Ahoj, nemá prosím někdo zkušenosti s chybějícím číslem tkt při odbavení na přepážce (In the c-in system was not attached his TKT number.) ? Číslo chybělo u 2. osoby v rezervaci. Z pohledu cestujících vše v pořádku a potvrzeno v emailu i systému aerolinky. Manuálně se check-in agentovi nepodařilo číslo tkt do systému vložit, na aerolinku (Aer Lingus) se handling nedovolal a letadlo odletělo. Nebudu popisovat absolutní nekompetentnost Menzies Aviation, který se od problému zcela distancoval a hodil problém na nás, že si to máme vykomunikovat s Aer Lingus. Operátoři AL (volali jsme v průběhu dne celkem 3x) zase neviděli u nich jediný problém a z jejich pohledu jsme nenapstoupili na let. Začarovaný kruh. Po celodenním řešení v kolečku my-AL-Menzies se podařilo vykomunikovat přebookování "pouze" za administrativní poplatek 2 osoby x 150 Eur (původně chtěl AL i doplatky do aktuální ceny letenek). Věděl by prosím někdo, jak se taková chyba vůbec může stát, a hlavně ČÍ je to chyba? A o názor na situaci? Žádáme AL o vrácení administrativního poplatku a kompenzace za opožděný přílet (48 hodin), zatím bezúspěšně. Díky   .

Chybějící číslo tkt u odbavení

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Ahoj, nemá prosím někdo zkušenosti s chybějícím číslem tkt při odbavení na přepážce (In the c-in system was not attached his TKT number.) ? Číslo chybělo u 2. osoby v rezervaci. Z pohledu cestujících vše v pořádku a potvrzeno v emailu i systému aerolinky. Manuálně se check-in agentovi nepodařilo číslo tkt do systému vložit, na aerolinku (Aer Lingus) se handling nedovolal a letadlo odletělo. Nebudu popisovat absolutní nekompetentnost Menzies Aviation, který se od problému zcela distancoval a hodil problém na nás, že si to máme vykomunikovat s Aer Lingus. Operátoři AL (volali jsme v průběhu dne celkem 3x) zase neviděli u nich jediný problém a z jejich pohledu jsme nenapstoupili na let. Začarovaný kruh. Po celodenním řešení v kolečku my-AL-Menzies se podařilo vykomunikovat přebookování "pouze" za administrativní poplatek 2 osoby x 150 Eur (původně chtěl AL i doplatky do aktuální ceny letenek). Věděl by prosím někdo, jak se taková chyba vůbec může stát, a hlavně ČÍ je to chyba? A o názor na situaci? Žádáme AL o vrácení administrativního poplatku a kompenzace za opožděný přílet (48 hodin), zatím bezúspěšně. Díky 

0

Tohle bylo odepření nástupu. Aer Lingus si nasmlouval Menzies, aby za ně odbavovat. Nekompetentní Menzies způsobil problém, kvůli kterému jste neodletěli (nebo chyba v IT systému u Air Lingus) a odepřel vám tak nástup. 

Z pohledu cestujícího jedno, kdo z nich za to může, podstatný je výsledek. Žádat kompenzaci za odepření nástupu u aerolinky a vrácení poplatku za přebookování.

Problém může být dokazování.

Každopádně zkusit první kolo u aerolinky, ať máte písemné vyjádření a dále pokračovat přes Úřad pro civilní letectví nebo vymahače. Taky to můžete sami dát k soudu.

1 Citovat

Jen pro info, kupovali jste letenky přímo na webu Aer Lingus? Napadá mě, že mohl dojít problém v komunikaci mezi třetí stranou (např. přeprodejce jako je Pelikán apd.) 

0 Citovat

Fridgy: Ano, let kupovaný přímo přes web Aer Lingus, půl roku dopředu. V jejich systému vše confirmed, potvrzená konkrétní sedadla, dokonce jsme tam pár dní před odletem přidávali veškeré doplňující informace k oběma osobám (kontakty, čísla cestovních dokladů atd.). 

Ten den však byl celý checkin proces podivný, nejdřív se (prý, z doslechu) čekalo, až aerolinka dodá seznam cestujících, aby mohlo začít odbavování, do toho spadly systémy na celém letišti. Odbavování začalo 30 minut před plánovaným odletem letadla. 

Michal: Díky za potvrzení názoru. Taky to tak vidím. S dokazováním by snad problém být neměl, podařilo se nám z Menzies po delším boji vydyndat potvrzení události. První kolo s aerolinkou právě proběhlo, po 10ti týdnech odpověděli, že žádost o kompenzaci zamítají (was disrupted due to operational reasons beyond the control of the airline) a k zaplaceným poplatkům se nevyjádřili vůbec. Zkusím tedy ještě druhé kolo s citováním odstavců z nařízení 261/2004, a kdyžtak předáme vymahačům.

1
3 reakce