Letisko Wien (VIE) - Schwechat - parkovanie
Už vidím to K3, že se krátkodobé parkování nedá rezervovat .. ale prostě se zaplatí. Tak snad bude volné. Na tu Billu jsem se také díval, ale nevím jak to s ní je :D
Jarda007 napsal(a):Už vidím to K3, že se krátkodobé parkování nedá rezervovat .. ale prostě se zaplatí. Tak snad bude volné. Na tu Billu jsem se také díval, ale nevím jak to s ní je :D
Na Billu sa ani nepozeraj :D
https://www.facebook.com/groups/...881162534/
ještě je varianta p+r před nádražím Schwechat, jak je parktiger 1 - je tam parkoviště na 24 hodin zdarma, jen je třeba počítat s jízdným za vlak, takže to vyjde podobně, ale zase tam můžete být i 4 hodiny...
Daniel _1 napsal(a):ještě je varianta p+r před nádražím Schwechat, jak je parktiger 1 - je tam parkoviště na 24 hodin zdarma, jen je třeba počítat s jízdným za vlak, takže to vyjde podobně, ale zase tam můžete být i 4 hodiny...
hej tiez, som aj nad tym rozmyslal, no ked idu vyprevadit, tak pri 2-3 ludoch a cene listka vyse 2 eur jeden smer...
Jarda007 napsal(a):Dík. na tom k3 se dá rezervovat i dopředu, nebo je to jen na místě, nikde mi to to totiž nenabízí rezervaci předem. ... Dá se zjistit obsazenost ? Potřebuji na 29.8.2029 .... S tím vyzvednutím to udělám jak radíš.
to plánuješ docela brzy, za čtyři roky se toho může ještě změnit...
U Billy na letišti zaparkovat můžeš, ale můžeš tam stát max 30 minut. Je tam kamera a když to překročíš, tak pokuta 80 euro.
Dá se zaparkovat na P+R Mannswörth a z tama za 2,2 EUR jednu zastávku vlakem na letiště (4 minuty). Vlak jezdí každou půlhodinu a můžeš tam stát 24 hodin zdarma. Jen si tam musíš dát za sklo čas příjezdu.
Ahoj, někdo tip na gratis parkování? Nemusí to být 5 min od letiště, ale také ne 30 km. Dodávám, na pouhý 1,5 měsíce ...
Není lepší jet vlakem/buse/nechat se dovést než nechat 1,5 měsíce auto na nějakým pochybným místě, kde zadarmo možná zaparkuju?
Philcz84 napsal(a):Není lepší jet vlakem/buse/nechat se dovést než nechat 1,5 měsíce auto na nějakým pochybným místě, kde zadarmo možná zaparkuju?
Určitě je. Kdyby odlet byl v jiný čas. Prostě tohle pitomý řešení má nezměnitelný důvody.
Zdravím :)
Měla bych prosbu ohledně parkoviště P+R Leopoldau ve Vídni. V prosinci letíme pryč na 18 dní (konkrétně od 4.12.). Snažila jsem se dohledat nějaké informace, ale moc jich není. Dá se prosím někde zjistit informace, zda je na parkovišti nějaké volné místo, popřípadě jak je obsazené?
Vím, že nelze udělat rezervace, ale mám strach, že parkoviště může být plně obsazené, když přijedeme. A ještě otázka, pokud budeme cca 18 dní parkovat, jak to funguje s platbou prosím? Musím dopředu v automatu si zadat počet dní, nebo mohu dát třeba týden a zbytek doplatit jak se vrátíme ?
Moc děkuji za odpověď :)
Ahoj,
ohledně parkovacího místa – to je naprosto bez problému. Parkoviště je vícepatrové a místa je všude dostatek. Aktuální obsazenost, pokud vím, nikde uvedena není.
Po zaparkování stačí výtahem sjet do přízemí, kde je parkovací automat. Tam je nutné vybrat některý z tarifů („purchase in advance“). Na výběr je týdenní tarif za 22,4 EUR nebo měsíční za 83,4 EUR (informace z února). Jestli parkujete 18 dní, asi se vám vyplatí vzít týdenní tarif a při výjezdu doplatit zbývajících 11 dní (4,4 EUR za den). Lístek si určitě vezměte s sebou, jinak se k autu zpět nedostanete.
Pokud cestujete na letiště vlakem, je nutné projít nejprve stanicí metra, ze které vede podchod na vlakové nástupiště.
Na vlak je to docela dálka takže je nejlepší parkovat až na konci parkoviště jestli se nepletu. Já už tam pár let nebyl.
Právě že jsem nikde nenašel oficiální provozní řád informující o zákazu. Stejně tak podle fotografií při vjezdu není uveden zákaz vozidel s LPG. GPT mi napsal, že se zákazy v Rakousku vyskytují, pokud se jedná o parkoviště pod obytnými prostory, což není tento případ... Máte někdo osobní zkušenost? Díky!
Pokud není plnící otvor vidět,řešil jsem to ve Švýcarsku - krátkodobým přelepením značky LPG jinou nálepkou,aby nebyla vidět.V Leopoldu jsem stál, nepřepisoval a pokutu jsem nedostal.
Špatnou zkušenost má jenom ten,kdo dostal v pokutu.Tu můźeš dostat i v ČR.Většina garáží má zákaz LPG/CNC Např na Ruzyni /komfort V/by jsi měl správně parkovat jen na střeše a posledním patře.
https://en.parkopedia.cz/parking...2510151100
Tak třeba zde je info o zákazu. (Samozřejmě vím, že nejde o oficiální provozní řád na jejich webu.)
Ano, tuto stránku jsem viděl, nicméně na oficiálním webu parkoviště není ohledně zákazu LPG nic psáno.
na google mapách je vidět akorát zákaz s vozíkem. Už jsem tam dlouho nebyl takže z hlavy těžko říct.
A internety říkají, že parkování s CNG je v garážích v Rakousku povoleno. Nevím jak LPG, nerozumím tomu, nikdy jsem to neměl.
Pěkná sleva 30% na parkovištích ParkTiger: BLACKFRIDAY
Platnost do 30.11.2025 s rezervacemi do 31.12.2026
Právě jsem zakoupil na 15 dní v příštím roce na parkingu 1. a ušetřil docela dost eur. Vláček S7 ze Schwechatu do haly letiště 2,10 euro, cesta trvá 6 minut (z parkingu na nádraží 5 minut pěšky).