Ahojte, koupil jsem letenky do Bukureště od BlueAir přes Mytrip (letenky hledány přes Skyscanner), letecká společnost let zrušila a já potrdil zájem o refundaci.  MyTrip mi ale peníze nevyplatil a odvolal se na jejich podmínky, že musím souhlasit s poplatkem 370 Kč za každou letenku. Takže nová zkušenost MyTrip nikdy více.   Případně máte někdo tip, jak se vyhnout tomuto poplatku? díky     Please note that airline has cancelled the flight but refund has not been processed as we have not received confirmation from you that you want refund. Kindly advise if you want refund. Also be advised that 370.00 CZK per person assistance fee will be charged. For more information about our fees and your consumer rights under Regulation (EC) no. 261/2004, please see our Terms and Conditions and our FAQ. Note that our fees are non-refundable.    We sincerely apologise for the inconvenience caused to you.    .

Varování před Mytrip

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

8 reakcí

Ahojte, koupil jsem letenky do Bukureště od BlueAir přes Mytrip (letenky hledány přes Skyscanner), letecká společnost let zrušila a já potrdil zájem o refundaci. 

MyTrip mi ale peníze nevyplatil a odvolal se na jejich podmínky, že musím souhlasit s poplatkem 370 Kč za každou letenku. Takže nová zkušenost MyTrip nikdy více.

 

Případně máte někdo tip, jak se vyhnout tomuto poplatku?

díky

 

 

Please note that airline has cancelled the flight but refund has not been processed as we have not received confirmation from you that you want refund. Kindly advise if you want refund. Also be advised that 370.00 CZK per person assistance fee will be charged. For more information about our fees and your consumer rights under Regulation (EC) no. 261/2004, please see our Terms and Conditions and our FAQ. Note that our fees are non-refundable. 

 

We sincerely apologise for the inconvenience caused to you.

 

0

To je daň za nákup přes překupníka, kterou odepiš, a poučení pro příště kupovat přes aerolinky.

7 Citovat

Tohle není nic nového, tam se teoreticky vyplatí jen opravdu drahé letenky, kde může být úspora i několik tisíc, zejména když letí více lidí, ale je potřeba vzít v úvahu kolik času je do odletu a co je to za aerolinku, protože stačí nějaká lokální stávka a už je problém - praktické využití je tak minimální.

0 Citovat

Tak s Blue Air by nepomohlo, ani kdyby to kupoval pres ne 😀

3 Citovat

Přesně tak. Problém není v Mytrip ale v Blue Air. Pozastavili provoz, zmrazené bankovní účty atd. Asi se to řeší problému kapku táhne.

0 Citovat

Tohle by ale neměl být problém - ty peníze dostane v nejhorším přes chargeback, tedy kromě toho fee.

0 Citovat

@lukas_kalousek: Mytrip od vás nechce souhlas s poplatkem, chtějí potvrdit, že chcete refund. Souhlas s poplatkem jste dal, když jste při rezervaci zaškrtnul, že souhlasíte s všeobecnými obchodními podmínkami (které obsahují i servisní poplatky).

https://cz.mytrip.com/rf/travel-...DICES_FEES

2 Citovat

Zkusil bych chargeback s tim, ze sluzba nebyla poskytnuta - let se nekonal. Resil jsem to zacatkem Covidu, kdyz jsem uz cekal nekolik mesicu na vraceni penez od Turkish. Banka si vyzadala dalsi dokumentaci, screenshot z FlightRadaru stacil k podani zadosti.

Nakonec je tedy stihli Turkish predbehnout s vracenim z jejich strany.

0 Citovat

Jinak ono tu uz podobne a trochu podrobnejsi varovani nejakou dobu je :)

https://www.cestujlevne.com/blog...si-letenky

0
8 reakcí