Ahoj, prošlo někomu více zavazadel, pokud aerolinka (KLM) uvádí, že je možné mít jedno zavazadlo do 23 kg? U letenky je napsáno "1 check-in item up to 23 kg", v české verzi "zavazadlo (zavazadla) do 23 kg". Ověřila jsem dnes přímo u KLM, že je povoleno jen jedno zavazadlo, mají one luggage policy a každé další check in zavazadlo je prý za poplatek.  Zatím jsem nikde nezažila, že by byl problém mít zavazadel při dodržení hmotnosti více - naopak spíš při check-in naložíme všechna zavazadla na váhu a kód vydají jednomu z nás. Totéž platí při návratu, kdy občas vezu zavazadlo se suvenýry navíc :)  Děkuji za postřehy!  .

KLM - check-in zavazadlo/zavazadla do 23 kg

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Ahoj, prošlo někomu více zavazadel, pokud aerolinka (KLM) uvádí, že je možné mít jedno zavazadlo do 23 kg?

U letenky je napsáno "1 check-in item up to 23 kg", v české verzi "zavazadlo (zavazadla) do 23 kg". Ověřila jsem dnes přímo u KLM, že je povoleno jen jedno zavazadlo, mají one luggage policy a každé další check in zavazadlo je prý za poplatek. 

Zatím jsem nikde nezažila, že by byl problém mít zavazadel při dodržení hmotnosti více - naopak spíš při check-in naložíme všechna zavazadla na váhu a kód vydají jednomu z nás. Totéž platí při návratu, kdy občas vezu zavazadlo se suvenýry navíc :) 

Děkuji za postřehy!

0

Pletete si odbavení jedné osoby a více osob.

0 Citovat

Dobrý den, pardon, asi jsem to špatně popsala - mám stejnou zkušenost, i když jsem dříve cestovala sama - tam s jedním, zpět bez jakéhokoliv příplatku s více check-in zavazadly. 

Proto by mě zajímalo, jestli se pravidla aerolinek změnila a jsou k počtu zavazadel přísnější (a pracovníci na letišti to dodržují), nebo jestli je pravidlo jednoho zavazadla stále stejné, ale pracovníci na letišti počet neřeší a do stanovené váhy jich odbaví i více. 

0 Citovat

Je to úplně standardní, prostě 1 zavazadlo na odbavení do 23 kg na osobu, ta pravidla jsou velmi, velmi dlouho u KLM či Skyteamu

0
3 reakce