Dobry den, muze mi nekdo ze zkusenych poradit, jak napr. u easyjet nebo wizzair dostat dve letenky do jedne rezervace? Jedna se mi o navazujici lety do destinaci, ktere neletaji primo z Prahy, ale napr. z Milana, tedy chci si koupit treba zpatecni letenku Praha-Milano-Praha a druhou Milano-cilova destinace-Milano a potrebuji se nejak "pojistit" proti tomu, ze mi jeden z tech letu zrusi (napr. se nedostanu do Milana abych odtud mohla letet dal). Kdyz to zkousim rezervovat, vypada to, ze pro kazdou letenku musim udelat zvlast rezervaci a pak tedy nevim, jestli pri zruseni jen jednoho letu mam narok na vraceni penez i za ty dalsi letenky. Mozna to skutecne nejde a musim to risknout, ale nemam s tim zatim zadnou zkusenost, delam to poprve. Dekuji.  .

Jak dostat dve letenky do jedne rezervace?

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

14 reakcí

Dobry den, muze mi nekdo ze zkusenych poradit, jak napr. u easyjet nebo wizzair dostat dve letenky do jedne rezervace? Jedna se mi o navazujici lety do destinaci, ktere neletaji primo z Prahy, ale napr. z Milana, tedy chci si koupit treba zpatecni letenku Praha-Milano-Praha a druhou Milano-cilova destinace-Milano a potrebuji se nejak "pojistit" proti tomu, ze mi jeden z tech letu zrusi (napr. se nedostanu do Milana abych odtud mohla letet dal). Kdyz to zkousim rezervovat, vypada to, ze pro kazdou letenku musim udelat zvlast rezervaci a pak tedy nevim, jestli pri zruseni jen jednoho letu mam narok na vraceni penez i za ty dalsi letenky. Mozna to skutecne nejde a musim to risknout, ale nemam s tim zatim zadnou zkusenost, delam to poprve. Dekuji.

0

Nelze

0 Citovat

Takze pri kombinaci 2 zpatecnich letenek se nelze zadnym zpusobem ochranit pred rizikem zruseni jednoho useku ani v pripade, ze budou obe koupene u stejneho dopravce? Tedy to vyjde nastejno, jako kdybych si kazdou letenku koupila jinde, tj. treba Praha-Milano u wizzair a Milano-cil cesty u ryanu a musim pocitat s tim, ze mi cokoli muzou zrusit?

0 Citovat

Ano

0 Citovat

OK, dekuji za odpovedi.

0 Citovat

Jen pozor v Miláně jsou 3 letiště MXP, BGY a LIN

0 Citovat

"Ochranit" to pred tym rizikom mozes tak, ze si to nekupis u nizkonakladovky ale u klasickej spolocnosti, a tam ak ti zrusia jeden let, tak ti prebookuju alebo refunduju aj druhy, no letenka bude asi drahsia....

1 Citovat

Přesně tak, nejde to. My jsme takto měli loni od Wizzu let Řím - Catania - Praha. Řím - Catania stál 10 euro, z Catanie do Prahy nějakou normální cenu, už nevím kolik... byly to 2 samostatné rezervace a při přestupu musíš opakuji ještě jednou musíš přes security check. Ven za bránu a znovu na letiště, jinak tě nepustí do letadla.

0 Citovat

petr.necesany napsal(a):

byly to 2 samostatné rezervace a při přestupu musíš opakuji ještě jednou musíš přes security check. Ven za bránu a znovu na letiště, jinak tě nepustí do letadla. 

Zdaleka ne vždy, záleží na letišti, jestli má transitní zonu (tj. po příletu lidi vystoupí rovnou do prostoru, kde jsou odletové brány (airside) a pokud máš dopředu palubní lístky na oba lety, nikam ven ani přes další security nemusíš. Mnohokrát vyzkoušeno.

Někde tady kdyby dávno byl seznam letišt, které transit mají, a které ne..

7 Citovat

Znovu security check mi nijak nevadi, mam na prestupy spoustu casu, slo mi jen o tu ochranu v pripade zruseni jednoho letu, jestli to vubec je mozne nejak osetrit. Vsechny lety mam s wizzairem, ale neumoznuje dat je do jedne rezervace jako navazujici nebo neco takoveho, vzdycky je kazda rezervace jen pro primy let, takze mam v jedne rezervaci letenky Praha-Milano a v druhe rezervaci Milano-Amman a kdyz mi neco z toho zrusi, tak budu mit problem. Ale na druhou stranu za tu cenu jsem se rozhodla to risknout.

0 Citovat

S wizzem bych do toho nešel. Často ruší nebo mění lety. 

Můžu se zeptat, kolik tě ta skládačka stála? Nebylo by rozumnější koupit přímý let z PRG nebo VIE?

5 Citovat

Muzes. Vychazi to cca 1.700 Kc na osobu. Ryanair primy let z Prahy v priblizne stejnem terminu 6.184 Kc. Z Vidne jsem se nekoukala, protoze bydlim v Praze a na letiste to mam MHD cca 40 minut.

0 Citovat

Držím palce ať ti v tom wisser neudělá bramboracku. 

0 Citovat

Sazim pětikilo že udělá

3 Citovat

No ja jsem se rozhodla za tu cenu ze to risknu. Mam pevne dany termin, kdy muzeme jet (jarni prazdniny), takze nemam moc volnost cekat, jestli se neobjevi nejaky super akce na primy lety apod. (a navic i ty nam pak muzou zrusit). Takze kdyz mi jednu cestu zrusi, tak dostanu pulku penez zpatky a tu druhou bud ozelim nebo to zkusim zkombinovat nejak jinak, a kdyz mi zrusi oboje, tak budu resit nahradni plan na prazniny. Porad mi to prislo lepsi nez davat nekolikanasobne vic penez za ryan z prahy (letime 4 ale vsechny platim ja z jedny kapsy, coz neni uplne snadny), kterej to nakonec taky muze zrusit, takze stejne clovek nema nikdy jistotu, ze se tam skutecne dostane.

0
14 reakcí