a este kompenzaciu? To nebola ziadna dobra vola, velmi dobre vedeli, preco mu to poslali. Ak by mi uhradili komplet vydavky, tak by som uz voucher nevyuzil, ale v pripade, ze by neuhradili vsetko resp. by ma to stalo sive vlasy, bez najmensieho zavahania by som ten voucher pouzil ...

5 Citovat

voughne: nedostal. zatim vzdy, kdyz jsem “kompenzoval”, tak kompenzace dorazila. a ani se clovek nesnazil ale musite litat s normalnima aerolinkama. kdyz litate s aerolinkama smejdama, tak se nedivte

je to zrovna asi mesic, co mi z lufthansy prisla kompenzace za let zruseny kvuli pocasi. 

2 Citovat

Tomu už se nadá snad ani smát. Jestli je Lufthansa tou kvalitní společností a kompenzace za vyšší moc! Padrino, jestli jsi to ty, tak už se na to fakt vykašli. To už není ani vtipné. 

0 Citovat

slo o zruseny let do mnichova z asi 19.12 (mozna 20.12) kdy kvuli pocasi v prubehu asi trech dnu rusili velkou cast letu.

nevim, o kom mluvis.

0 Citovat

a pokud bys neveril, tak tady je…


img-6863.jpeg

0 Citovat

Hmm, a to si teraz mame akoze kupovat letenky podla toho, kto mi je v pripade problemov bez vecsej snahy ochotny preplatit kompenzaciu? :) Nenechaj sa vysmiat...

Ja si kludne kupim letenku aj od "smejda", zakony by mali platit pre vsetkych rovnako ... ale ked sa potom niekto povinnostiam vyhyba, tak sa necuduj, ze ludia stvaraju to co stvaraju. Neviem preco ja by som mal drzat moralku voci spolocnosti, ktora ju ma na haku.

 

5 Citovat

At si samozrejme kazdy lita, cim chce. Reagoval jsem jen na onu recnickou otazku, kdo se nedostal do dane situace :)

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

...

je to zrovna asi mesic, co mi z lufthansy prisla kompenzace za let zruseny kvuli pocasi. 

Nie je to náhodou v bledemodrom to isté, čo u Edy Nováka?

Na kompenzáciu nie je nárok, ak už skôr prijmeš kompenzáciu (napr. vo forme voucherov) od leteckej spoločnosti. Eda Novák vouchery odmietol, dostal kompenzáciu, ale aj po prijatí kompenzácie Air Canada ponechal vouchery aktívne, tak ich použil a kompenzáciu si ponechal (aj keď na ňu de jure nárok nemal).

Na kompenzáciu nie je nárok, ak k meškaniu/zrušeniu letu došlo z vyššej moci (napr. počasie). Lufthansa napriek tomu Lordovi Pitzbudkovi vyplatila kompenzáciu pri omeškaní/zrušení letu z dôvodu vyššej moci a on si kompenzáciu ponechal (aj keď na ňu de jure nárok nemal).

 

Lufthansa proste z vlastného rozhodnutia kompenzáciu poslala (aj keď nemusela) a Air Canada z vlastnej vôle ponechala vouchery aktívne (aj keď nemusela).

9 Citovat

Heh .. čekal jsem, kdo to vytáhne :).

Realita v ty dny byla taková, že něco málo létalo, ale většina letů byla zrušená, protože v půlce Německa mrzlo a díky mrznoucí mlze a z toho důvodu výrazně omezeného provozu na německých letištích se lufthanse rozpadl leťák.

Request o kompezaci jsem poslal spíš tak z dlouhé chvíle, protože něco málo lítalo. A LH se k tomu postavila čelem. Byl jsem smířený s tím, že mě s tím pošlou do háje, a kdyby to udělali, tak bych to dál neřešil. 

Takže se zase uklidníme :) 

0 Citovat

Takže jsi předem věděl, že za to může počasí a nemáš nárok na kompenzaci a stejně si o ní požádal a dostal. To je morální? Ty jsi úplný dno a přesně případ, co jsem psal. Ostatní nesmí, ale když se to stane mně, tak je to ok. 

11 Citovat

Asi si me s nekym pletes. K pripadu AC (resp tedy k jeho moralnosti ci nemoralnosti) jsem se nijak nevyjadroval.

Ad kompenzace - nikde  netvrdim, ze na ni narok mam. Ale pravo pozadat o ni ma kazdy a kdykoli - vyhodnoceni situace je na aerolince. Zjevne z jejiho pohledu neslo o pocasi, ale o jeji provozni vinu, takze kompenzaci schvalila.

Za “nemoralni” nebo hloupe bych povazoval, kdybych navzdory tomu, ze by slo o pocasi a aerolinka potvrdila, ze slo o pocasi, tady machal rucickama a nozickama a vykrikoval, ze lufthansa je zlodej, bo mi nedala(nebo jsem z ni vymamil vouchery a jeste kompenzaci a jeste neco) apod.

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

Ad kompenzace - nikde  netvrdim, ze na ni narok mam. Ale pravo pozadat o ni ma kazdy a kdykoli - vyhodnoceni situace je na aerolince. 

Ad vouchery- nikde  netvrdim, ze na ně Eda Novák nárok má. Ale právo skusit jestli fungují ma kazdy a kdykoli - vyhodnoceni situace je na aerolince, která vouchery vydala. 

5 Citovat

Jdu na kolo a dám si někde cestou pivo 🙂. Vím že je to zcela OT informace - stejně jako je tohle vlákno už dlouho OT souboj Mirků Dušínů a padouchů . Přeji všem pěknou neděli!

3 Citovat

"Takže jenom doplňuji, že koupí letenky souhlasíš s T/C a je jenom tvůj problém, že si je nečteš. Požadavkem na odškodnění se dopouštíš podvodu."

 

"Když jde někdo po ceně, tak se nemůže divit. Jsou prostě společnosti, kterým je lépe se vyhnout. Kdo to nechápe, tak se musí spálit."

 

To jsou zajímavý myšlenkový veletoče. Takže kdo vyjebe s korporátem, je špatnej, protože podvod. Když vyjebe korporát s tebou, můžeš za to zase ty, protože sis měl koupit něco dražšího. To nevymyslíš :-)

 

Tvůj vymaštěný brum.

9 Citovat

Nepočítal jsem s tím, že by to tvoje mozková kapacita pobrala.

0