Dobrý den,  rád bych se touto cestou poradil ohledně kompenzace za zrušený let a následné ztráty přípoje.    Jednalo se konkrétně o lety operované BA z Berlína (s přestupem v Londýně) do Houstonu. Bohužel na cestě z Berlína byl let kvůli technické závadě (v tomto případě způsobené nárazem pozemního personálu do jednoho z motorů při neopatrné manipulaci se zavazadly) úplně zrušen a zároveň náhradní let opožděn o více než 4 hodiny. Díky tomu došlo v Londýně ke ztrátě přípoje do Houstonu. BA sice poskytly nocleh v hotelu (vč. transferu) a automatické přebookování letenky, přesto bych rád požádal o kompenzaci, na kterou by mi – podle mého názoru – měl vzniknout nárok. Do Houstonu jsem díky těmto okolnostem dorazil až o 24 hodin později.   Zajímá mě hlavně, jestli se odškodné vztahuje na počet cestujících (pro každého zvlášť, v mém případě 2 lidé), nebo na rezervaci (1 společná rezervace pro oba cestující najednou).   Máte, prosím někdo s podobným případem zkušenost? Budu rád za jakoukoliv reakci.   Děkuji! .

Kompenzace

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Dobrý den, 

rád bych se touto cestou poradil ohledně kompenzace za zrušený let a následné ztráty přípoje.    Jednalo se konkrétně o lety operované BA z Berlína (s přestupem v Londýně) do Houstonu. Bohužel na cestě z Berlína byl let kvůli technické závadě (v tomto případě způsobené nárazem pozemního personálu do jednoho z motorů při neopatrné manipulaci se zavazadly) úplně zrušen a zároveň náhradní let opožděn o více než 4 hodiny. Díky tomu došlo v Londýně ke ztrátě přípoje do Houstonu. BA sice poskytly nocleh v hotelu (vč. transferu) a automatické přebookování letenky, přesto bych rád požádal o kompenzaci, na kterou by mi – podle mého názoru – měl vzniknout nárok. Do Houstonu jsem díky těmto okolnostem dorazil až o 24 hodin později.   Zajímá mě hlavně, jestli se odškodné vztahuje na počet cestujících (pro každého zvlášť, v mém případě 2 lidé), nebo na rezervaci (1 společná rezervace pro oba cestující najednou).   Máte, prosím někdo s podobným případem zkušenost? Budu rád za jakoukoliv reakci.   Děkuji!
0

Podle me kazdy jasny narok na 600EUR. Nicmene to zpusobili zamestnanci letiste, na coz by se mohli vymlouvat. Zkusil bych pozadat standartnim postupem dle instrukci aerolionky a az pote resil nejakou vymahaci firmu.

0 Citovat

Řekla bych, že výjimka platí pro stávku letištního personálu, nikoliv na technickou závadu, kterou zaměstnanci způsobí. Mělo by to být dvakrát 600 euro.

0 Citovat

Děkuju moc! Snad budu ohledně kompenzace úspěšný.

0
3 reakce