Ahoj, mám letenky od Lufthansy kde jsem platil Economy Classic s tim že cena sedadel je v tarifu.  Bohužel bouda... Jeden segment mají  švýcarský Edelweiss  a řiká mě operátor Lufthansy, že si musím udělat rezervaci sedadel na stránkách Edelweiss. 1/problem č. 1 - rezervace je zpoplatnena a 4 dny pred odletem uz neni mozna vubec. coz je uz dnes a neprovedu ji ani kdybych za ni chtel zaplatit. 2/ problem c.2 - nevite jak to probiha 23 hodin pred odletem behem online checkinu ? jak sedadla rezervovat - zda jsou zdarma nebo za jeste vyšší polatek ? letíme 4 (deti 13,11)        .

Edelweiss - rezervace sedadel - máte někdo současnou zkušenost ?

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

9 reakcí

Ahoj, mám letenky od Lufthansy kde jsem platil Economy Classic s tim že cena sedadel je v tarifu.  Bohužel bouda... Jeden segment mají  švýcarský Edelweiss  a řiká mě operátor Lufthansy, že si musím udělat rezervaci sedadel na stránkách Edelweiss.

1/problem č. 1 - rezervace je zpoplatnena a 4 dny pred odletem uz neni mozna vubec. coz je uz dnes a neprovedu ji ani kdybych za ni chtel zaplatit.

2/ problem c.2 - nevite jak to probiha 23 hodin pred odletem behem online checkinu ? jak sedadla rezervovat - zda jsou zdarma nebo za jeste vyšší polatek ? letíme 4 (deti 13,11)

 

 

 

0

Tohle je bohužel problém jak s LH tak s LX. Je potřeba vždy zkontrolovat, zda nejsou některé segmenty s plesnivcem, protože to je prostě low cost. 

1 Citovat

Edelweiss je porad ta lepsi varianta oproti EW Discover :D 

1 Citovat

Já mám poslední zkušenost s EW z května. Rezervace byla přes Brussels Airlines, EW operovali segment TFS - ZUR, dělal jsem normálně online check-in 23 hodin před odletem, výběr sedadel zdarma a na tom 3:45 letu bylo normálně teplé jídlo, neomezené nápoje včetně alkoholu. Tak nechápu tu stížnost moc :D ... 

... předpokládám, že u check-inu via LH to bude podobně, jen se to bude řídit podmínkami tarifu, který jsi zakoupil ... 

0 Citovat

To co píšeš, nemusí být tak docela pravda. Ve většině případů se to řídí podle podmínek toho, kdo operuje nejdelší segment, což v případě OP bude pravděpodobně plesnivec. 

1 Citovat

Já bych s ohledem na věk dětí předpokládal, že vás posadí nějak k sobě. Já s nimi letěl naposledy tak 3 roky zpátky a měli jsme celou 4 vedle sebe.

0 Citovat

Checkin den dopředu má sedačky zdarma. 

1 Citovat

Výběr sedačky při online checkinu 23 hodin před odletem je zdarma. U dálkovky na Mauricius se mi dokonce povedlo zdarma vybrat sedačku v Economy Max, kde mimo většího rozestupu sedaček, byl i alkohol zdarma. Letenku jsem měl do obyč economy.

0 Citovat

Ahoj. Jsem zpět a mám tedy čerstvé odpovědi na dotazy které jsem sám položil.

A/ rezervace opravdu zdarma 23 hodin pred odletem a obsazenost spoje Curych - FUE cca 60%

B/ prestoze jsem koupil u lufthansy tak rezervace sedadel primo pres Edelweis a uvedenim jmena casu letu. Ne pres booking reservation reference code. 

C/ Edelweiss naprosto nejlepsi low cost kterym jsem kdy letel. Hodne mista pro nohy, tepla snidane (syr, palacinka, chleba, jogurt, jam) v cene. Nealko v cene.   Deti dostali jeste cokolady, lehke tasky  ve ktrerych jsou omalovanky a hlavolamy zdarma.  V pulce cesty snack+ piti a na zaver zase  piti.  Videl jsem ze i pivo davali gratis.    Za toto vsechno jsme neplatili zadny priplatek a meli jsme tarif Economy Classic.

 

0 Citovat

Souhlas, EW jsou fajn. My s nimi letěly Curych-Ho Chi Minh. Od jídla přes servis fantazie. Hlavně žádný plastový příbory 💩

2
9 reakcí