Chtěl bych vás požádat o radu, zda mám ve své situaci nárok na kompenzaci (€250 dle nařízení EU) kvůli zrušenému letu. Jednalo se o let AMS-PRG, který byl zrušen aerolinkou EasyJet 4 dny před odletem. Jiný let mi nabídnut nebyl a ani žádný který by splňoval pravidla (+- 2h) tou dobou neletěl. Cena letenky mi vrácena byla. Důvod zrušení: "Unfortunately, Amsterdam airport have had to put a temporary limit on the number of flights departing each day and have directed us, along with other airlines, to cancel some of our flights." Pokusil jsem se žádat o kompenzaci přes jejich formulář a zamítnuto ("authorities of Amsterdam Airport requested all airlines to reduce their flight schedule due to the airport's capacity issues. As your flight was scheduled to operate during a time where schedule reduction was required, we had no option but to cancel it.") Chápu, že je to zrušeno kvůli třetí straně (letiště, konkrétně nedostatek personálu na sekuritě), ale to nerušilo lety všechny, ale jen pár (letěl jsem nakonec místo toho ve stejný den a čas do LHR s BA a kamarádka do VIE s Austrian) a easyJet si mohl vybrat, který let zruší. Zároveň bych očekával, že když si letiště špatně nasmlouvá zaměstnance, tak by pak mohlo aerolince platit kompenzace, ale to je samozřejmě spekulace. Myslíte, že má cenu to eskalovat dál nebo je to předem prohrané?  .

EasyJet - zrušený let a kompenzace

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Chtěl bych vás požádat o radu, zda mám ve své situaci nárok na kompenzaci (€250 dle nařízení EU) kvůli zrušenému letu.

Jednalo se o let AMS-PRG, který byl zrušen aerolinkou EasyJet 4 dny před odletem. Jiný let mi nabídnut nebyl a ani žádný který by splňoval pravidla (+- 2h) tou dobou neletěl. Cena letenky mi vrácena byla.

Důvod zrušení: "Unfortunately, Amsterdam airport have had to put a temporary limit on the number of flights departing each day and have directed us, along with other airlines, to cancel some of our flights."

Pokusil jsem se žádat o kompenzaci přes jejich formulář a zamítnuto ("authorities of Amsterdam Airport requested all airlines to reduce their flight schedule due to the airport's capacity issues. As your flight was scheduled to operate during a time where schedule reduction was required, we had no option but to cancel it.")

Chápu, že je to zrušeno kvůli třetí straně (letiště, konkrétně nedostatek personálu na sekuritě), ale to nerušilo lety všechny, ale jen pár (letěl jsem nakonec místo toho ve stejný den a čas do LHR s BA a kamarádka do VIE s Austrian) a easyJet si mohl vybrat, který let zruší. Zároveň bych očekával, že když si letiště špatně nasmlouvá zaměstnance, tak by pak mohlo aerolince platit kompenzace, ale to je samozřejmě spekulace.

Myslíte, že má cenu to eskalovat dál nebo je to předem prohrané?

0

Tak aerolinka učinila své obchodní rozhodnutí, který let zruší ze své vůle, aby vyhověla požadavku letiště. Navíc tento požadavek letiště určitě nepřišel 4 dny před odletem a byl známý řadu týdnů (není to nová záležitost). Přes aerolinku to ale už nikam jinam nepovede. To má svůj narativ a bude se ho držet.

Zkus zapojit Evropské spotřebitelské centrum.

3 Citovat

Ahoj, chtěla bych se zeptat, mě EasyJet také zrusil let, dva dny predem, ale byl to navazující let na let taky od easyjetu, mám nárok na bezplatné zrušení i prvního letu? Za druhy let mi nenabidli alternativu a jiný let od nich leti až za tři dny a přes jiné společnosti je to drahé. Takže tu první letenku nevyuziju a v podmínkách mají za zrušení 

0 Citovat

To hodně záleží kde jsi tu letenku koupil

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Tak aerolinka učinila své obchodní rozhodnutí, který let zruší ze své vůle, aby vyhověla požadavku letiště. Navíc tento požadavek letiště určitě nepřišel 4 dny před odletem a byl známý řadu týdnů (není to nová záležitost). Přes aerolinku to ale už nikam jinam nepovede. To má svůj narativ a bude se ho držet.

Zkus zapojit Evropské spotřebitelské centrum.

Díky za info, zkusil jsem to ESC, tak uvidíme jak to dopadne.

0
4 reakce