Po přečtení cestopisů Kačky Ostré jsem konečně také musel navštívit vídeňský salónek ... A ano, teď už ji chápu :-D Aktuální fotoreport zde: https://www.jidlonacestach.cz/le...nge-viden/  .

Vídeň Schwechat - salónek Sky Lounge

Založil ve fóru Letiště

Po přečtení cestopisů Kačky Ostré jsem konečně také musel navštívit vídeňský salónek ... A ano, teď už ji chápu :-D

Aktuální fotoreport zde:

https://www.jidlonacestach.cz/le...nge-viden/

1

Pěkné fotky. Jen obecný popis salonků v úvodu je poněkud zjednodušující - ne vždy jsou až za kontrolami a jednorázová platba vstupu není jedinou možností, jak se tam dostat.

0 Citovat

Díky za komentář.  Snažím se u článků držet rozumnou míru zjednodušení, výjimky se vždy najdou, ale většina salónků za kontrolami podle mne je. O možnosti mít vstup například ke kreditní kartě píšu úplně v závěru. Díky! :-)

0 Citovat

Na Sky Lounge si pomalu vzpomínám snad už jen z minulého roku, neboť letos mě výhradně nízkonákladové lety z VIE vedly do nového rozsáhlého salónku Vienna Lounge. O jehož superlativech se tu již párkrát mluvilo (výhled na letištní plochu, lehátka v relax zóně, Klimt, Schiele, nezaměnitelná atmosféra vídeňské kavárny).

Doplním, že v obou lounges jsou k dispozici i sprchy na požádání. K uhasení žízně pak i rakouská piva Zipfer a Gösser. (Tuším, že přibyl i holandský Heineken). 🍻

0 Citovat

Ty masové kulky s mrkví byly božííí, měla jsem je ve Vienna lounge, mňam

1 Citovat

Chci se zeptat, ve Vídni jsou tyto salónky - Sky lounge, Jet lounge a Air Lounge plus navíc ještě nový Vienna Lounge? Do těch všech se může s prémiovou Master Card kreditní kartou zdarma? A pokud je s Vámi dítě (16 let), které tuto kartu nemá, tak kolik platí za vstup? Děkuji.

 

0 Citovat

všechno by to mělo být na webu letiště:

Viennaairport - Lounges / Salóniky – exkluzívny servis

1 Citovat

Jet Lounge a Air Lounge už prosím jaksi neráčí existovat.

2 Citovat

Bohužel v popisu na https://www.cestujlevne.com/letiste/viden je neexistence Jet Lounge a Air Lounge vytrvale ignorována, stejně tak existence Vienna Lounge.

1 Citovat

@JanaV _1 - zajímala jsem se o totéž - jsem běžná nízkonákladová socka pouze s kartou MC World :-) nemám žádný Lounge Key, Priority ani Dragon Pass, do salonku chci vzít dceru /17let/ - Sky Lounge a Vienna Lounge má pro doprovod podmínky viz obrázky níže.

Sky Lounge je tedy pro plus jednoho levnější, bohužel je dál od gate C, D ze kterých většinou lítám, případně bych počítala i s časem navíc na přesun. Tak se spíš nabízí využití bližší Vienna Lounge, která má teď navíc zimní akci na vstup za 35 eur, jen tedy nemohu dohledat, do kdy akce platí, stejně tak ani u Sky Lounge, která nabízí family akci, komu by se hodila.. Tak kdyby jste někdo věděl nebo našel, do kdy tyto nabídky platí, prosím dejte vědět, děkuji

Každopádně kvůli platbě vstupu za doprovod je ideální strávit tam aspoň ty tři hodiny, aby se to vyplatilo :-)

 

 

 


sky-lounge.png
vienna-lounge.png
screenshot-2022-12-18-at-08-39-28-viennaairport-vienna-lounge.png
screenshot-2022-12-18-at-08-48-55-viennaairport-sky-lounge.png

0 Citovat

Hmmm, za 35 euro se dá pořádně najíst na VIE i mimo salónek, obzvlášť, pokud to bude bez alkoholu...

0 Citovat

Zkuste se poptat rodiny nebo přátel, jestli někdo nemá "obyč" Mastercard World nebo firemní Mastercard, na 90% bude vstup také zdarma. Jiné jméno na kartě nevadí, jak píše Daniel v jiném vlákně, běžně lidé berou hosty na svoje "daší karty" a není problém.  My syna vyřešili tak, že jsme si v bance vyřídili pro něj "dodatkovou kartu", která bývá zdarma, akorát si nejsem jista, jestli by šla vyřídit i pro Vaši dceru, když ještě není plnoletá. To se zkuste poptat....

edit: a nebo vyřiďte dodatkovou kartu v bance na manžela a ať si ji s sebou dcera vezme:-)

1 Citovat

@aga.endy  děkuji, půjčit si od někoho kartu by asi za zkoušku stálo, pokud tedy jména striktně nekontrolují, jestli už to psal Daniel, tak mi to frnklo, omlouvám se. Zkusím se po rodině poptat, tatínkem bohužel nedisponujeme. Ale děkuji za snahu pomoci, případně ještě počkám rok a dceři dodatkovou kreditku pořídím :-)

@Michal jako joo, 35e na slušné jídlo určitě stačí, jen pro někoho je stále letištní salonek při cestování něco neobyčejného a chce to vyzkoušet :-)

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Hmmm, za 35 euro se dá pořádně najíst na VIE i mimo salónek, obzvlášť, pokud to bude bez alkoholu...

takmer 20 cheesburgerov z mekaca ...

0 Citovat

A kolik by to bylo Fábií? 🙃🤣

0 Citovat

Tak to tedy já osobně bych milionkrát raději těch 35e investovala do salonku než do těch 20ti cheeseburgrů z mekáče :-) :-)

1 Citovat

Za těch 35e to nestojí, jedině snad při využití na maximum t.j. sprcha a pod. u dlouhého přestupu. Jinak teď jsem byl na 1x MC WE a 4x LK, boarding passy vidět nechtěli, salonek plny (cca 18-19:30).

 

 

0 Citovat

tak Vienna Lounge nasadil latku "proklete vysoko". Ale tak keby som ho nemal zdarma vramci karty, tiez by som asi 35e nedal, kedze podobne ako BTS, Vieden je "domovske" letisko, takze by som tam prisiel vzdy hodinu-hodinu a pol pred odletom a vybavene. Takto vlastne ked mam k dispozicii salonik, chodi sa na odlety aj 3 hodiny vopred :D 

2 Citovat

Byla jsem tam a Master card World není zdarma! 

0 Citovat

Letos na jaře ještě byla.

0 Citovat

Asi jak které banky,na Mastercard World od KB,  ČS a Mbank (business) jsme šli na začátku prosince zdarma. 

1 Citovat

My tam byli před pár dny, máme kk Mastercard World od Raiffeisenbank a ve Vienna lounge nám projeli kartu a zamítli vstup zdarma. 

0 Citovat

Jakou kartu mate? Easy, Style nebo Premium? Vienna lounge je zdarma pouze k Premium.

     

JanaV _1 napsal(a):

Byla jsem tam a Master card World není zdarma! 

1 Citovat

Mám Style, ale na kartě je napsáno premium card. Tak asi tím to bude. 

0 Citovat

Viz stránky banky 


f3b96675-8b5e-489b-b94e-ec12975a679f.jpeg

1