Dobrý den, na stará kolena jsem si řekla, že nepotřebuji CK, koupila letenky Praha-Doha-Bangkok id Qataru a Bangkok-Koh Samui od Bangkok Airways. A teď mě napadlo, jestli se dá stihnout přestup v Bangkoku, kdyz přiletíme v 18.25 a ve 20.05 je odlet směr Koh Samui🤔  .

Poprvé bez CK -přestup Bangkok.

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

23 reakcí

Dobrý den, na stará kolena jsem si řekla, že nepotřebuji CK, koupila letenky Praha-Doha-Bangkok id Qataru a Bangkok-Koh Samui od Bangkok Airways. A teď mě napadlo, jestli se dá stihnout přestup v Bangkoku, kdyz přiletíme v 18.25 a ve 20.05 je odlet směr Koh Samui🤔

0

Teoreticky ano, ovšem ve hře je několik ale... Především, je to stejné letiště? A pak - přílet nesmí být zpožděn, výstup musí být rychlý (nejlépe bez odbavených zavazadel) a nesmí být nával na imigračním...

0 Citovat

A máte to na jedné letence, kupovala jste to dohromady? Nebo to máte koupené každé zvlášť? 

0 Citovat

Na jedné letence se stíhá, na 2 ne (pokud máte odbavené zavazadlo, jinak je to ok).

Transfer na vnitrostátní v BKK byl vždycky svižný a hlavně, lidé ve frontě pouští :)

0 Citovat

No, tak jsem to právě myslela, že pokud jsou letenky koupené zvlášť, tak to bude problém. Když letí s Qatar, tak odbavené zavazadlo předpokládám.

Upřímně, i bez zavazadla se může stát, že bude zpoždění a nestihne se to, ale pokud je to na jedné letence, tak se nic tak hrozného neděje. Tak záleží jak to paní koupila.

0 Citovat

Na včasný přílet to moc nevypadá.

https://flightaware.com/live/fli...ctivityLog

0 Citovat

Qatar ceka v doha na zpožděné lety z Evropy. Tak do 1 hodiny. Max. U posledního letu sekera 45 minut u letu do BNE Pač se čekalo na lety z Evropy. V BKK jsme měli co dělat přestoupit za 1:45 a bylo to na jedné letence etihad 30 minut zpoždění a kufry to nestihli my Jo ale zpoceny až na zadku. 

0 Citovat

Prostě stihnout to nejde. Asi jediné zkusit kontaktovat Qatar, ať to spojí do jedny letenky. To by umět měli.

0 Citovat

O co jde? Maximálně ti to uletí, v Bangkoku je také hezky, můžeš pár dní pobýt a koupit novou letenku.

1 Citovat

Případně se dá jet vlakem (klidně nočním lůžkovým) a pak busem a trajektem. Toto vše na jedné jízdence. Aspoň to bude zajímavější cestování než pobyt na jednom turistickém ostrově.

1 Citovat

Nemám letenky koupené od jedné společnosti, ale zvlášť do Bangkoku a z Bangkoku. A budeme mít zavazadla. 

1 Citovat

Letiště je stejné. Myslíte, že Qatar mi spojím letenky a nebudu muset odbavovat znovu kufry nebo je to bláhovost? 

0 Citovat

Jestli čtu dobře, tak píše o koupi letenek od Qataru a od Bangkok airways. To jí asi nikdo nespojí, ne? Zrovna nedávno jsem četl, že o víkendu měli v Bangkoku celkem narváno, takže fronty na imigračním se daji předpokládat. 

0 Citovat

Mě picne. 

0 Citovat

Co teď? 

0 Citovat

Je některá z těch letenek flexibilní, že by se dal let posunout? Jaky je termín? Mě třeba Qatar posunul let, co mám na únor, protože 1 spoj zrušili. 

0 Citovat

A musíš zrovna na Koh Samui?

Nech si to otevřené - pokud stihneš přestup tak ok, pokud ne, měj záložní variantu. S rezervací ubytování bych počkala až po příletu na místo. 

A zvážila bych jen příruční zavazadlo - je to Thajsko ne Kanada...

Možná ti do odletu některá aerolinka posune lety a pak už se s tím dá operovat.

Ale takto koupené letenky - to je neprozřetelnost.

0 Citovat

Nějak jsem podlehla iluzi, že na tom nic není🤪 Na Koh Samui už mám zajištěné ubytovani a vím, že chci zrovna tam. 

0 Citovat

Letíme 4.2.2023. 

0 Citovat

No tak dorazíte o den později přinejhorším... podíval bych se po letenkách do Surat Thani na pozdější čas nebo druhý den, klidně i z Don Mueang, a pokud by to nebylo nějak drahé, tak bych si je koupil do zálohy. Ze Surat Thani potom trajektem. Nebo použít ten vlak, jak píše Libor výše. Holt každá sranda něco stojí... :-) 

1 Citovat

Blbý je, že ji nejspíš propadne i zpáteční letenka z Koh Samui

0 Citovat

to nemáte šanci stihnout, určitě doporučuji letenky změnit nebo koupit nové.

0 Citovat

V BKK jsem přestupoval mockrát. Se dvěma separátníma letenkama, odbaveným zavazadlem a časem na přestup (scheduled) 1:40 se přestup nedá stihnout. Qatar prodává letenky přímo na Koh Samui kdy poslední leg z BKK lítá Bangkok Airways, ale když jste letenku koupila sama u Bangkok Airways, myslím, že žádná vůle u nich letenky spojit nebude, nejspíš ani nemůžou kdyby chtěli. Já bych zatím počkal, třeba se změní čas letu u jednoho nebo druhého a budete moct lety posunout, aby vám to víc vyhovovalo. 

0 Citovat

ale vůbec ne, to je jen drobný zádrhel

0
23 reakcí