Ahoj chystám se příští rok (pokud půjde vše po dobrém) do Singapuru a poté Tokia, budou to mé první dálkové lety. Do Tokia bych rád zkusil Finnair přes Helsinky a do Singapuru buď Swiss přes Curych, Qatar přes Dauhá nebo KLM přes Amsterdam. Díky za jakoukoli radu   .

Nejlepší aerolinka - dálkové lety

Založil ve fóru Letecké společnosti

16 reakcí

Ahoj chystám se příští rok (pokud půjde vše po dobrém) do Singapuru a poté Tokia, budou to mé první dálkové lety. Do Tokia bych rád zkusil Finnair přes Helsinky a do Singapuru buď Swiss přes Curych, Qatar přes Dauhá nebo KLM přes Amsterdam. Díky za jakoukoli radu 

0

No v prvé řadě je třeba uvést v jaké třídě. Ale i bez této informace si KLM v klidu škrtni. Myslím, že do Japonska se dá letět kvalitní japonskou aerolinkou a do Singapuru zase jejich a jistě neuděláš chybu. 😉. 
Jinak než po dobrém to asi nepůjde. Tím myslím, že budeš muset za letenku zaplatit. Jinak zbývá už jen po zlém a to smrdí min. kriminálem 😎

0 Citovat

Smer východ je to v economy u všetkých skoro rovnaké - všetci šetria, kde sa dá. Preč sú časy z pred 10-15 rokov... skôr by som sa orientoval na prestupy, čakanie na prípoje a podobne. Na seat guru si pozri konkrétne lietadlo  a hodnotenia jednotlivých sedačiek. Z bežných aeroliniek dávnejšie boli celkom fajn Turkish airlines (čo sa týka cateringu), pred covidom sa ale zhoršili, pomer cena - výkon je dobrý momentálne u Quataru. 

U Premium economy nedám dopustiť na SAS ( v cene sú aj salóniky na škandinávskych letiskách), najväčšie rozdiely sú určite u Bussiness triedy - letel som len s Austrian a Emirates - tam boli určite lepší Emirates. Raz som len silou vôle odolal ponuke upgrade na Quatar Qsuites a dodnes to ľutujem.

0 Citovat

V economy je to asi skoro jedno +/- stejné ,záleží také na typu letadla ..

Z mé zkušenosti nejlepší Korean a Turkish ....průměrné Swiss ,KLM a Air Asia a nejhorší zkušenost s Finnairem.

0 Citovat

Nejlepší zkušenosti s Eva air, pak Emirates, pak Qatar a nejhorší Oman Air

0 Citovat

Pokud chceš mermomocí přes Helsinki, tak to si tam dej s Finnairem jen přískok, ale ať je ten long-haul operovaný JAL, to je rozhodně lepší volba... 

0 Citovat

Do Singapuru doporučuju určitě Singapore Airlines. Podle mě není lepší společnost :) Finnair a další EU aerolinky, kde se ve velkém šetří na servisu, budou vždycky horší než třeba Qatar atd.

0 Citovat

3 roky dozadu do Tokya po ceste tam Turkish, po ceste späť JAL. Turkish o 10 levelov inde. Turci úplne nové lietadlo, skvelé IFE, vynikajúci catering (lepší som doteraz asi nemal, ani u Qatar/Emirates) a dokonca aj amenity kit v economy. Seating 2+3+2 a lietadlo poloprázdne. Oproti tomu JAL pokazené IFE, staré ošarpané lietadlo, seating 3+4+3, schytal som miesto v strede, catering v podobe studeného baleného sendviču na večeru a jogurtu s pečivom na raňajky a totálne plné do posledného miesta.

Takže aj tak celkový dojem bude závisieť od konkrétneho lietadla, naplnenosti atď. A na to, že JAL sú "5* aerolinka", bol to môj najhorší long haul let v živote.

0 Citovat

Turkish býval fajn, ale ten catering za poslední roky šel hodně dolů. Začínalo to kuchařem s bílou čepicí... Bulgur... Kuskus... třeba s kebabem... No a teď už jen rýže.... Snad jen plus za víno v umělohmotných flaskach a jeho neomezená konzumace.

Naopak amenity ve Finnair nebýval špatný, dlouhé roky jsem používal to jejich pouzdro na zip Marimekoo jako obal na mobil.

0 Citovat

MoonEclipse napsal(a):

3 roky dozadu do Tokya po ceste tam Turkish, po ceste späť JAL. Turkish o 10 levelov inde. 

Vůbec tvojí zkušenost nezpochybňuju, ale už delší dobu lítají JAL z Frankfurtu a Helsinek do Japonska s B787 ve které mají (asi jako jediná aerolinka na světě) 8 sedaček v řadě v economy. A to je velké plus.  

0 Citovat

No však jsem to psal už na začátku.  Do Japonska s japonskou a do Singapuru se  singapurskou aerolinkou😎. Dneska jsem se odvázal. Už druhý příspěvek 😀😀. 

0 Citovat

Souhlas, určitě bude nejlepší volba JAL/Singapore Airlines, ale jak bylo x-krát řečeno, záleží od konkrétního kusu letadla. S Turkish můžeš chytnou novou 777 nebo taky 15 let starou. Ještě bych se podíval, na China Airlines (Taiwanci). Před pandemii měli poměrně zajímavé tarify PRG - FRA/AMS - TPE - XXX, nicméně pokud si vybavuji, tak to bylo spíš směrem na jih (Kambodža, Bali, Filipíny). Ty long-hauly lítají novými A350 ...

0 Citovat

A já bych to vzal Singapurcem přes Frankfurt do New Yorku a odtud JALem do Tokia :D

0 Citovat

B787 není žádnej zázrak, raději hledej něco s A350. Finnair šel hodně dolů, kromě routingu do Asie nemá co nabídnout.

0 Citovat

Kolegovia, sú to jeho prvé long haul lety. Pravdepodobne bude musieť pozerať aj na peniaze...za menej peňazí s prihliadnutím na cena/výkon  odporúčam Quatar, Turkish alebo Etihad. Singapore, JAL, alebo EVA sú väčšinou už cenove niekde inde ak nenatrafí na akciu. A po Ázii odporúčam prelety nízkonákladovkami. Len nechápem - prvá cesta do Ázie  a tie najdrahšie destinácie? Po mojích skúsenostiach by som bral ako hub Kuala Lumpur s preletmi do Singapuru, Bali či na Langkawi a južné thajské ostrovy.

0 Citovat

V economy je to jedno...

 

0 Citovat

Opravdu to podle mě není jedno. Rozdíl ve velikosti  místa (ano záleží i na letadle, ale i sexuální turista, jedoucí do Česka vyhlášeném krásou děvčat, si jistě vybírá), v přístupu personálu jsou rozdíly opravdu dramatické ( srovnání otrávených evropských a usměvavých a úslužných asijských zaměstnanců u lepších aerolinek je značný), kvalita IFE, v nabídce a frekvenci distribuce a kvalitě jídla a pití, místě přestupu (určitě budu raději na hezkém, přehledném, vybaveném letišti než opačně), řešení problémů pokud se vyskytnou a třeba i taková blbost jako počet otevřených přepážek u check-inu. Třeba moje poslední zkušenost z Manily, kdy Eva Air měla 3 a nějaké čínská sračka vedle jen jednu, protože šetří. Takže čekáš v řadě třikrát tak dlouho. A že třeba v Manile čekáš fakt dlouho a fronty jsou brutální. Takže napsat, že je to jedno, je za mě blbost. Ani v Eco to jedno není. Nejsou tak velké rozdíly jako v C nebo F, ale jsou. 

A to, že je teď servis často osekaný, bych nebral jako argument. Nebude to věčně. Takže když nemáš prachy , vyber nejlevnější společnost. Všechny společnosti tě dopraví z bodu A do bodu B, pokud se nic nestane. Z tohoto pohledu jsou všechny stejné. :-)

0
16 reakcí