Zdravim. Stejná letecká společnost Aeromexico, únorový jednosměrný let: A) Madrid-Mexico City za 12244 Kč B) Madrid-Mexico City-Cancún za 8685 Kč Jde mi o Mexico City, čili varianta B je jasná volba. Je obecně nenastoupení na navazující let ok z hlediska obstrukcí od aerolinky? Příruční zavazadlo je jasné. S odbaveným pokud v Mexico City nahlásím odchod z letiště, samotné bez cestujícího ho zřejmě nepošlou, že?  .

Jednosměrná letenka Madrid-Mexico City-Cancún za 8685 Kč a nenastoupení na navazující let

Založil ve fóru Hledám letenku

5 reakcí

Zdravim.

Stejná letecká společnost Aeromexico, únorový jednosměrný let:

A) Madrid-Mexico City za 12244 Kč

B) Madrid-Mexico City-Cancún za 8685 Kč

Jde mi o Mexico City, čili varianta B je jasná volba.

Je obecně nenastoupení na navazující let ok z hlediska obstrukcí od aerolinky? Příruční zavazadlo je jasné. S odbaveným pokud v Mexico City nahlásím odchod z letiště, samotné bez cestujícího ho zřejmě nepošlou, že?

0

K zavazadlu: Nejspíš nebudou moc ochotni ho vyndavat a mohou za to chtít i nemalý poplatek.

V dnešní době je i docela solidní šance, že bude potřeba reroute. A v tom případě tě už nemusí směřovat přes Mexico City, ale můžou tě dopravit např. přímo přes oceán do Cancúnu.

Kromě toho, ke vstupu do Mexika může být potřeba zpáteční letenka. Provokovat pasováka s jednosměrnou, kterou jsi ukončil už v Mexico City, nemusí být nejlepší nápad. 

0 Citovat

 

nenastoupení na navazující let není obecně z pohledu aerolinky OK. Naopak to nesnáší většinou. Jedině že sehraješ divadelko, že ti je hrozně zle. Pak tě ale můžou poslat za doktorem na letišti, pokud tam nějaký je,

PS: A hrát v dnešní době nemocného neni zrovna dobrý  nápad 🤣

0 Citovat

A ono se už v Mexiku nemusí zavazadlo vyzvedávat tak jako tak? 

0 Citovat

Když jsme letěli s turkish airlines do Mexiko City a zbytek cestujících pokračoval do Cancunu kontrolovali při výstupu z letadla útržky z boarding pasu a teď vím proč.

0 Citovat

Pokud je to přestup na jiný let (jiné číslo letu) tak podle místního průvodce je potřeba znovu odbavit kufr a přestoupit na vnitrostátní let. V takovém případě můžeš odejít z letiště i s kufrem nikdo tě nebude nutit do letadla nastoupit.

Nikdy jsem takhle neletel, ale myslím že aerolinky hodně straší do médií, ale skutečnost bude o dost méně dramatická. 

0
5 reakcí