Ahoj,   také jsem vždy cestoval az do této doby, kdy přišla pandemie. Místo jen bezpečnosti, prohlídek a obav z terrorismu viz z 11 září 2001, tu máme ochranu zdraví.   Nebudu lhát, nezajmá mé očkování. Nechci se ale ani testovat, štourat nos PCR testem dokola a k tomu řešit hotel. Vždy se lítalo bez hotelu i mimo EU, dala se tam nejáká adresa z google, kde to chtěli a byl klid.   Příklad restrikcí: Prvních 14 dní, ale musíte bydlet pouze v tom jednom hotelu s již zmíněnou certifikací SHA+. Na Phuketu se dělají PCR testy nejen v den příletu, pak ještě 5. až 6. den pobytu a 11. až 12. den pobytu. https://www.novinky.cz/cestovani...o-40368527   Jsou ale stále místa a státy, kde to až tak neřeší. Stačí zamávat papírem, kde je vypsáno Negativní PCR a cesta je volná? Takový test od někoho dostanete a potom už jen stačí změnit datum. Co podvrhnutí testů? Třeba pozměnit QR kod, tak aby aplikace ukázala že je to zelené. Mimo ČR, pracovník má appku, kam to načte, určite nemá jen čTečku kde to sejme. Zajmá mě, kontrolují to online, proti nějaké DB?  https://www.zive.cz/clanky/v-evr...fault.aspx   Hodné státy, jaké doporučujete a odlet odkud? Dle mého Albanie, Mexico třeba, kde nebudou až tak důsledný.  .

Covid 19 a podvrhnutí testu, očkovaní, jak cestovat znovu free

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj,

 

také jsem vždy cestoval az do této doby, kdy přišla pandemie. Místo jen bezpečnosti, prohlídek a obav z terrorismu viz z 11 září 2001, tu máme ochranu zdraví.

 

Nebudu lhát, nezajmá mé očkování. Nechci se ale ani testovat, štourat nos PCR testem dokola a k tomu řešit hotel. Vždy se lítalo bez hotelu i mimo EU, dala se tam nejáká adresa z google, kde to chtěli a byl klid.

 

Příklad restrikcí:

Prvních 14 dní, ale musíte bydlet pouze v tom jednom hotelu s již zmíněnou certifikací SHA+.

Na Phuketu se dělají PCR testy nejen v den příletu, pak ještě 5. až 6. den pobytu a 11. až 12. den pobytu.

https://www.novinky.cz/cestovani...o-40368527

 

Jsou ale stále místa a státy, kde to až tak neřeší. Stačí zamávat papírem, kde je vypsáno Negativní PCR a cesta je volná? Takový test od někoho dostanete a potom už jen stačí změnit datum.

Co podvrhnutí testů? Třeba pozměnit QR kod, tak aby aplikace ukázala že je to zelené. Mimo ČR, pracovník má appku, kam to načte, určite nemá jen čTečku kde to sejme. Zajmá mě, kontrolují to online, proti nějaké DB? 

https://www.zive.cz/clanky/v-evr...fault.aspx

 

Hodné státy, jaké doporučujete a odlet odkud?

Dle mého Albanie, Mexico třeba, kde nebudou až tak důsledný.

0

Good luck s paděláním QR kódu. Když budeš mít štěstí, tak to skončí jenom slušnou pokutou.

Fakt tyhle debilni nápady nechápu. Jsou jasně daný pravidla a pokud je nechceš dodržovat, tak seď doma na prdeli.

0 Citovat

Není jednodušší si zajít zadarmo na test bez čekání? Buď špička nosu nebo sliny? Byl jsem teď poprvé za celou dobu Covidu na dvou testech během jednoho týdne na špičku nosu a za 5 minut jsem byl pryč i s papírem. Sraní s podvrhnutím QR kódu mi přijde časově daleko náročnější a hlavně bych ani nevěděl jak na to.

0 Citovat

Hlavně proč falšovat QR kód, když řada zemí stále akceptuje testy na formulářích bez kódu... A hlavně do toho Mexika není potřeba ani negativní test. Záleží však na aerolince a tranzitní zemi, zda do toho nehodí vidle a nebudou buzerovat testem. To samé Albánie. A pokud se letí z Albánie do Vídně s tranzitem do ČR, tak test ani očkování není pro rakouskou stranu potřeba.

0 Citovat

Ridder: co to je spicka nosu? PCR test uz se delat pouze takto? Ja mam info, ze tou spejli to jde az do zaaadu tedy nosohltanu.

0 Citovat

Michal: super odpoved :) To prave zjistuji, zda tam uz vyzaduji a resi QR kody a kde ne :) 

0 Citovat

Dříve nebyly ani cestovní pasy, tudíž bych prostě sbalil batůžek a překračoval hranice mimo místa, kde by mohli po člověku chtít například právě cestovní pas.

K druhé otázce, tedy státy, z těch bližších bych doporučil Liberland (odpadají trable s hotelem), či Kosovo (nikde žádné roušky). Z těch vzdálenějších například Šalamounovy ostrovy, či již zmíněné Mexico.

0 Citovat

templetaps napsal(a):

Ridder: co to je spicka nosu? PCR test uz se delat pouze takto? Ja mam info, ze tou spejli to jde az do zaaadu tedy nosohltanu.

Právě tomu testu, kterej jde až dozadu, jsem se chtěl vyhnout. Špička nosu je asi tak hluboko, jak hluboko by sis strčil do nosu prst :D Já byl na antigenu, ale PCR se tak dělá asi taky. Ze slin se dělá PCR určitě.

0 Citovat

PCR dělají v GenDet jen z výtěrem pusy.

Aeskolab naopak dělá antigeny výtěrem z přední části nosu. Umí i z nosohltanu, kdyby někdo chtěl. PCR umí ze slin, z pusy nebo klasicky sadisticky z nosohltanu. Sliny nedoporučuji - vůči odběru z pusy naslinit do zkumavky trvá kurevsky dlouho a zas to ve mně nějaký extra pozitivní dojem nezanechalo.

0 Citovat

Lol. Těším se až si tohohle vlákna všimne M&M duo (nemyslím Michala). To bude zase počteníčko (to už je teď) ... 

Jenom narychlo, já jako chápu, že výtěr z nosohltanu je nepříjemnej, ale trvá cca 1-3 sec a osobně je mi to mnohem příjemnější než ten z kraje nosu, kdy mě tam někdo šimral klidně 20sec (10sec/nosní dirka). Chápu, že někdo může mít citlivou sliznici, nebo jiný zdravotní problémy, ale to asi nebude problém pisatele. V obecný rovině je ale pro mě nepochopitelný, že to někomu vadí / bojí se toho tolik, aby si komplikoval dovolenou, nebo si ji odříkal. Rozumím strachu z false positive, ale ne strachu z testu samotnýho ... 

Jinak Thajsko/Phuket je jediná destinace v Asii, kam se aspoň takhle dá. Někomu to stojí za to podstoupit (těch 15k lidí za poslední měsíc) někomu ne ...

 

0 Citovat

Potom je to i zbytecne, vetsinou tam volat nebudou, pokud je papir akorat, tedy ma vse presne vcetne razitka :) 

Vsimat si muzou co chteji, nejsme jejich votroci, to je super svoboda muset litat se nekde stourat i kdyz cloveku nic neni. Jen pod zaminkou, ze asi jako muze prenaset.

Asie je ted problem, tam hadam ze to budou vic hrotit, predpokladam ze i jine staty napr Vietnam.

0 Citovat

Jakub S  tesis se marne , jsem stary poctivec  a  i kdyz jsem odmital  PCR test  a poprve az v cervnu  absolvoval antigen  a pak mel obavy s PCR v CR , nasel jsem covidpoint  kde PCR nebyl o nic horsi nez antigen v Dublinu tedy s kraje nosu ,ocekaval jsem ted co se bude dit v Recku a opet kraj nosu a PCR hotove  ,takze jediny problem je  to placeni ,agecko v CR 200 Kc ,takze to me nezrujnuje ,bohuzel Irsko chce porad  PCR  Mozna kdyz bych  mel jistotu ,ze me pusti do letadla  ,treba na Rhodosu fakt kontrolovali  PCR i PLF  v Dublinu pak vubec nic  ,tak bych neco fixloval  ,ale je to asi jak z rozmerem  zavazadla ..narazis na blbce a je pak problem  Sice jsou to vyhozene penize za testy ,ale proste to beru jako nutne zlo. ockovat se nechci a cestovat chci  a kdyz letim z Rhodosu do Dublinu za  17 euro  tak proc bych mel podvadet   Miguelas pokud vim je ockovany ,takze taky zadny svindl  

Jedine ze bych mel dobry pocit s toho ze jsem vydrbal s temi co  se vyzivaji v buzeraci lidi a nuti je k testovani  nebo k ockovani  a karantenam  ,ale v tomto pripade jsem nad veci  i kdyz bych za ty prachy mohl mit  dalsi dovcu  Treba me uspokojilo i to, ze jsem se vyhnul 5 dnum karanteny v CR, v Irsku uz zadna  nemusi byt, kdyz mam PCR i kdyz byl prilet s cervene zeme , ani dalsi test .. S karantenou ale nejspis v CR vydrbu a na zadny zbytecny test nepujdu, pokud zustane Irsko cervene ,.ale naplanuju si to tak ,abych ten test vyuzil pro navrat do Irska 

Treba to casem pomine i kdyz strasi vsude ,ze kdo nebude naockovany bude mit problemy .ale kdyz budou poradne demonstrace a lidi na to budou vic a vic kaslat tak se to snad nejak umoudri  Ag za tech 200 Kc bych akceptoval  i kdyz to povazuju za nesmysl Vsechno by stacilo postavit to na cestnem prohlaseni , ale je mi jasne ,ze ta banda  potrebuje vsechno prodat 

0 Citovat

Cestuj dementně v praxi :D 

0 Citovat

mikir napsal(a):

Ag za tech 200 Kc bych akceptoval  i kdyz to povazuju za nesmysl Vsechno by stacilo postavit to na cestnem prohlaseni , ale je mi jasne ,ze ta banda  potrebuje vsechno prodat 

To jako cestny prohlaseni, ze Covid nemam? A na zaklade ceho?

0 Citovat

Snad kazdy na sobe pozna jestli ma teplotu a je mu blbe ,tak rozumny zustane doma a neleze mezi lidi at uz by slo o covid nebo o chripku ,nebo jen nejakou virozu ,ale zdravaho  budou testovat , ockovat ,trasovat  omezovat a buzerovat ,,,Na zaklade ceho ? Jen domenka ze ma covid ?

0 Citovat

Víš co to znamená "bezpříznakový" ?

0 Citovat

Ale jo vim ,ale pocitove stejne  nejsi ve sve kuzi  

0 Citovat

floodland napsal(a):

[citace="mikir"]

Ag za tech 200 Kc bych akceptoval  i kdyz to povazuju za nesmysl Vsechno by stacilo postavit to na cestnem prohlaseni , ale je mi jasne ,ze ta banda  potrebuje vsechno prodat 

To jako cestny prohlaseni, ze Covid nemam? A na zaklade ceho?

[/citace]

 

Mikir dokáže pokaždé překvapit nějakou “geniální” myšlenkou - tohle by mě snad ani ve snu nenapadlo :)

0 Citovat

na zaklade svojho najlepsieho vedomia a svedomia :)))

0 Citovat

mikir napsal(a):

Jedine ze bych mel dobry pocit s toho ze jsem vydrbal s temi co  se vyzivaji v buzeraci lidi a nuti je k testovani  nebo k ockovani  a karantenam
Treba to casem pomine i kdyz strasi vsude ,ze kdo nebude naockovany bude mit problemy .ale kdyz budou poradne demonstrace

Snad kazdy na sobe pozna jestli ma teplotu a je mu blbe ,tak rozumny zustane doma a neleze mezi lidi at uz by slo o covid nebo o chripku ,nebo jen nejakou virozu ,ale zdravaho  budou testovat , ockovat ,trasovat  omezovat a buzerovat ,,,Na zaklade ceho ? Jen domenka ze ma covid ?

Krasne popsano :) 

A voto tu presne jde. Nekdy to obchazeni nedelame proto ze by bylo problem zaplatit test ale pro ten pocit. Navic me osobne se nikam nechce, volat do laborky neco jako...

"Dobry den, mohu se objednat na test? Karlin jo, tak ja tam dofrcim. Stouch, papir, razitko. Huraaa a ted mohu v Praze do sve oblibene restaurace, to je tak super"

wtf? Jasne ze chodim, mam sve podniky kde toto neresi a pro pripad hygieny mam upravene lejstro :)

Je to sice risk jak by nekdo rekl, ale co se da delat.

V hlave mi ale lezelo to letiste, takze proto ten dotaz :) Proto ted nikam necestuji, jelikoz cekam kam se cela vec posune :) Nejen test, ockovani, ale odradilo me taky predstava ze bude nekde vedro 35+ a budu muset nosit slintak uffff.  Treba v Thajsku mi bylo prvni dny fakt blbe, motani po ulici v Bangkoku. Jak jsem presel do vychlazeneho busu vse ok. Predstava ze tam nekde venku me nekdo napomina, ze musim mit slintak na xichtu, tak asi se tam slozim :( 

Nejhorsi je ze to hodne lidi jeste schvaluje, leti na test poctive (by me zajmalo kolik lidi fakt poctive chodi na test kvuli restauraci, kinu), ockovani. 

Doufam ze ted podzim teda bude pohoda, zadna rizika nebot vsichni slintak meli, meli ockovani, kazdej se poctive testoval a tech 5 - 10% lidi co jsou odboj to snad tolik nevytrhne :D

 

 

0 Citovat

Presne tak tonicu  porad nejde o nic jineho nez o virus chripkoveho charakteru a kdyz citim ze na me poleze chripka tak se nepohrnu do prace ,ani nikam za zabavou Ziskat moc nad lidmi bez pouziti zbrani byl neci uzasny napad a mnoho lidi naletelo ,ze se rozdelila spolecnost a ze bude vic zbohatliku a vic chudych a propast se rozsiri je bohuzel vetsine jedno ,ale cesta s toho moc neni je uz prilis mnoho poslusnych ovci 

0 Citovat

floodland napsal(a):

Víš co to znamená "bezpříznakový" ?

Nastup nove moci? Jako z dob inkvizice? Ukazu prstem jako pan Babis a reknu, tady jsou ty nemocny. Ihned karantena, trasovat, testy nejlepe rektalni jelikoz je to presnejsi. Lidi uveri, mozna ano a uz to jede viz minulost se opakuje :( 

Tohle urcite procento lidi nechce dopustit a ockovani se boji nejen kvuli priznakum ale kvuli seznamum a databazi (ktera je silne zabezpecena). 

0 Citovat

mikir napsal(a):

ze se rozdelila spolecnost a ze bude vic zbohatliku a vic chudych a propast se rozsiri je bohuzel vetsine jedno ,ale cesta s toho moc neni je uz prilis mnoho poslusnych ovci 

Lidi veri, mrkni do minulosti na jednoho pana malire s knirkem :D Dalsi dukaz treba film, kde se ta situace realne skutecne stala. Compliance - Narceni 2012. Vtip byl ten ze dotycny lidi skutecne poslechli a uverili :( 

 

0 Citovat

Pořád dokola. Je zajímavý, že tady kvičí pořád ta jedna a ta samá skupina. Nevšimnul jsem si, že by si tady "ovce" stěžovali na ty, co nic nedodržují. 

0 Citovat

Jinak mi antivaxeři připomínají vegany. To je jak přes kopírák. Víš jak poznáš vegana?

0