Akce u BlueAir 1+1 letenka zdarma, tedy Praha - Bukurešť a zpět za 15 EUR. Nejlevnější termíny jen na začátku června. Z Vídně je možné vybírat lépe.  https://www.flyblueair.com/en/gb...mp;is=true  .

[0B] Praha - Bukurešť 385 Kč

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Akce u BlueAir 1+1 letenka zdarma, tedy Praha - Bukurešť a zpět za 15 EUR. Nejlevnější termíny jen na začátku června. Z Vídně je možné vybírat lépe. 

https://www.flyblueair.com/en/gb...mp;is=true


prg-otp.png

0

No schválně jestli toho 21.5. obnoví lety. Zatím to už měsíc pokaždý o 2 týdny posouvají. 

0 Citovat

Dekuji za tip.

 

Kdyz se divam na podminky - PCR test stary nejdele 72 hodin, pobyt do 3 dni bez povinne karanteny. Je teorericky mozne absolovat cestu tam i zpet jen s jednim testem provedenym v ČR? Dekuji.

0 Citovat

Ta aerolinka je opravdu zážitková…

1, Minulý týden nabízeli jakýsi Blue Benefits Member klub (pravidla shodná s Wizz Discountem), tak jsem si ho za 40E koupil (vyšlo to stejně jako dvě letenky za plnou cenu). No klub do týdne zrušili, takže žádné další slevy už nedostanu a uvidíme, jestli vrátí poplatek…

2, Dneska jsem si booknul letenku 1+1 na konec roku a do druhého cestujícího se mi propsalo jméno prvního (tedy mám dvě letenky pro sebe), kasťák funguje v pracovní dny, tak uvidíme…

3, V uživatelském profilu se všechny lety nepropisují, takže mám s jedním e-mailem dva účty – pro každý let jeden…

No každopádně odlet 21/5 zatím drží, takže kdyžtak 261/2004. Každopádně jestli to nepadne, tak se všemi střelci dáme v MC salónku před odletem prcka nebo pět. :D

0 Citovat

No u me je to take docela divocina, koupil jsem letenky a to je asi tak vse na cerven. Po prihlaseni nic nevidim v portalu, na chat nereaguji vubec. To jsem zvedavy jak to dopadne. Nekdo podobnou zkusenost?

0 Citovat

Já mám též na červen a vše vidím...

0 Citovat

Tak čtvrteční a nedělní rotace zrušeny na celý červen. Můj nedělní návrat tedy posunut na pondělí, což se mi moc nelíbí. Změna termínu nebo refund je možný jen přes kontaktní formulář, takže to bude ještě zajímavé. :D

0 Citovat

No super... mně to nenápadně změnili na odlet v pátek 22:30 (přílet do Bukurešti v sobotu 1:00) a návrat neděle 14:10... na to se jim asi vykašlu.

0 Citovat

Zrušili mi postupně oba směry, mám zažádáno o refund. Zatím čekám asi 2-3 týdny.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

No super... mně to nenápadně změnili na odlet v pátek 22:30 (přílet do Bukurešti v sobotu 1:00) a návrat neděle 14:10... na to se jim asi vykašlu.

Presne takto som dopadol aj ja v polke Juna s Viedne.  Vcera som poziadal cez  ten ich formular o refund.  Po chvili prislo potvrdenie o zaevidovani ziadosti.  Asi za hodinku potom prislo potvrdenie o sprocesovani ziadosti, a ze to bude trvat asi dlho. Pisu tam, ze najrychlesia cesta ako sa dostat k "peniazom" je previest si to do tej ich penazenky, a potom si za to u nich kupit iny let. Na to im kaslem. 

 

0 Citovat

@torpy65: asi jsme měli stejné lety... :-) prosím tě, kde najdu ten formulář a možnost zrušení letu? V Manage booking můžu jen změnit let, zrušit ne (nebo nevidím). V menu taky nic. Dík.

0 Citovat

https://www.flyblueair.com/en/gb/contact/ a tam je Modified Flights

0 Citovat

Presne ako pise Tonic .  Si ma predbehol :)

0 Citovat

Chci se zeptat jestli nekomu podarilo obdrzet email, odpoved na messenger, cokoliv z tehle vesele company. Prijde mi, ze jsou vsude jen automaty.

Poslal jsem dva emaily na agentie.bacau@blueair.aero a ticketing.cluj@blueair.aero. Plus dvakrat FB messenger bez reakce. Jejich mail automat.

Dear sender,

This email address is no longer available. For more details, do not hesitate to contact us through the contact form https://www.flyblueair.com/…ct/ or through the Call Center Department (please access the link https://www.flyblueair.com/…ct/ and select the country where you are).

Nicmene podklady pro chargeback si uz chystam muj termin je 11.06 - 14.06.2021.

dik za tipy

0 Citovat

Já jsem poslal ten kontaktní formulář, viz komentář výše, pak mi evidentně člověk poslal co všechno mám poslat za údaje a potvrdil, že někdy za dlouho ten refund dostanu. Zatím to jsou 2 měsíce a pořád nic, ještě že v tom je jen pár set :D 

0 Citovat

Tak vypadá to, že BlueAir zahájili lety do PRG. Letí sem první 0B 179, 737-500, YR-BAG

0 Citovat

To jsem zrovna nepotřeboval:-)

0 Citovat

Přemýšlím, jestli to proletět nebo si nechat vrátit prachy. Zkrátili nám to o den, takže jen 2 dny na nějaké poznávání (1 den Bukurešť, 1 den Constanta a koupačka?, chtěl jsem se podívat k bahenním sopkám v Berce...), ale 4 noci kvůli blbým časům příletu a odletu...

0 Citovat

Já to nechávám posunout na červenec, tam je zatím stále 5 rotací týdně. Navíc už bude otevřená Transfagaraš a i na koupání to bude lepší teplota. 

0 Citovat

Proletěl jste se s nimi už někdo do Bukurešti? Jen mě zajímá, jaký je ten jejich dnes už historický Boeing 737-530, který posílají do Prahy;) A případně nějaké praktické srovnání úrovně služeb ve srovnání se známějšími lowcosty. Kdyžtak budu sám reportovat po příštím víkendu:)

0 Citovat

Letěli jsme s tím minulý pátek z Prahy. Letadlo je vzhledem k staří celkem zachovalé, co mě zarazilo tak v porovnání s novými letadly to má fakt malý tah motorů, rozjezd trval dost dlouho a pak dost pomalé stoupání jak u wide body letadel. Boarding v Praze i pak výstup v Bukurešti přes most, žádný bus. Na palubě něco k jídlu prodávali, ale ceny nikde napsány nebyly tak nevím. Zavazadla v Praze nikdo neřešil. 

0 Citovat

@matej15 - díky. No jo, 31 let staré letadlo;) Koukám, že ty jeho motory CFM International CFM56-3B1 mají tah jen 82-89 kn, MAX pro zajímavost má motory od stejného konzorcia CFM Leap s 143 kn, to samozřejmě musí být poznat:)

0 Citovat

737 Max má podle verze o třetinu až polovinu vyšší maximální vzletovou hmotnost, než má 737-500, takže logicky motory musí umět vyšší tah.

Čili spíš bych to viděl na cílené využívání nižšího tahu. 737-500 je malé a lehké letadlo, takže délka dráhy na velkých letištích je pro něj naddimenzovaná. A samozřejmě nižší tah je ekonomičtější, než když tam musíte dát plný knedlík někde na malém řeckém ostrově. 

0 Citovat

@tmx . zajímavý postřeh. MTOW má MAX dle verze od 88 000 do 88 000 kg, 737-500 lehce přes 60 000 kg, ale pro vzlet oba typy potřebují přibližně stejně dlouhou dráhu - cca 2 600 m, což mě celkem překvapilo.

0 Citovat

Dostali jste z nich refund? Čekám od května. 

0