Zdravím,  letím poprvé delší trasu s více přestupy (zatím jsem letěla vždy jen po Evropě). Konkrétně letím Praha-Paříž (AirFrance), Paříž - Sao Paulo (AirFrance) a Sao Paulo - Caxias do Sul (Gol). Zpátky Caxias do Sul - Sao Paulo (Gol), Sao Paulo - Amsterdam (KLM) a Amsterdam - Praha (KLM).  Hlavně mě zajímá, kde dostanu jaké palubní lístky? Logicky bych tipovala, že mezi přestupy se stejnou leteckou společností můžu jít normálně přes cedulku tranzit a kufr mi přehodí sami, a když měním letecké společnosti, tak musím vylézt ven přes nějakou kontrolu, vzít si kufr a udělat znovu odbavení, ale nevím zda jsou mé domněnky správné. Za detailnější vysvětlení budu jen ráda! Děkuji. :-)  .

Jak na přestupy na letišti?

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

1 reakce

Zdravím, 

letím poprvé delší trasu s více přestupy (zatím jsem letěla vždy jen po Evropě).

Konkrétně letím Praha-Paříž (AirFrance), Paříž - Sao Paulo (AirFrance) a Sao Paulo - Caxias do Sul (Gol). Zpátky Caxias do Sul - Sao Paulo (Gol), Sao Paulo - Amsterdam (KLM) a Amsterdam - Praha (KLM). 

Hlavně mě zajímá, kde dostanu jaké palubní lístky? Logicky bych tipovala, že mezi přestupy se stejnou leteckou společností můžu jít normálně přes cedulku tranzit a kufr mi přehodí sami, a když měním letecké společnosti, tak musím vylézt ven přes nějakou kontrolu, vzít si kufr a udělat znovu odbavení, ale nevím zda jsou mé domněnky správné. Za detailnější vysvětlení budu jen ráda!

Děkuji. :-)

0

Ahoj, pokud máš Air France a KLM na jedné rezervaci, tak ti v Paříži a Amsterdamu přeloží kufr sami. Gol byl zřejmě kupován zvlášť (a i kdyby nebyl), tak si na letištní São Paulo - Guarulhos (GRU) budeš muset vyzvednout kufr na mezinárodním terminálu a znovu si jej nechat odbavit na domácím terminálu.

Palubní lístky dostaneš buď při web check-inu nebo v check-in automatu nebo na check-in přepážce na letišti.

Z netradičního letiště Caxias do Sul nezapomeň navštívit vinařskou oblast Bento Gonçalves nebo města německých imigrantů Gramado a Canela.

0
1 reakce