Ahoj, rádi bychom s přítelkyní vyjeli přes Vánoce a Nový rok do New Yorku. Nejsem si jist, jestli aktuální situaci dobře rozumíme, ale je to tak, že se čeká až USA povolí přílety z EU? Termín jsem našel jen listopad, bez přesného data. Myslíte, že se na to dá spolehnout a již dnes koupit letenky a ubytování? Moc děkuji za názor! Honza  .

Na Vánoce do New Yorku

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

5 reakcí

Ahoj,

rádi bychom s přítelkyní vyjeli přes Vánoce a Nový rok do New Yorku. Nejsem si jist, jestli aktuální situaci dobře rozumíme, ale je to tak, že se čeká až USA povolí přílety z EU? Termín jsem našel jen listopad, bez přesného data.

Myslíte, že se na to dá spolehnout a již dnes koupit letenky a ubytování?

Moc děkuji za názor!

Honza

0

Tak ubytování se dá za bookovat s možností free cancellation, ale:
1) Vánoce jsou vrchol sezóny
2) Ceny hotelů v US bývají uváděné bez daní
3) Musíte být plně očkovaní (jestli US fakt otevřou, jak uvádějí)

0 Citovat

V tyhle dobe se neda spolehnout na nic, to otevreni bylo pouze politicke gesto a zrovna rijen je mesic, kdy se muze stat asi tisic veci, vcetne nove mutace, etc. - rozhodne bych si ted nic nekupoval, dokonce sem nechal lezet i ty listopadove letenky od Lufthansy-Swissu (PRG-NYC za 6500kc a PRG-LAX 7600kc) co byly minuly tyden nekolik hodin k mani (chtel sem to sem hodit aspon do threadu, ale nejak me nelakala diskuse s mikyrem na tema jestli je lepsi Lufthansa nebo Ryanair a jestli je v prosinci drazsi parkovani v Los Angeles nebo na Kanarech a nasledna diskusni zumpa :D).

Pockal bych aspon do zacatku prosince, nez bych se k necemu odhodlal, samozrejme ubytkem s free cancellem nic nezkazis, ale letos bych si tenhle trip asi jeste rozmyslel a takticky vyckaval..

0 Citovat

Já jsem do toho šel prsama, na prosinec koupené letenky v C Floridu, k tomu aj condo za 5000$, tak snad to klapne😂

0 Citovat

Politické gesto bylo i otevření Kanady a do poslední chvíli se nevědělo, zda to dopadne. A těsně před otevřením v Kanadě sílily hlasy pro zrušení otevření, jelikož se rozjížděla 4. vlna. Já tedy věřím, že otevřou.

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Já jsem do toho šel prsama, na prosinec koupené letenky v C Floridu, k tomu aj condo za 5000$, tak snad to klapne😂

Tak tomu rikam spirit of warrior :D Sem zvedavej, jestli ti to klapne, muj plan je pockat co se stane 1.11. a podle toho se pak rozhodnu jestli Dubaj nebo Mia.. ;)

0
5 reakcí