Let so Scoot: Berlin-Singapore, Singapore-Sydney, nasledny let s Jetstar: Sydney-Auckland. Je mozne to nejako nahodit na 1 letenku? Prip. vyhnut sa v Sydney immigration (len prirucna batozina)?  .

kombinacia viacerych nizkonakladoviek a prestupy

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

7 reakcí

Let so Scoot: Berlin-Singapore, Singapore-Sydney, nasledny let s Jetstar: Sydney-Auckland.

Je mozne to nejako nahodit na 1 letenku? Prip. vyhnut sa v Sydney immigration (len prirucna batozina)?

0

Scot na jedné letence mít lze. Následný přestup že Sydney se musí zvlášť koupit u Jet Staru. Riziko nestihnutí jde za tebou.

Takové Kiwi by to za příplatek prodalo i na "jedné" letence, ale jejich Kiwi záruka nic defacto nechrání a obvykle ti nedají rezervační kódy k systému daných aerolinek a musíš spoléhat na jejich vlastní check-in.

0 Citovat

Jemu asi nejde o riziko propadnutí letenky, ale vyhnutí se požadavku na vízum. To by Kiwi nevyřešilo. I při pobytu v tranzitu nad 8 h. (i s letem na jedné letence) by bylo nutné mít aspoň tranzitní vízum a riskovat při posunu letu ze Sydney o několik hodin nedlouho před cestou problémy s chybějícím vízem by se nemuselo vyplatit.

Moc nechápu, proč je problém si vyřídit e-vízum, které je zdarma a asi není příliš náročné na vyplnění. A fakt je let nízkonákladovkami na NZ o tolik levnější, že to stojí za to? To bych chápal při letu one way, kdy není známý návrat, ale to zas silně zavání nevpuštěním na NZ. Nebo na working holiday visa, ale to by asi nebylo jen s příručním zavazadlem. Nebo že by to byla cesta kolem světa s co nejnižšími náklady? Pak by ale byla škoda nenavštívit Austrálii.

0 Citovat

Diky moc za objasnenie, ano slo mi o to ci by neslo urobit klasicky prestup s garanciou a vopred check-in, ale rozumiem ze nie. Planujem kupovat na poslednu chvilu a nechat si otvorenu moznost pokracovania cesty, preto Scootom... Na NZ budu pozadovat nadvaznu letenku z krajiny, tak by som bud kupil nejaku refundovatelnu, prip. bolo by vierohodne preukazat sa napr. vygenerovanou z onwardticket.com?

0 Citovat

jj, dělali jsme to tak, šlo to, ale jak bylo psáno výše, rizika na přestupech jdou za tebou, scoot ještě nedávno poměrně často hýbal s časama letů (posun +- pár dnů, v případě změny to obvykle hodí na dřívější termín, takže není riziko ztráty přípoje, ale nutnost čekat 2-4 dny v SIN.

Visa v autstralii jdou řešit bezproblémů e-visa, schváleno zpravidla bez problémů a hned.

z NZ je potřeba mít nějakou letenku pryč, koupenou nejpozději před příletem tam, ale to jde řešit i tou refundovatelnou.

Kdysi dávno procházeli i pouhé rezervace bez vystaveného e-ticketu (koupit letenku přes OTA, kde lze platit převodem, pár dnů zůstane platná rezervace, která se tváří jako finální letenka, laik to nepozná a dřív na imigračním nezkoumali, jestli je vystavený e-ticket), ale nevím jak to probíhá teď.

Další možnosti jsou koupit nějakou dražší flexi letenku s možností plné refundace přímo od aerolinky (tam budeš mít i e-ticket, vše legal, ale stojí to ranec).

0 Citovat

Ještě upřesním, že letenku ze země budou chtít u 1-směrné letenky na NZ velmi pravděpodobně už na check-inu. Obecně ve světě tyto náhradní letenky (převodem, který se pak neudělá, ze speciálních webů jako zmíněný) fungují, ale když přiletí mladý člověk na NZ (předpokládám, že jsi), jsou na imigračním ostražití víc než ve většině jiných zemí a mají své zkušenosti. Vůbec bych se nedivil, kdyby měli zvýšené podezření u člověka přiletícího s nízkonákladovkou, který se prokazuje drahou refundovatelnou letenkou. A zrovna tak může být podezřelá těsně před odletem koupená levná letenka (jestli jsou schopni odhalit, že není zaplacená, nevím). Asi pak záleží na mnoha vlivech při pohovoru, pokud k němu dojde, kdy se rozhodnou nevpustit do země. Ale vím, že se to stávalo v minulosti u Čechů, zvlášť mlaých, i při běžné zpáteční letence (a Slováci na tom jistě líp nebyli).

0 Citovat

Nestačí prokázat peníze na nákup takové letenky + na život na místě? To by mohlo být nejčistší a nejjednodušší 

0 Citovat

Jim jde o to, aby tam mladí z chudších zemí nepracovali nelegálně (a ti můžou mít peněz na účtu dost - třeba krátkodobě půjčených). Je jasné, že prokazování se letenkou nemá moc logiku, protože když tam (nebo v jakékoli jiné zemi, kde to kontrolují, nebo spíš letecké společnosti na check-inu, což je mnohem častější případ) chce někdo nelegálně pobývat (pracovat nebo žít déle než má vízum či bezvízový pobyt), neodradí ho ani to, že by si letenku za pár tisíc koupil a nechal propadnout.

0
7 reakcí