Zdravim vsechny, bohuzel se asi zaradim k zastupu lidi, co nakoupili a prohloupili na kiwi.com. Nejsem zkuseny a proto potrebuji radu. Snazil jsem se zde prelouskat vse, co se teto spolecnosti tyka. Smula, ze jsem necetl drive. No k problemu. Samozrejme jsem tedy koupil (unor 2022) letenky na dovolenou (5 clena rodina) z PRG do ROME a zpet. Obe cesty leteckou spolecnosti Wizz Air. Tento tyden v utery prisla zprava od kiwi.com, ze zpatecni let (31.8.2022) je spolecnosti Wizz Air zruseny. Overil jsem si, ze je to tak. Skutecne se tam na ten den nejde bookovat (vlastne vsechny stredy v srpnu jsou proskrtle). Samozrejme, po overeni rezervace na strankach Wizz Air, je napsano, ze musim kontaktovat zprostredkovatele.  No zde je ten problem. Kiwi.com nabizi alternativy napr. Raynair s dalsim priplatkem 7.500Kc - to je asi jedna z tech 'rozumnejsich', pak to jsou tatlni nesmysly 20.000+. Nebo je tam moznost, ze se muzeme vratit Regiojet Busem (??), kdyz priplatim 4.000Kc. Ja proste porad nechapu, proc chteji po me takove castky, kdyz uz jsem letenku zakoupil, ale byla (z nejakeho duvodu) zrusena. Kdybych byval koupil od Wizz Air primo - jsou to skutecne ty alternativy, kt. oni nabizi, nebo si to kiwi.com nejak cuca z prstu nebo jak to nazvat. Kdyz vezmu ten Raynair a zaplatim tedy dalsich 7.500Kc - tedy v podstate koupim nove letenky - mam pravo zadat nejakou nahradu na ten zruseny let? Kiwi.com urguje, at alternativu vyberu, co nejdrive, ze se letenky mohou vyprodat. Vyplati se nejak cekat? Je tam nejaka lhuta na vybrani te alternativy? Napr ten Raynair byl puvodne (pred 2 dny) 8000Kc. Opravdu uvitam, nejakou radu, i kdyz jich asi moc nebude, no. Kazdopadne, ze jsem spadl do hnoje, mi psat nemusite, to uz vim.    .

kiwi.com / dalsi, co se spalil

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

Zdravim vsechny,

bohuzel se asi zaradim k zastupu lidi, co nakoupili a prohloupili na kiwi.com.

Nejsem zkuseny a proto potrebuji radu. Snazil jsem se zde prelouskat vse, co se teto spolecnosti tyka. Smula, ze jsem necetl drive.

No k problemu. Samozrejme jsem tedy koupil (unor 2022) letenky na dovolenou (5 clena rodina) z PRG do ROME a zpet. Obe cesty leteckou spolecnosti Wizz Air. Tento tyden v utery prisla zprava od kiwi.com, ze zpatecni let (31.8.2022) je spolecnosti Wizz Air zruseny. Overil jsem si, ze je to tak. Skutecne se tam na ten den nejde bookovat (vlastne vsechny stredy v srpnu jsou proskrtle).

Samozrejme, po overeni rezervace na strankach Wizz Air, je napsano, ze musim kontaktovat zprostredkovatele. 

No zde je ten problem. Kiwi.com nabizi alternativy napr. Raynair s dalsim priplatkem 7.500Kc - to je asi jedna z tech 'rozumnejsich', pak to jsou tatlni nesmysly 20.000+.

Nebo je tam moznost, ze se muzeme vratit Regiojet Busem (??), kdyz priplatim 4.000Kc.

Ja proste porad nechapu, proc chteji po me takove castky, kdyz uz jsem letenku zakoupil, ale byla (z nejakeho duvodu) zrusena. Kdybych byval koupil od Wizz Air primo - jsou to skutecne ty alternativy, kt. oni nabizi, nebo si to kiwi.com nejak cuca z prstu nebo jak to nazvat.

Kdyz vezmu ten Raynair a zaplatim tedy dalsich 7.500Kc - tedy v podstate koupim nove letenky - mam pravo zadat nejakou nahradu na ten zruseny let?

Kiwi.com urguje, at alternativu vyberu, co nejdrive, ze se letenky mohou vyprodat. Vyplati se nejak cekat? Je tam nejaka lhuta na vybrani te alternativy? Napr ten Raynair byl puvodne (pred 2 dny) 8000Kc.

Opravdu uvitam, nejakou radu, i kdyz jich asi moc nebude, no. Kazdopadne, ze jsem spadl do hnoje, mi psat nemusite, to uz vim.  

0

Kdybys to byl býval koupil přes Wizzair, mohl by sis vybrat jednu z jejich možností pro rebook na stejné nebo alternativní trase zdarma v horizont -14, +30 dní nebo dostat refund za zrušený směr nebo celou rezervaci. To samé tam má asi Kiwi. 

Jak z toho ven? Letenky by měly zůstat platné ve směru do Říma ( i když nic nevybereš), ale jeden nikdy neví - je to Kiwi. Zpáteční směr můžeš koupit přímo u Ryanairu, pokud to vyjde levněji jak přes Kiwi.

Všeobecně, pokud ti zrušili let, můžeš chtít refund. Otázka je, jak to má Kiwi ošéfované. Každopádně refundy u nich trvají dlouho.

0 Citovat

Nechte si vratit penize a kupte let, jaky chcete Vy, sam. Primo u aerolinek. A pres kiwi uz nikdy nic.

2 Citovat

Letenka stojí priamo cez ryanair cca 1000 CZK

0 Citovat

Tohle mě hodně zajímá. Jak přijde člověk na to koupit letenky přes Kiwi? To mu to někdo poradí, vidí na ně reklamu, nebo co je tím rozhodujícím faktorem si vybrat společnost, která je ve všech srovnávačích s přehledem nejdražší? A to pominu naprostou samozřejmost se před koupí podívat na recenze.

5 Citovat

No bohužel každý druhý "co to chce zkusit bez cestovky" zná jenom pojebané kiwi. Fakt velká většina známých za mnou přijde s dotazem, kde Kiwi je první co je napadne.

Asi marketing,. nebo já nevím. Ještě teda asi takový falešný pocit, že to bude jednodušší než přes aerolinku a že se o tebe kiwi postará.

Každopádně my víme jak se postará...

 

3 Citovat

Google. Teď na to koukám, že to vyskakuje jako první sponzorovaný odkaz.

0 Citovat

floodland napsal(a):

Tohle mě hodně zajímá. Jak přijde člověk na to koupit letenky přes Kiwi? ...

Moc důvodů pro nákup u nich není, i když najdou se. Někdy je cena  u evropských letů o 1-2€ nižší než konkurence :-) . Dále třeba někdo požívá zaměstnanecké benefity Flexipass Sodexo (virtuální peníze) a na cestování je tam asi rok stará možnost s vouchery použitelnými u Kiwi a Letušky.

 

0 Citovat

Zkusil bych live chat nebo zavolat do wizz. 

0 Citovat

To mi psala jedna znama, ze koupila u kiwi napoprve letenky, ze chtela, aby se o ne nekdo postaral🙏, ze to jeste nezna.

0 Citovat

Tak Kiwi kdysi bývalo super (tehdy ještě Skypicker), ale pak to šlo do kopru. Taky jsem se úplně stejně napálil a už nikdy přes Kiwi nic brát nebudu. (přezdívka není placená spolupráce).

0 Citovat

Jak říká Jan Vidim, zkuste ze všeho nejdřív live chat. Informujte se i u Wizzair a o refund bojujte, i kdyby to trvalo dlouho, nemáte už co ztratit. Zpáteční letenky s Ryanair si kupte si nejdřív, levnější už nebudou. Zvažte, jestli si poslední den a noc nechcete užít právě na pobřeží v Ostii, letiště Fiumicino je asi třicet kilometrů z nádraží Termini.

0 Citovat

Já bych nové letenky ještě nekupoval a zabojoval spíš o rebook těch stávajích

0 Citovat

Ty máš snad s kiwi nějaké zkušenosti, že se s nimi dá rozumně domluvit a že vůbec rychle reagují? Když chtějí za změnu asi víc než stojí letenky (nevím, jestli to není ovlivněné zavazadly), nevypadá to na rozumnou domluvu. Než se vyřídí rebook, budou ceny koncem srpna mnohem vyšší.

1 Citovat

S kiwi nemám zkušenosti. Mám ale dost zkušeností s Wizz. Na kiwi bych se vysral, to je bez debat. Ale wizz by mohl umožnit změnu na jiný odlet. 

0 Citovat

Ale baví se Wizzair s těmi, kteří koupili přes zprostředkovatele? A pokud preferují stejný den, s Wizzairem stejně nemůžou.

0 Citovat

No to je to, co bych právě vyzkoušel

0 Citovat

Na jakém kontaktu by to mohl vyzkoušet? Píše: Samozrejme, po overeni rezervace na strankach Wizz Air, je napsano, ze musim kontaktovat zprostredkovatele. 

0 Citovat

Libore snažíš se pomoct nebo se snažíš dokázat, že se mýlím (což může být pravda, tbh)?

Ze zkušenosti vím, že chat a call centrum umí udělat úpravy, které rezervační systém říká, že nejsou možné. 

0 Citovat

Já nevím, jestli se mýlíš. Snažil jsem se zjistit, jestli mu tvá rada (v rozporu s ostatními) může pomoci nebo ho jen zpomalí a ve výsledku poškodí. Kdybys ji napsal podrobněji, že nemyslíš kiwi a přidal tu poslední větu, nic bych nepsal.

0 Citovat

Tak není se čemu divit, že se najde spousta lidí co u Kiwi letenky nakupuje. Obzvlášť když si přečtou podobně oslavné články

https://archiv.hn.cz/c1-67081440...o-kiwi-com

0 Citovat

floodland napsal(a):

 A to pominu naprostou samozřejmost se před koupí podívat na recenze.

njn ale když ty recenze (obecně) píší většinou hlavně ti nespokojení ..

Kdybych to tu neznal a chtěl se přesunout vlakem např. z Prahy do Ostravy a kouknul na recenze železničních dopravců (ČD ,Regiojet a Leo) ,tak to půjdu asi pěšky jelikož otřesné recenze mají všichni 3 ..

1 Citovat

Souhlas! A proto přidávám pozitivní recenzi.

Já letěla s Kiwi poprvé v životě před 3 týdny Skiathos a 1A✌️😁

Kdybych všechny 3 lety (cesta tam s přestupem) koupila samostatně u nízkonákladovek, stála by mě cesta skoro 2000 Kč, přes kiwi to vyšlo na 1100 Kč ( proto jsem to riskla)..

Nervozita díky nechvalným recenzím byla, co tom žádná..

Ale výsledek super. Navíc –odbavili mě bez práce, průběžně posílali letenky a dokonce i sedadla se spolucestující byla vedle sebe a u jednoho letu priority. 🙏

 

lma napsal(a):

[citace="floodland"]

 A to pominu naprostou samozřejmost se před koupí podívat na recenze.

njn ale když ty recenze (obecně) píší většinou hlavně ti nespokojení ..

Kdybych to tu neznal a chtěl se přesunout vlakem např. z Prahy do Ostravy a kouknul na recenze železničních dopravců (ČD ,Regiojet a Leo) ,tak to půjdu asi pěšky jelikož otřesné recenze mají všichni 3 ..

[/citace]

 

 

0 Citovat

Recenze pisopu hlavne nespokojeni, na druhou stranu v principu je naprosta vetsina spokojena. Ono je celkem pravdepodobne ze se nic nestane - zadny let se nezrusi, nezmeni - a pak asi prakticky neni duvod k nejake nespokojenosti.

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

...

Jak z toho ven? Letenky by měly zůstat platné ve směru do Říma ( i když nic nevybereš), ale jeden nikdy neví - je to Kiwi. Zpáteční směr můžeš koupit přímo u Ryanairu, pokud to vyjde levněji jak přes Kiwi.

...

Zdravim vsechny a dekuji za rady a komenty. 

Zatim zadny posun, na chat message zatim zadna reakce. A ted uz nabizi jen Lufthansa +22.000 a vyse.

Jak pise Michal, ma nekdo zkusenost s kiwi (kdyz nebudu reagovat na jejich nabidku a nic nevyberu), jestli tedy prvni cesta stale plati ci ne? Protoze mi asi nezbyva nez koupit primo.

Vubec se mi nezda, poustet se do boje o refund, kdyz procitam, jak dlouho lidi cekaj a nemaj porad nic. A co si vlastne mam predstavit za tim Voucherem? To bych zase musel vybrat nejaky let pres kiwi, a to tedy uz rozhodne nechci.

0