Ahojte Mate niekto nejake typy na parkovanie vo Viedni ? Do nedavna ked som mal ,,zajazdy,, na kratsiu dobu som parkoval u http://www.mazur-parken.at/ ... kde to vyslo ohodne lacnejsie ako na parkoviskach priamo pred terminalom a jazdi odtial free shuttle bus ale na 3 tyzdne to uz take vyhodne nieje Dik M. EDIT - DETAILNE INFO O MOZNOSTIACH PARKOVANIA ZADARMO  .

Letisko Wien (VIE) - Schwechat - parkovanie

Založil ve fóru Letiště

Zdravím,
Z jiného letiště než Schwechatu skoro ani nelétám (jsem z Brna).
Pokud jedu autem a ne Studentem, tak parkuju (pokud nevychytám super akci za 1EUR/den přímo na letišti) na MAZUR parkovišti. Více info zde: http://www.mazur-parken.at/cz/home
Maximální spokojenost, ceny jsou na Rakousko v pohodě. Mám předplacenou kartu (ceny za parkování jsou levnější než platba hotově nebo kartou na místě), dá se vyřídit online a do pár dnů je doma. Přímo z parkoviště až před odletovou halu jezdí zdarma shuttlebus. V denních hodinách (05:30–23:30 hod.) každých 15 minut, přes noc (00:00–05:20 hod.) každých 20 minut.
Parkoviště využívám minimálně jednou do měsíce už poslední 2 roky a nikdy žádný problém.

Jinak 1 a čvrt hodiny čistého času před odletem je na hraně, ale dá se to zvládnout i s check-inem a se zavazadlem.
Jednou jsem to zvládnul i za 40 minut do odletu ale přepážka už byla zavřená a čekalo se jenom na mě. smiley

0 Citovat

Zdravím, ve čtvrtek v 6 ráno letíme na Mallorcu, tzn., že na letiště musím autem, protože hromadnou dopravou se tam včas nedostanu (Studen Agency tam sice jede na 5, ale co když budou mít 45min zpoždění, což je celkem pravděpodobné, že?).

Někdo doporučoval parkování na ulici Grimmgasse 6, Fischamend, dle google to vypadá, že je tam místa dost a pár minut mhd za 2eura na letiště.

A můj dotaz - je to aktuálně v Fischamendu pořád v pohodě?

0 Citovat

Zpoždění v tuto dobu? To by musel někdo ukousnout kus D1 smiley busu bych se nebál s online check-inem.

0 Citovat

Jako samozřejmě šance je minimální, nicméně vzhledem k tomu, že stát se může vše a kvůli ušetřené tisícovce nebo dvěma zmeškat let navíc několik lidí, taky bych to asi neriskoval a jel autem.

0 Citovat

Souhlas, taky bych do busu radši nešel. Já jel za poslední dva roky po D1 kolem čtvrté ranní třikrát a tak 2x byl nějaký problém - havárie kamionu apod.

0 Citovat

Každopádně jsem z Frýdku-Místku a stejně musím jet do Brna, protože spoje Student Agency z F-M a Ostravy nevychází. A nafta Brno-Vídeň-Brno mě vyjde levněji než jízdenky. Akorát v Brně vím kde zaparkovat (ač posledně mě mafiáni odtáhli - blokové čištění) a ve Vídni jdu do nejistoty...

0 Citovat

Tak pokud se ti nechce nechávat to ve Fischamendu, parkoviště Mazur je jistota. S předplacenou kartou jsme tam loni dali za 12 dní tuším okolo třinácti stovek, letos je to myslím o něco dražší.

0 Citovat

Tak na doporučení jsme zaparkovali na ulici Grimmgasse 6, Fischamend, která je pár kroků od vlaku, který je za 5 min na letišti. Samozřejmě zdarma a místa je tam dost. V neděli dám vědět, jak parkování dopadlo smiley

EDIT: Vše v pohodě, na dané ulici doporučuji každému zaparkovat a auto zůstalo v pořádku živo a zdrávo. Zpět nám ujel vlak a museli bychom čekat hodinu, tak jsme si na UBERU vytvořili nový účet a s kódem "CESTUJ2016" jeli pře UBER, stálo to 216,- Kč, přičemž 200,- Kč byl bonus na onen promo kód, tak si umíte spočítat, že nás to vyšlo levněji než vlak (který mimochodem stojí 2€ na osobu za cestu).

0 Citovat

zdar, žádám o radu:

máte někdo zkušenosti s nějakým levným parkováním (nejlépe grátis) v docházkové vzdálenosti vídeňské ZOO? (jen od rána do večera - pak z Vídně mizíme dál)

díky za každý tip

0 Citovat

nikdo nic? tak mám další 2 podotázky:

1) jak moc se dá věřit cenám z téhle mapy?
http://www.parkopedia.at/parken/seckend ... eg_vienna/

2) nemáte zkušenosti s tímhle parkovištěm z poslední doby? (v nějaký diskuzi na netu z r.2013 bylo, že je zdarma)
https://www.google.cz/maps/place/48°10'30.3%22N+16°18'47.6%22E/@48.17509,16.31322,19z/data=!3m1!1e3

0 Citovat

Ahoj, 30.6. jedeme brzo rano z Prahy do Vidne na letiste (resp. nekam k Vidni, kde auto nechame a pak dojedem vlakem). Mame 2 mista v aute. Tak kdyby se chtel nekdo pridat. Staci mrknout na blablacar.

https://www.blablacar.cz/cesta-prag-fischamend-522040385

Mejte se fajn smiley

0 Citovat

Ahoj jaká je aktuální situace s parkováním v Fischamend? Díky za info

0 Citovat

Mam cerstvou zkusenost s parkovanim na Grimmgasse 6, Fischamend a neni dobra. Auto jsme tam nechali stat 10 dni a nekdo nam propichal 2 kola, takze parkovani nedoporucuju smiley

0 Citovat

Tak to je špatné. smiley A nedá se zaparkovat přímo před nádražím Fischamend? Nebo třeba v Maria Ellend (další zastávka vlaku)?

0 Citovat

Mně teda přijde měsíc stará zkušenost dost čerstvá. Co čekáš co Ti řekne někdo jinej? Dost pravděpodobně se nic nestane, ale taky může a je jen na Tobě jestli Ti stojí za to ušetřit pár desítek euro a riskovat zničení pneu za stovky euro. Mimochodem se těm místním u letišť nedivím, že se jim nelíbí, že tam parkují cizinic,co jedou na letiště, byť neříkám, ať řežou gumy.

0 Citovat

1. v textu ses ptal na zkušenost ke zničení pneu ne na to, jestli bylo plno. Možná teda by nebylo od věci lépe formulovat dotazy. A na jednu stranu cituješ post se zkušností se zničením pneu a na druhou píšeš, že je to přes čáru, trochu schizofrenie. Smysl těchto stránek asi vidím trochu jinde než v parkování v okolí letišť. Jen tak mimochodem, pokud se někdo už rozhodne cestovat na letiště autem, tak automaticky počítám s náklady na parkování, navíc na letiště, kam se dá bez problémů dostat busem/vlakem.
2. co Ti přijde na mé předchozí odpovědi tak strašného, aby jsi tady spustil takovou scénu?
Edit: Na ten bod 2, už nemusíš reagovat, už to chápu, jsem si říkal odkud je ten nick povědomej, to je ta katastrofa s nedoručným zavazadlem na Srí Lanku! To vše vysvětluje smiley

0 Citovat

Puberťáci! Jakýkoliv dotaz je prostě dotaz!!! nicky a eremi...hodně štěstí v životě Vám přeji!

0 Citovat

No mě by třeba taky hodně zajímalo, jaké jsou tam s tím parkováním nejčerstvější zkušenosti, vzhledem k tomu, že se taky budu muset rozhodnout, jak se do Vídně dopravit. To propíchání mohl být ojedinělý případ, když se to nadále nebude opakovat (a lidi to tu potvrdí), tak budu v klidu, jinak ale asi zvolím bus... A myslím si, že dotaz byl položen ve správném vlákně, nebo ne? Je to tady doufám mj. k výměně zkušeností...?

0 Citovat

Díky opět jste mi jen dokázali že zrovna vy jste ti dementi smiley (Nicky mouse a EREMI)

Protože Kufry mi došly po 4 dnech do vesničky za sygirii. Zničený, pootvíraný.

To, že jste se naváželi do mé přítelkyně jsem taky přešel. Že mám nalítané X desítek letů, bydlel a studoval jsem v cizině a přitom jste tam ze mě dělali neschopného až pomalu debilního člověka to jsem taky přešel. Ale to je tím, že nejsem arogantní český internetový vysmíválek a donedávna jsem bral jeste CL jako seriozní stránku s forem, kde zjistím jak zajímavé informace, tak se i doptám když něco nevím. Ale poslední dobou už se tu zjevně nemůžu zeptat na informace, které tady mají thready X let staré. "Letisko Wien (VIE) - Schwechat - parkovanie"

Nejde jen o mě. shodíte spoustu příspěvku a dotazů.

Mimochodem jste se nad mým příspěvkem o Srí Lance tak vyonanovali, že mi NIKDO z vás nebyl schopen říct to, na co jsem se tam ptal. Momentálně se řeší zpožděný přílet do destinace o 10hodin.


ANO mirjur to jsem si taky myslel, ale posledních pár měsíců se tady usídlil místni gang frajerů a nemůžeš se tu na nic zeptat, jen si dělat srandu ze stevardů, z lidí co cestují poprvé a nebo si lepí kurf potravinovou folii.

0 Citovat

Ok, tak když já jsem dement, tak co jsi Ty - uplakanej zakomplexovanej chudáček? Můžeš mi sdělit co na mých odpovědích shledáváš natolik závadným, aby jsi si tady takhle otvíral hubu? Zrovna v kauze kufry bych řekl, že jsem se do Tebe nenavážel vůbec a na účet přítlkyně jsem udělal vtípek. Jinak i výše jsem se ptal co Ti na mé odpovědi vadilo ale a dozvím se kdy Ti dorazily kufry a že řešíš zpožděný let,vypadá to, že si tady na každého vedeš knihu hříchů a pak už to místo diskuze rozjedeš v ukřivděném stylu
A neschopného a pomalu debilního člověka z Tebe nikdo nemusel dělat, dělal jsi ho a děláš ho ze sebe sám.
Tím bych to za sebe uzavřel a snad se nedočkáme dalšího Tvého hysterického výlevu.

0 Citovat

@eremi: Už delší dobu sleduju, že máš až přehnanou potřebu se vyjadřovat zcela ke všemu a taky ve chvíli, kdy to ani není až tak zapotřebí. Ten dotaz na aktuální parking je tady na tomto fóru zcela v pohodě a je dobré vědět, že ty gumy už místní propichují už třeba tak nějak pravidelně...jeden aby měl vážně obavu se něco zeptat. No ale to jsem odbočil...
Kdysi se dalo parkovat taky bezpečně a v klidu zde:
https://goo.gl/V34sgh

0 Citovat

divoka diskusia smiley tak ma napadlo, ze nie je niekde po trase S7-cky na schwechat nejaky shopping, kde by sa to dalo odparkovat bez kompromisov? Vyhodis ludi na letisku, zoberies auto niekam do Viedne a naspat vlakom za par euro. Napr. pri Kaiserebersdorf je v blizkosti Hofer, Lidl a nejake zahradne centrum s parkoviskami. Mozno by to stalo za to preskumat to, ak by mal niekto cestu.

0 Citovat

Kaiserebersdorf vypadá dobře, i přímo u nádraží je parkoviště a vypadá to, že auta parkují i podél přilehlých silnic, to by nemuselo být zpoplatněno.
A jak se tváří rakouské řetězce na dlouhodobější parkování na jejich parkovištích, tuší někdo?

0 Citovat

Řetězcům se to určitě nelíbí, bacha na to. A určitě tam něco o tom, že parkoviště je pro zákazníky po dobu otevření i bude na ceduli, takže hrozí pokuta nebo odtah, parkoviště je jejich majetek a tak se jim ani nelze co divit... A to samé parkoviště okolo nádraží. Ty jsou určené hlavně pro místní pendlery, kteří dojíždí za prací do Vídně. Protože již řadu let tyto parkoviště nestačí a domácí pracující nemají kde parkovat, obce okolo Vídně toto řeší jednoduše, omezením parkování na 24h viz Fischamend. Takže než bych někde nechal auto, dobře bych si to prověřil...
Aby to nebylo slovy klasika: "Příště by vás ta koruna ušetřená na marce mohla přijít draho..." smiley

0 Citovat

a co tak platene garaze v meste?
napr. toto pri Simmeringu http://www.wipark.at/eportal3/ep/conten ... ntId/81522
na den 5 euro, na mesiac pri objednani online 55 euro. Stanica S7 cca 2km... ale to sa mi uz zda prekombinovane smiley to uz zaparkovat v Bratislave a zobrat Regiojet/Slovak lines za par euro smiley

0