Rok 2021 se pomalu blizi ke konci, tak doufam, ze jste jiz stihli vycerpat vsech 4-6 volnych vstupu do lounges na LK nebo PP od premium uctu u bank. U me to letos byly vstupy v PRG T2 (Praha), KRK (Kraków), KTW (Katowice), EOH (Medellín), ....   [vcetne vstupu bez limitu VIE (Wien) a PRG T1 (Praha)]. A u Vas?    .

Lounges & Salas VIP 2021

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

12 reakcí

Rok 2021 se pomalu blizi ke konci, tak doufam, ze jste jiz stihli vycerpat vsech 4-6 volnych vstupu do lounges na LK nebo PP od premium uctu u bank.

U me to letos byly vstupy v PRG T2 (Praha), KRK (Kraków), KTW (Katowice), EOH (Medellín), ....   [vcetne vstupu bez limitu VIE (Wien) a PRG T1 (Praha)].

A u Vas?

 

0

Erste T2 PRG a Aspire na AMS. Takže nic extra.

0 Citovat

Od té doby, co jsem si pořídil neomezený PP, tak jsem to přestal sledovat. Ale Jo, vybral jsem myslim 3 vstupy ve Vídni s rodinou při cestě na Korfu.

0 Citovat

RMF 🤭 a BLL... Pořádná bída. A Prahu beru jako standard :)

0 Citovat

x-krát Vídeň, pak Bratislava, Řím Fiumicino, Lisabon, Atény. A asi nejlepší Vídeň...I když bývá dost plno...

0 Citovat

Letos jen Pau Casals v Barceloně. Nejvíc jsem to potřeboval v Lisabonu v květnu, kde jsem měl 3 hodiny na přestup do Prahy, ale tam byly všechny Lounge Key salonky zavřený a pak v Ponta Delgadě, kde SATA salonek už asi taky vzal navždy za své. V Praze salonky neřeším, raději jsem doma a jedu na letiště až hodinu před odletem. 

0 Citovat

Letos kromě PRG a VIE pak LPA, LIS, CUN, EVN, LWO, KIV, VAR, KRK, TIA. Některé vícenásobně. Za mě asi nejlepší Air Transat Lounge v CUN a kupodivu fajn v KIV. Pro ženu VAR a LIS... A obě pražské lounge v dobách Covidu velmi dobrý standard, to je potřeba ocenit.

0 Citovat

Mauricius Amédée Maingard - překvapivě moc fajn včetně třeba sprchy.

Dubai T3 Cadiz Ahlan (B26) - dobré jídlo, super cappuccino, ale strašně neútulné prostředí, zima a katastrofální záchody, natož pak aby tam byla sprcha. Takže velké zklamání, když na tripadvisoru to má hodnocení 5,0... 

0 Citovat

Zklamání:

SAW - bohužel ukončili spolupráci s Lounge Key, sice vždycky stál za prt, ale bylo to pořád lepší jak na      přeplněných gejtech

RAK - jeden salónek uzavřen, druhý nabízel pouze nealko (červenec), tak jsme tam ani dál nešli

Příjemné překvapení:

AMM - celé první podlaží, samostatná kavárna včetně točených zmrzlin, samostatný alko bar i s míchanými nápoji, slušný výběr jídla včetně pizza corner

 

0 Citovat

Dobře, tak já ještě přidám i navštívené lounges v roce 2021 díky prémiovým letenkám:

Říjen:
RIX (Riga) - Primeclass Business Lounge ... decentní občerstvení včetně lotyšského Balsamu.
IST (Istanbul) - Turkish Airlines Lounge Miles&Smiles ... obrovská, s tureckými delights, kromě vína a piva Efes žádný další alkohol.

Listopad:
LIN (Milano Linate) - British Airways Lounge ... decentní i teplá snídaně nutná objednat přes web nebo qr kód.
MAD (Madrid) -  Premium Lounge Dalí (T4) ... různé snídaňové a obědové menu se zaměřením na španělskou kuchyni, podobně i výběr vín a sherry.
MAD (Madrid) - Premium Lounge Velazquéz (T4s) ... totožná nabídka jako v Dalí, přímý výhled na letištní plochu.

Prosinec:
BOG (Bogotá) - El Dorado Lounge ... hezký design, detašovaný bar s alkoholem, jídelna s teplými pokrmy, relax zóna s nápoji a studeným občerstvením.
MAD (Madrid) -  Premium Lounge Dalí (T4) ... viz výše. 

Následně jsem zvědav, jaké další nápady přinese rok 2022.

0 Citovat

Fakt v Turkish lounge IST není tvrdý alkohol? Na starém letišti ho v jejich loungi bylo vždy mraky a zažil jsem, že si lidí brali celé lahve ke stolu, aby šetřili kroky... 

edit: Už vidím, oni udělali extra Business Lounge, tak pak jo.

0 Citovat

Hnus. Dalši důvod s Turkem neletět :-). Ten nejpodstatnější 🤣

0 Citovat

Letos začátkem října  byla na IST situace taková, že byly otevřené jen IGA lounge a Turkish Airlines Lounge Miles&Smiles, (Turkish Airlines Lounge Business zavřená). Na dotaz ohledně něčeho tvrdšího mi bylo řečeno, že kvůli pandemii nanejvýš pivo a víno 🤷. (Nebo že by kvůli turecké vyšší dani na alkohol? 😉). 

Musím uznat, že TK business class byl letos na podzim opět docela solidní. Loňskou zimu prý docela bída formou jídelní krabičky na palubě.

0
12 reakcí