Prosím, nemáte někdo aktuální zkušenost s přepravou kočárku se společností Ryanair. Je opravdu zdarma?  .

Přeprava kočárku pro děti

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

12 reakcí

Prosím, nemáte někdo aktuální zkušenost s přepravou kočárku se společností Ryanair. Je opravdu zdarma?

0

Letěli jsme loni s Ryanair na Mallorcu a kočárek bez problémů zdarma, teď jsme letěli s Wizzair a také bez problémů. Za 3 týdny letíme znovu Mallorcu s Ryanairem tak snad to bude stejné

1 Citovat

Ryanair v červnu bez problému.

Na přepážce je třeba odbavit, případně si nechat olepit a předat u vstupu do letadla. Kočárek musí být možno složit a je k Infantovi zdarma (včetně zavazadla pro něj). Ryanair oproti Wizzu navíc umožňuje i zdarma přepravu autosedačky pro infanta ale musí být zabalená.

0 Citovat

Kočárek je zdarma do té doby, dokud ho dítě potřebuje a je rodiči vyžadováno. Nemusí být jen infant (do 2 let).

1 Citovat

Kočárek zdarma by měly vzít všechny letecké společnosti. 

0 Citovat

S dcerou jsme letěli s Ryanair před druhými narozeninami a poté ve věku 2 a 2 měsíce. Nikdy nebyl s kočárkem problém. Jak píší výše, nechat označit u přepážky check in. Ve Vídni chtěli dceru vidět, jelikož při označování neseděla v kočáře, ale pobíhala po hale. Aktuální zkušenost z října. 

0 Citovat

ked som videl v Kosiciach ake deti berie minorita na lety do Anglicka, tak si myslim, ze vekovy limit je pravdepodobne ohraniceny pubertou

1 Citovat

Ahojte , měl bych taky jeden dotaz, částečně k tématu a nechci zakládat nové vlákno. Letenka inflant stojí vlastně jen poplatek 25E , někdy však najdu levnější letenky, např. za 10E či 15E a nevím, zda můžu koupit takto letenku i pro dítě do dvou let..? Pokud by to takto šlo, lze si pak vzít kočárek nebo v tomto případě už nikoli, děkuji , Pavel 

0 Citovat

Koupe letenky - na dlouhe lety jsem kupovala letenku i pro infanta, aby mel vlastni sedadlo. Resila jsem pres infolinku aerolinky, jinak me system nepustil. Co se tyka nizkonakladovek, tak zkusenost nemam.

 

Kocarek bereme i pro dite starsi 2 let, nikdo to neresil. Vzdy nam ho prepravili zdarma. 

1 Citovat

Já mám s "inflant" letenkou zkušenost jen u Ryanairu, kde právě při koupi inflant platím jen poplatek , ale sedačku svoji nemá .... Čili pokud se domýšlím správně, tak když koupím normální letenku, tak v některých případech bude levnější , navíc dostanu sedačku a kočárek bych mohl mít s sebou i tak. Ale jistý si nejsem, proto se ptám ... Díky za každou reakci.

0 Citovat

Ryanair má v podmínkách, že pokud dítě má méně než 2 roky (infant) a chcete ,mu koupit vlastní místo k sezení, musí cestovat ve schválené dětské sedačce.

Zda se dá koupit jako adult např za 10€ místo za infant poplatek 25€ jsem nezjišťoval a očekával bych problémy při zadávání roku narození dítěte.

Samozřejmě taky bych rád platil 10€ za infanta jako za sebe, místo 25€ .. 

 

2 Citovat

Řešili jsme stejný problém. Letenka u Ryanair pro dospělého byla levnější než poplatek za infanta. Na chatu nám sdělili, že nelze koupit letenku pro infanta jako pro dospělého, že musíme uhradit poplatek 25€. Kočárek přepravují zdarma pro dítě dokud ho potřebuje, tzn. i déle než jsou 2 roky. Osobně vyzkoušeno. Akorát na odbavení kočáru chtějí dítě vidět v něm sedět, aby viděli, že máte skutečně letenku i pro dítě a nepřepravujete kočár na černo. 

1 Citovat

No pri zadavani datumu narozeni by byl asi problem, resenim je zafat jiny rok narozeni, tohle pri checkinu nikdo neresi.  Normalne bych koupila letenku, jako pro starsi dite, dejme tomu 3 roky. Koukaji jen na jmeno vs. doklady. Kdo kolik platil za jakou letenku, je jedno.

1
12 reakcí